Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wiolkaaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiolkaaa » 09.08.2012 08:18

Coś mi źle liczy kalkulator.
Ustaliłam trasę, podałam spalanie, rodzaj paliwa i pojemność zbiornika. Wyznaczył mi na mapie 8 tankowań (gaz i mały zbiornik dlatego tak dużo) a na kalkulatorze podał tylko 5 tankowań 2-Polska, 1-Słowacja, 2-Węgry nie uwzględnił Chorwacji, podobnie jest w kalkulatorze kosztów podróży.
Czy to błąd w kalkulatorze, czy coś źle robię?
kotiz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotiz » 11.08.2012 21:49

Ja gratuluję kalkulatora - mega sprawa. Nie działa mi póki co to, że zarejestrowałem trasę lecz po ponownym wklejeniu linka trasa się nie pokazuje widzę PLAN TRASY... na białym tle i PROFIL WYSOKOŚCI TRASY .. na białym tle. Dane o miastach itd są czyste. Stop miał być Vodicei a jest OKRUG GORNJI
Saludos !
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 12.08.2012 09:14

kotiz napisał(a):Ja gratuluję kalkulatora - mega sprawa. Nie działa mi póki co to, że zarejestrowałem trasę lecz po ponownym wklejeniu linka trasa się nie pokazuje widzę PLAN TRASY... na białym tle i PROFIL WYSOKOŚCI TRASY .. na białym tle. Dane o miastach itd są czyste. Stop miał być Vodicei a jest OKRUG GORNJI
Saludos !

Wpisz zamiast start Kraków, swoje miejsce zamieszkania lub też miejsce z którego będziesz startował, a Okrug Gornji zmień na miasto swoich wakacji, pozmieniaj pojemność baku, rodzaj paliwa i pozostałe parametry dostępne w kalkulatorze i by było wciśnij oblicz i jest sprawa załatwiona. :)
Szczegółowe wyliczenia masz pod symbolem euro :wink:

Podziękowania dla Iggy za kalkulator, fajna sprawa :)
kotiz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotiz » 12.08.2012 12:54

arcymagus napisał(a):Wpisz zamiast start Kraków, swoje miejsce zamieszkania lub też miejsce z którego będziesz startował, a Okrug Gornji zmień na miasto swoich wakacji, pozmieniaj pojemność baku, rodzaj paliwa i pozostałe parametry dostępne w kalkulatorze i by było wciśnij oblicz i jest sprawa załatwiona. :)

Nie zrozumieliśmy się to jest link który zarejestrowałem - możesz sprawdzić u siebie ?
http://iggy.mypage.pl/index.php?nick=kotiz_2
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 12.08.2012 16:15

kotiz napisał(a):
arcymagus napisał(a):Wpisz zamiast start Kraków, swoje miejsce zamieszkania lub też miejsce z którego będziesz startował, a Okrug Gornji zmień na miasto swoich wakacji, pozmieniaj pojemność baku, rodzaj paliwa i pozostałe parametry dostępne w kalkulatorze i by było wciśnij oblicz i jest sprawa załatwiona. :)

Nie zrozumieliśmy się to jest link który zarejestrowałem - możesz sprawdzić u siebie ?
http://iggy.mypage.pl/index.php?nick=kotiz_2

Ok Kotiz
sprawdziłem ten link który wkleiłeś, :) u mnie wchodzi bez problemu.
W linku podanym przez Ciebie start Sosnowiec przez Gyor i meta Omiś, czy tak miałeś ustawione :?:
Pozdrawiam
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 12.08.2012 18:31

mniamniuśny program.... IGGY rewelacja!!
kotiz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotiz » 12.08.2012 22:13

arcymagus napisał(a):Ok Kotiz
W linku podanym przez Ciebie start Sosnowiec przez Gyor i meta Omiś, czy tak miałeś ustawione :?:
Pozdrawiam

Nie miałem Oświęcim i meta Vodicei ja teraz po naciśnięciu mam start Radomsko przez Budapest, Sarajewo do Molunati ;D Tak więc losowo sobie wybiera i trasy nie wyznacza.
romeron
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romeron » 12.08.2012 22:17

Witam :
Mam problem z kalkulatorem ,mianowicie w zakładce kalkulator podróży ciągle migają mi okienka z ilością paliwa ,winiet itd i neda się nic wpisać .
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 13.08.2012 09:01

kotiz napisał(a):
arcymagus napisał(a):Ok Kotiz
Pozdrawiam

Nie miałem Oświęcim i meta Vodicei ja teraz po naciśnięciu mam start Radomsko przez Budapest, Sarajewo do Molunati ;D Tak więc losowo sobie wybiera i trasy nie wyznacza.

Może wybiera losowo ale wystarczy że zmienisz punkt startowy i punkt końcowy i hula :D
Podaj mi rodzaj paliwa, pojemność baku czas postoju jak i godzinę wyjazdu bo trasę już znam to wrzucę to u siebie i prześlę linka z wyliczeniami :wink:
Pozdrawiam
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 15.08.2012 11:42

To chłopie pojechałeś z tym kalkulatorem szok.
Tak sobie przeglądam i mój smok wymaga tankowania w Austrii i tak myśle czy nie lepiej zatankować w CZ ? Czy to pozorne oszczędności . Już policzyłem groszowe sprawy :) Generalnie nocą lepiej tankować częściej bo w zeszłym roku na oparach do CRO wjechałem bo dwie stacje w SLO były do 21 chyba :)
dorotaitomek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorotaitomek » 16.08.2012 07:35

Witam. Kalkulator cudowny, można trasę dużo wygodniej ustawić niż na viamichelin. I teraz pytanie godne blondynki - czy można wydrukować tę trasę? jej opis ?
Dziekuję.
marze_na
Koneser
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 16.08.2012 07:58

PETERENZO napisał(a):Dobre spaghetti bolognese można zrobić w max 30 minut. Nie trzeba cały dzień stać przy garach. Kupujesz w Lidlu porcję mięcha mielonego, makaron, sosik gotowy np. z Knorra trochę sera i żarcie - mniam...

Wszystko się zgadza, oprócz tego sosu z torebki, blee. Zamiast proponuje jakieś 1,2 - 1,5 kg pomidorów z targu. Do tego trochę bazylii i palce lizać.
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 16.08.2012 09:17

PETERENZO napisał(a): Dobre spaghetti bolognese można zrobić w max 30 minut. Nie trzeba cały dzień stać przy garach. Kupujesz w Lidlu porcję mięcha mielonego, makaron, sosik gotowy np. z Knorra trochę sera i żarcie - mniam... :wink:

PS. Jest wiele takich potraw, które można samemu i to bardzo szybko i za niewielkie pieniądze :oczko_usmiech:

w pełni podzielam Twoje zdanie szybko, tanio i SMACZNIE :D

marz_na napisał(a):Wszystko się zgadza, oprócz tego sosu z torebki, blee. Zamiast proponuje jakieś 1,2 - 1,5 kg pomidorów z targu. Do tego trochę bazylii i palce lizać.

....czuć zapach pomidorków :wink: a później już tylko makaron na talerz, sos na niego żeby nie było mu smutno :lol: polać oliwą z oliwek, starty serek i świeżutka bazylia...mniam :mrgreen:
Obrazek

Ewentualnie inna propozycja dla tych co gustują w makaronach :wink:

Czas przygotowania ok 10min. Zaczynamy od pokrojenia szynki (jeśli chodzi o szynkę to dajemy jaką mamy pod ręką, ja wolę konserwową) w paski lub kostkę. Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni wrzucamy skrojoną szyneczkę i szklimy ok 1-2 min, dodajemy pokrojony drobniutko czosnek, sól i pieprz a następnie wlewamy śmietankę. Makaron mamy ugotowany i odcedzamy :wink: wracamy do patelni gdzie śmietana robi się coraz bardziej gęsta i dorzucamy groszek zielony dwie garście może być mrożony - wersja z dostępem groszku w kraju lub drobno posiekaną pietruszkę wersja campingowa i nie tylko :lol: .Teraz już tylko pozostało na patelnie dorzucić makaron, zamiąchać :wink: nałożyć na talerze, polać oliwą z oliwek posypać startym serkiem i finito a i kieliszek wina dla dorosłych a dla naszej latorośli sok :oczko_usmiech:
Obrazek
del_sol napisał(a):moim zdaniem nie po to jedzie sie raz w roku do Cro na wakacje by zona stala cale dnie przy garach w kuchni i zajadac sie sloikami z marketu

Nikt nie mówi żeby to ona stała, warto zrobić samemu coś od siebie, żeby było miło i spontanicznie :wink: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.08.2012 20:24

Mam takie pytanie: dziś przejechałem autostradą A2 na odcinku Trakošćan - Zaprešić i zapłaciłem 48 kn.
Wg kalkulatora wychodzi za ten odcinek 42 kn. Błąd w kalkulatorze, czy za dużo pobrano ode mnie :?:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 17.08.2012 00:55

marze_na napisał(a):Wszystko się zgadza, oprócz tego sosu z torebki, blee. Zamiast proponuje jakieś 1,2 - 1,5 kg pomidorów z targu. Do tego trochę bazylii i palce lizać.

Oczywiście, że masz rację - tylko z maską i w płetwach nie szczególnie chce się wymyślać więcej niż potrzebne minimum :wink:

arcymagus napisał(a):Nikt nie mówi żeby to ona stała, warto zrobić samemu coś od siebie, żeby było miło i spontanicznie :wink: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

O to mi chodziło. Wiem, że jak się zrobi coś samemu to doceni - nawet jeżeli częściowo będzie z "tytki" :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone