Szkoda, że Iggy się nie odzywa.
Ciekawe co on sądzi o tej dyskusji?
Krystof - w tym roku gdzie byłeś??
Auto sprzedane?
Pozdrawiam
Emeren napisał(a):Witam. Jestem na poczatkowym etapie planowania podrozy do CRO i troche sie gubie w przejsciach granicznych a konkretnie Polska-Czechy. Wyglada na to ze bede jechac przez Łodz i przez Ostrawe. Wasz kalkulator pokazuje mi przejaz przez przejscie graniczne ktore na zdjeciach satelitarnych jeszcze nie istnieje. Nie wiem jak u was na poludniu ale na polnocy A1 konczy sie w okolicach Torunia. Czy A1 istnieje juz na Poludniu i mozna nia przejechac granice z Czechami? Nie znam poludnia Polski wiec nie wiem jak to jest w rzeczywistosci...
Emeren napisał(a):GREG_G napisał(a):....
Nasz śląski odcinek A1 jest dużo lepszy od Waszego
Ja akurat mieszkam przy czeskiej granicy, ale cały odcinek do Gdańska znam doskonale.
Pozdrawiam
A co, jest bezplatny ??
Emeren napisał(a):Glupio tak sobie odpowiadac ale taka informacje znalazlem na forum SSC, moze w tym roku ktos skorzysta cytat: ...."O Cieszynie ,jako o mieście granicznym,słyszeli wszyscy,o Chałupkach mało kto.
Musi minąć trochę czasu aby skierować główny potok pojazdów na południe przez A1/D1.
Moja propozycja dla Dyrekcji to ustawienie między Siewierzem a Podwarpiem co najmniej dwóch tablic kierujących ruch na południe /Brno,Wiedeń/przez S1 -Pyrzowice,A1 -Gorzyczki.
Zysk czasowy na tej trasie około godziny,przejazd autostradowy, niepłatny, w większości 2x3,a nie po remontowanych drogach Tychów czy Pszczyny.
Naprawdę żal jeżdzić na tej pustej, jedynej, trójpasmowej,autostradzie w Polsce.
Jeszcze jeden plus tej trasy:Vinietę na Czechy kupujemy na pierwszej stacji benzynowej/Shell/-800m za granicą/ale gdzie ona jest?/
Ta vinieta-za koronki-jest tańsza niż kupiona za złotówki w Cieszynie. .... "
Emeren napisał(a):A do kiedy bedzie bezplatny? Jak z innymi odcinkami A1? Bo do Torunia (z Gdańska) 29,90 ... dla osobowych
GREG_G napisał(a):...Ja kupuję winiety w Chałupkach, trzeba zjechać z autostrady, ale ta stacja benzynowa w czechach jest na A1, kilka kilometrów za Chałupkami, jeszcze na odcinku "bezpłatnym" w Czechach. Czesi od granicy do zjazdu w Ostravie wprowadzili ruch bezwinietkowy, żeby Polacy do nich jeździli na zakupy
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi