Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2012 11:36

del_sol napisał(a):moim zdaniem nie po to jedzie sie raz w roku do Cro na wakacje by zona stala cale dnie przy garach w kuchni i zajadac sie sloikami z marketu,

Ze słoikiem z marketu nie trzeba stać cały dzień przy garach w kuchni :wink:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 02.08.2012 11:50

mamax napisał(a):No teraz już jest OK
Ale powiem i tak że to świetny wynik 8)

Co jest OK?
Oboje z festynkiem1 weźcie kalkulatorki do reki :lol:
Festynek1 - a te paliwo za 720 to kradłeś po drodze, że go nie podsumowałeś? :lol: :twisted:
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 02.08.2012 20:56

del_sol napisał(a):moim zdaniem nie po to jedzie sie raz w roku do Cro na wakacje by zona stala cale dnie przy garach w kuchni

Też tak uważam, dlatego zawsze jeżdzimy do hoteli z wyżywieniem. :)
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 04.08.2012 15:02

widocznie się da w przyszłym roku pojadę i wezmę 500 zł wiecej hahaha
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 07.08.2012 10:49

No to już wróciłem z raju :-)
Było SUPER (jak zwykle) - relację zamieszczę w stosownym dziale już za kilka dni.

I naturalnie nadal będę rozwijał kalkulatorek. Póki co muszę się pozbierać z bieżącymi sprawami, a przede wszystkim rozpakować ;-)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 07.08.2012 13:09

Iggy napisał(a):No to już wróciłem z raju :-)
.....
I naturalnie nadal będę rozwijał kalkulatorek. Póki co muszę się pozbierać z bieżącymi sprawami, a przede wszystkim rozpakować ;-)

Iggy, w takim razie proszę o ile jest to możliwe o uwzględnienie kierunku greckiego ;)

Pozdrawiam
PETERENZO
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 07.08.2012 17:00

huling napisał(a):
del_sol napisał(a):moim zdaniem nie po to jedzie sie raz w roku do Cro na wakacje by zona stala cale dnie przy garach w kuchni

To może choć raz Ty coś zrób :oczko_usmiech:

Dobre spaghetti bolognese można zrobić w max 30 minut. Nie trzeba cały dzień stać przy garach. Kupujesz w Lidlu porcję mięcha mielonego, makaron, sosik gotowy np. z Knorra trochę sera i żarcie - mniam... :wink:

PS. Jest wiele takich potraw, które można samemu i to bardzo szybko i za niewielkie pieniądze :oczko_usmiech:
Dziadek Maciek
Koneser
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 07.08.2012 17:20

PETERENZO napisał(a):

PS. Jest wiele takich potraw, które można samemu i to bardzo szybko i za niewielkie pieniądze :oczko_usmiech:

Święte słowa :D

Dla nas to dodatkowe przyjemności urlopowe, podpatrzeć coś w knajpie i później samemu to coś odtworzyć.
del_sol
Odkrywca
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 07.08.2012 21:10

PETERENZO napisał(a):
huling napisał(a):

Dobre spaghetti bolognese można zrobić w max 30 minut. Nie trzeba cały dzień stać przy garach. Kupujesz w Lidlu porcję mięcha mielonego, makaron, sosik gotowy np. z Knorra trochę sera i żarcie - mniam... :wink:

nie jadam chemii z torebek i sloikow :D
po drugie cieżka cos ugotowac w kieliszku :D bo tylko kieliszki do wina zabieram i kubki do kawy
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 07.08.2012 21:29

taurus napisał(a):Iggy, w takim razie proszę o ile jest to możliwe o uwzględnienie kierunku greckiego ;)

Generalnie to chciałbym, aby w przyszłym roku kalkulatorek pracował dla całych Bałkanów, plus Włochy i właśnie Grecja :-)
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 08.08.2012 10:21

A u mnie coś nie działa prawidłowo kalkulator. Tzn. jak wpiszę sobie trasę, paliwo itp, to mi policzy, ale nie chce mi np. policzyć winiety czeskiej i austriackiej i nie idzie tego zmienić ręcznie. Przed wpisaniem trasy winiety mogę dowolnie edytować ilość i długość itp.
Użytkownik usunięty
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.08.2012 11:20

darek1 napisał(a):SŁABO OPRACOWANY KALKULATOR - NIE POKAZUJE KM, TRZEBA RĘCZNIE WPISYWAĆ I JEST NIECZYTELNY. NAPRZYKŁAD BRAK JEST PRZYCISKU ZATWIERDZENIA LICZENIA. WIDZIAŁEM LEPSZE I WIZUALNIE BARDZO CZYTELNE DLA KAŻDEGO UŻYTKOWNIKA.

Może zamiast tak krytykować i wytykać na siłę jakieś błędy pochwalisz się czymś co sam zrobiłeś? Łatwo się wytyka komuś błędy prawda?

U mnie działa bez zarzutów. Moja trasa do Makarskiej 1183 km przez Słowację-Węgry.Start 24 sierpień.
repi1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) repi1 » 08.08.2012 14:09

Witam

Jest może opcja: policz w dwie strony? Jak nie ma to wydaje mi się, że byłaby to dobra funkcjonalność.
awalion
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) awalion » 08.08.2012 23:31

Hej, jak już się wypowiadałem wcześniej, naprawdę rewelacja :)

Co wejdę to widzę coraz lepiej. Teraz trasę od razu i przelicza i samo dodaje opłaty i winiety, ale widzę że nie dodaje tuneli w Austrii i trzeba je dodawać ręcznie, oczywiście nie jest to dla mnie utrudnieniem, ale pisze jak by ktoś nie zauważył :)
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 09.08.2012 03:49

kanarowski napisał(a):A u mnie coś nie działa prawidłowo kalkulator. Tzn. jak wpiszę sobie trasę, paliwo itp, to mi policzy, ale nie chce mi np. policzyć winiety czeskiej i austriackiej i nie idzie tego zmienić ręcznie. Przed wpisaniem trasy winiety mogę dowolnie edytować ilość i długość itp.

Mam ten sam problem gdy zaznaczam winietę Czeską 1 sztuka automatycznie przeskakuje na 0.
I ten sam problem pojawia się gdy zaznaczam 10 dniową automatycznie wyrzuca tak jak by nie obowiązywały winiety w Czeskim kraju :) tylko liczy opłatę drogową w Chorwacji .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone