Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alienacjaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alienacjaa » 13.05.2013 18:29

tomo76 napisał(a):Witam wszystkich,
kalkulator działa po części. Zadałem trasę z Wrocławia do Gradaca i zlicza paliwo ale koszty opłat drogowych podaje tylko jeśli chodzi o Czechy. Tam w kolumnie "ilość winiet" jest zaznaczona 1 sztuka natomiast jeśli chodzi o Austrię i Słowenię to nie mam możliwości zmiany 0 na inna liczbę tak samo jak wchodząc w winiety nie mogę zmienić rodzaju winiety i jest pokazane "bez opłat". Zastanawiam się czy coś źle zaznaczyłem wcześniej?

Może o przeglądarkę chodzi. Mnie tylko prawidłowo działa w firefoxie.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 13.05.2013 18:44

alienacjaa napisał(a):
tomo76 napisał(a):Witam wszystkich,
kalkulator działa po części. Zadałem trasę z Wrocławia do Gradaca i zlicza paliwo ale koszty opłat drogowych podaje tylko jeśli chodzi o Czechy. Tam w kolumnie "ilość winiet" jest zaznaczona 1 sztuka natomiast jeśli chodzi o Austrię i Słowenię to nie mam możliwości zmiany 0 na inna liczbę tak samo jak wchodząc w winiety nie mogę zmienić rodzaju winiety i jest pokazane "bez opłat". Zastanawiam się czy coś źle zaznaczyłem wcześniej?

Może o przeglądarkę chodzi. Mnie tylko prawidłowo działa w firefoxie.

:papa: u mnie też działa bez zastrzeżeń ( też w firefox ) :D :coool:
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 22.05.2013 17:10

Niedlugo bede jechal z Bielska-Bialej do Vodic. Co sadzicie o trasie: Zwardon, Bratyslawa, Budapeszt, Zagrzeb, Vodice. Czyli jade tylko przez Slowacje, Wegry i Chorwacje.
Wiekszosc wyznaczaczy trasy kieruje przez Czechy, Slowacje, Austrie i Slowenie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2013 17:21

jackq napisał(a):Niedlugo bede jechal z Bielska-Bialej do Vodic. Co sadzicie o trasie: Zwardon, Bratyslawa, Budapeszt, Zagrzeb, Vodice. Czyli jade tylko przez Slowacje, Wegry i Chorwacje.
Wiekszosc wyznaczaczy trasy kieruje przez Czechy, Slowacje, Austrie i Slowenie.

A co chcesz tym zyskać?
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 22.05.2013 17:26

Mniej winiet, moze troszke szybsza jazda.?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2013 17:30

jackq napisał(a):Mniej winet, moze troszke szybsza jazda.?

Moim zdaniem, to co zaoszczędzisz na winiecie, wydasz na paliwo. Omiń autostradę w Słowenii jak nie chcesz płacić.
Austria to ok 8 euro. Jadąc przez Węgry, także płacisz winietę.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 22.05.2013 17:38

Bocian napisał(a):Moim zdaniem, to co zaoszczędzisz na winiecie, wydasz na paliwo. Omiń autostradę w Słowenii jak nie chcesz płacić.

a 86-tką nie?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2013 17:43

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Moim zdaniem, to co zaoszczędzisz na winiecie, wydasz na paliwo. Omiń autostradę w Słowenii jak nie chcesz płacić.

a 86-tką nie?

Jak chce jechać z Bratysławy do Budapesztu...
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 22.05.2013 17:48

Wg map google roznica w dlugosci trasy nie jest wielka. Miasta wymienione orientacyjnie wiadomo wykorzysta sie optymalna trase. A roznica w sumie winietek to ok 100zl na korzysc mojej trasy. Tak pytam, czytam, chetnie przyjme rady ;-)
Austria wiem ze 8.5eur ale slowenia juz 30eur. Wegry 50pare zl. Slowacja na 10dni 10eur. Chorwacja nie wiem bo drogi platne kunami i zalezy jak pojade.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 22.05.2013 17:53

Bocian napisał(a):Jak chce jechać z Bratysławy do Budapesztu...

tak,wiem,ale ja chcę w tym roku 86-tką.Znajomi mi polecili. :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2013 17:53

jackq napisał(a):Wg map google roznica w dlugosci trasy nie jest wielka. Miasta wymienione orientacyjnie wiadomo wykorzysta sie optymalna trase. A roznica w sumie winietek to ok 100zl na korzysc mojej trasy. Tak pytam, czytam, chetnie przyjme rady ;-)
Austria wiem ze 8.5eur ale slowenia juz 30eur. Wegry 50pare zl. Slowacja na 10dni 10eur. Chorwacja nie wiem bo drogi platne kunami i zalezy jak pojade.

No to skąd te 100 zeta? Pisałem, omiń Słowenię i jadąc przez Słowację, Austrię Słowenię (bezpłatnie) i do Cro, płacisz w na SK i w A. Jak pojedziesz przez SK i H to zapłacisz też w SK i na H. A czas przejazdu przez A google pokazują na korzyść A.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2013 17:54

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Jak chce jechać z Bratysławy do Budapesztu...

tak,wiem,ale ja chcę w tym roku 86-tką.Znajomi mi polecili. :smo:

Ja tamtędy nie jechałem i się nie wybieram :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 22.05.2013 17:57

jackq napisał(a):Wg map google roznica w dlugosci trasy nie jest wielka. Miasta wymienione orientacyjnie wiadomo wykorzysta sie optymalna trase. A roznica w sumie winietek to ok 100zl na korzysc mojej trasy. Tak pytam, czytam, chetnie przyjme rady ;-)

wg.mnie szybciej przejedziesz przez Austrię niż przez Węgry.Ominiesz słoweńską autostradę i już jak w domu :smo:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 22.05.2013 18:03

Bocian napisał(a):Ja tamtędy nie jechałem i się nie wybieram :)

no to mnie zaskoczyłeś :oops: ,a jak najczęściej?
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 22.05.2013 18:05

Przekalkuluje to w domu na spokojnie b na telefonie to zbyt duzo pstrykania :-)
Temu taka trase zeby ta nieszczesna slowenie ominac no ale skork mowicie ze tak lepiej...
A ta 86 ktoredy leci?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone