napisał(a) barti75 » 09.02.2013 10:17
rodeoeo napisał(a):Czy moglby mi ktos pomoc i wykonać za mnie te skomplikowane działania na kalkulatorze podrózy? Pragnę pojechac ze słupska do osijek. Proszę o wybranie mozliwie najłagodniejszej trasy. Dziękuję z góry i czekam na uprzejmego wybawcę.
Pozdrawiam
Jeśli idzie o wyjazd ze Słupska, to zbytnio nie ma się nad czym zastanawiać, według mnie jedyna słuszna trasa na dzień dzisiejszy to Słupsk-Kołbaskowo-Regensburg-Wels-Graz(nocleg ok 1250km)-Maribor i dalej do Cro( 3 razy tak jechałem), ja osobiście nigdy nie omijam autostrad dla mnie max czas prowadzenia samochodu to ok 14-15 godzin i mam dosyć, dlatego zawsze jadąc do Cro nocleg te trzy razy był Graz, ale oczywiście można gonić dalej jak napisał kolega scood74 jeśli ktoś się czuje na siłach.
Natomiast jeśli idzie o koszta trasy w 2012 to u mnie wyglądało to mniej więcej tak są to tylko orientacyjne ceny i nie zawierają min. ubezpieczeń dodatkowych np. zdrowotnego+assistanse, tego co zabierasz ze sobą i na co juz zdążyłaś wydać pieniądze zanim się wsiądzie do auta czyli żadnego żarcia, alkoholu, fajek, wody mineralnej etc.etc. wydanych pieniędzy na jakieś dmuchawce, sprzęt do snoorkowania, czy innych pierdół, sama trasa w jedną stronę:
-winiety Austria chyba 8 euro 10 dniowa-ok 34zł, Słowenia 30 euro ok 130zł (bez różnicy czy kupujesz w Pzm-cie czy na stacjach i tak kupić trzeba więc piszę, możesz zaoszczędzić i zrezygnować ze słoweńskiej winiety jak ominiesz autostradę ).
No to jedziemy tankowanie w Słupsku do pełna 70litrów ON-ok 370zł w Kołbaskowie tankowanie plus kawy, jakieś napoje i słodycze dla dziecka powiedzmy że ok 150zł, Graz nocleg+ kolejne tankowanie ok 90euro czyli ok 380zł, nocleg 3 osoby 66euro ok 280zł , jechaliśmy do Drasnic nie pamiętam ile zostawiłem na autostradach chorwackich obstawiam coś ok 250kun ok 140zł ale to tak z pamięci.
To dodajmy ułamki wychodzi mi na szybko licząc że koszt trasy z noclegiem, paliwem i jakimiś kawami na stacjach na 3 osoby w samochodzie wyniosły ok 1500zł.
Przyjąłem kurs euro 4,20zł.
Pozdrawiam