Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kotiz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotiz » 23.08.2012 14:40

A_R napisał(a):Ostatnio zapisywałem trasę i po odpaleniu linku pisze ile dni do wyjazdu lecz brak trasy jest. Wina złego zapisania?

Po ponownym wprowadzeniu nazwy miast jest zero reakcji na "oblicz trasę"

kilka postów wyżej o tym pisałem na razie brak rozwiązania.
justdorota
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) justdorota » 23.08.2012 14:52

czy ktoś korzystał dzisiaj z kalkulatora? weszłam na link i cały czas mi mruga i ma wpisane jakieś dane, a przycisk resetuj nie działa :(
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.08.2012 16:11

justdorota napisał(a):czy ktoś korzystał dzisiaj z kalkulatora? weszłam na link i cały czas mi mruga i ma wpisane jakieś dane, a przycisk resetuj nie działa :(

Nie działa bo nie zapoznałaś się z regulaminem. Najpierw przeczytaj go i naciśnij przycisk zapoznałem się. Dopiero wtedy kalkulatorek nie mryga, nie prycha tylko działa na 100%.
Meegg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Meegg » 27.08.2012 15:59

Mam jeszcze takie pytanie: jak ustalam drogę z Krakowa, przez Budapeszt do Trogiru (zjazd na Prgomet) to na chorwackich autostradach dolicza cenę bramek, ale dlaczego nie liczy mi sam kosztu winiety na Węgrzech? Mogę sobie to sama wpisac, ale tak się tylko zastanawiam, dlaczego tego nie robi sam, jak na Słowacji np wpisuje sam.
Pozdrowienia :hut:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.08.2012 17:36

Meegg napisał(a):Mam jeszcze takie pytanie: jak ustalam drogę z Krakowa, przez Budapeszt do Trogiru (zjazd na Prgomet) to na chorwackich autostradach dolicza cenę bramek, ale dlaczego nie liczy mi sam kosztu winiety na Węgrzech? Mogę sobie to sama wpisac, ale tak się tylko zastanawiam, dlaczego tego nie robi sam, jak na Słowacji np wpisuje sam.
Pozdrowienia :hut:

Tak skonstruowano. Ty decydujesz któredy chcesz jechać. Po to jest mozliwość wpisywania okresu wazności winiet czy pokonywania odcinków trasy na chorwackich autostradach.
babel25
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) babel25 » 30.08.2012 18:34

taki maly off top. skad mozna zamowic naklejke cro.pl na autko ??
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 07.09.2012 11:30

nie chcę was drażnić ale atrzyłemna aktualne ceny pali w Europie....
http://www.e-petrol.pl/index.php/notowa ... liw-europa

Obecnie w Chorwacji paliwo 95 kosztuje średnio 11,19 kun / litr... jeszcze na początku lipca 2012 płaciłem w Makarskiej 10,03 kun/litr ... ale masakra się zrobiła.. paliwo o 67 groszy/litr droższe niż 2 miesiące temu...
Niestety nie da się kupić 200 litrów paliwa w Polsce gdzie jak się okazuje jesteśmy w Top-3 najtańszego paliwa w Europie...
Oczywiście trzeba dodać, że np Niemiec ma co prawda o ok. 15% droższe paliwo jednak zarabia średnio 400% więcej od Polaka..
bannanc
Podróżnik
Dojazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) bannanc » 07.09.2012 14:57

Znalazłem bardzo fajną stronę http://www.otodojazd.pl, która działa dopiero od niedawna. Ale kto wie w przyszłości może to być fajny, alternatywny sposób na dojechanie na wakacje do Chorwacji.
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 26.09.2012 18:22

Iggy.

Mam nadzieję, że mogę liczyć na spełnienie obietnicy o danych w kalkulatorze w kierunku Grecji, no i o nowej skórce do AM 6.11 ;)

Pozdrawiam
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 27.09.2012 09:55

babel25 napisał(a):taki maly off top. skad mozna zamowic naklejke cro.pl na autko ??

na forum jest wszystko .......w dziale" ROZMOWY O TURYSTYCE ......... jest temat naklejki CRO
czyzyk64
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) czyzyk64 » 05.10.2012 15:18

darek1 napisał(a):
justdorota napisał(a):czy ktoś korzystał dzisiaj z kalkulatora? weszłam na link i cały czas mi mruga i ma wpisane jakieś dane, a przycisk resetuj nie działa :(

Nie działa bo nie zapoznałaś się z regulaminem. Najpierw przeczytaj go i naciśnij przycisk zapoznałem się. Dopiero wtedy kalkulatorek nie mryga, nie prycha tylko działa na 100%.

Sorki , ale nie moge znależć tego przycisku zapoznałem sie z regulaminem, tez mi mryga kalkulator. Pomoże ktoś ?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.10.2012 18:52

Dziwne bo u mnie jest przycisk zapoznałem się. Pozostaje Ci wypić 1/2 litra wódki tylko nie czeskiej z autorem kalkulatorka. Wtedy powie gdzie schował się ten cholerny przycisk.
rafal1435
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal1435 » 16.11.2012 16:48

Jezeli to jest jeszcze w fazie tworzenia/aktualizacji to nie wiem czy to jest mozliwe ale spalanie powinno byc podzielone na miejskie srednie i autostradowe srednie :) moj diesel pali w miescie 10-11 a na trasie jak sie upre to zejdzie do 6-7l jak jade do 140km/h.
Ogolnie mi wyszlo 1200zl przy spalaniu 7.5l/100km
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.11.2012 17:01

Mnie ten/taki wątek wprawia w wesołość.
Piszecie o dziesiątych częściach litra, groszach, halerzach, centach, lipach...
Po co?

A liczycie sobie wożenie d... po gazetę, piwo, fajki, etc.?
Nie; bo to nie są wakacje!

Krótkie liczenie. 1km=1pln
Wtedy może zastanowicie się, zanim sięgniecie do kieszeni po kluczyki i do pobliskiego sklepu/kiosku pójdziecie „z buta".
A i zdrowie na tym skorzysta.
CZUWAJ! :papa:
Nolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nolo » 16.11.2012 18:08

FUX napisał(a):Mnie ten/taki wątek wprawia w wesołość.
Piszecie o dziesiątych częściach litra, groszach, halerzach, centach, lipach...
Po co?

A liczycie sobie wożenie d... po gazetę, piwo, fajki, etc.?
Nie; bo to nie są wakacje!

Krótkie liczenie. 1km=1pln
Wtedy może zastanowicie się, zanim sięgniecie do kieszeni po kluczyki i do pobliskiego sklepu/kiosku pójdziecie „z buta".
A i zdrowie na tym skorzysta.
CZUWAJ! :papa:

100% racji-:)
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone