Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
palec22
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) palec22 » 23.07.2012 16:35

oczywiście! użyj kalkulatora na 1 stronie tego wątku - proste?
krzysiekk01
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekk01 » 23.07.2012 21:10

Iggy, ratuj, po skorygowaniu danych w zielonych polach - arkusz nie uruchamia się :(
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 24.07.2012 08:21

Mam pytanie nieco z innej beczki. Czy na bramkach można płacić w Euro. Ma może ktoś link do wysokości takich opłat?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.07.2012 08:29

Można, wydadzą Ci w kunach.
Kup sobie na przejściu na wjeździe z 200 kun i z głowy.
Możesz także płacić na bramkach kartą.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 24.07.2012 18:55

szakal36 napisał(a):Mam pytanie nieco z innej beczki. Czy na bramkach można płacić w Euro. Ma może ktoś link do wysokości takich opłat?

poczytaj tu...warto...

forum/viewtopic.php?t=23900&postdays=0&postorder=asc&start=0
jarojar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojar » 25.07.2012 13:52

Można płacic w euro ale osobiście odradzam, możemy zostac oszukani przy wydawaniu reszty ( Wydają w kunach ). Ja zawsze na trasę kupuję 500 kun na bramki i inne drobne wydatki.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 16:43

Dlaczego piszesz o oszustwie???
Jeżeli nie umiesz liczyć, to Twój problem... :wink:
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 25.07.2012 17:02

FUX napisał(a):Dlaczego piszesz o oszustwie???

A jak nie umiesz się bić i zostaniesz napadnięty to też też Twój problem?
Po coś art. 286KK stworzono......
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 17:15

scrapp napisał(a):

Dlatego doradziłem wyżej, co zrobić. Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego respektowania.

Na bramkach w Cro, jeżeli pamięć mnie nie myli, jest/była podawana cena w kunach i juro, a może z Włochami pomyliłem z lirami i juro... :wink:
vizila
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vizila » 25.07.2012 18:04

Wnioski? Trzeba placic karta :) najszybciej, najkorzystniej najbezpieczniej:) nawet jesli chce sie wymienic cokolwiek na kuny, wyjdzie to samo.
Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 25.07.2012 21:38

scrapp napisał(a):

W sumie to problem. Artykuł artykułem, ale umiejętność obrony koniecznej do odparcia ataku jak najbardziej potrzebna
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 26.07.2012 07:59

Iggy napisał(a):Nie miałem serca, by zostawić Wujka Googla tak zapracowanego z tymi markerami stacji paliw i zrobiłem tak: markery pokażą się dopiero przy powiększeniu mapy od 9 w górę aż do 20.

Iggy - chylę czoła za robotę.
Podpowiedz mi proszę, czy jest opcja dowolnego manewrowania punktami tankowania (ja jej nie odnalazłem). Chciałbym na mapie (oczywiście uwzględniając realny zasięg mojego samochodu) postawić punkty gdzie chcę tankować: logiczne jest że chciałbym "dotankować" w PL, potem przeturlać się przez drogie Czechy/Słowację (może nawet Austrię, choć tam paliwo jest jednym z tańszych) i zatankować ponownie w Słowenii.

Da się?
Curtis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Curtis » 26.07.2012 08:43

maniust napisał(a):
Curtis napisał(a):W tym roku myślimy jechać na Istrię, konkretnie Rovinj.

Moje prośba do Was brzmi jaką trasą najlepiej jechać i bez przeszkód.

Łódz - Cieszyn - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - Maribor -Ljubljana - Koper - Rovinj

Trasa pewna szybka i sprawdzona.
Od Ziliny do Koper........ autostrada.

Kolego mam jeszcze pytanie. Sprawdzam sobie teraz tą drogę na kalkulatorze, którą mi pokazałeś. Tam wyskakują dodatkowo: drogi częściowo płatne. To są drogi dodatkowo płatne oprócz winiet ?

Mógłbyś mi przedstawić jaki koszt opłat drogowych oprócz winiet niesie za sobą w/w trasa?

Pozdrawiam
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 26.07.2012 12:13

Curtis napisał(a):
maniust napisał(a):

Łódz - Cieszyn - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - Maribor -Ljubljana - Koper - Rovinj

Kolego mam jeszcze pytanie. Sprawdzam sobie teraz tą drogę na kalkulatorze, którą mi pokazałeś. Tam wyskakują dodatkowo: drogi częściowo płatne. To są drogi dodatkowo płatne oprócz winiet ?

Mógłbyś mi przedstawić jaki koszt opłat drogowych oprócz winiet niesie za sobą w/w trasa?

Pozdrawiam

jechalem ta trasa w zeszlym roku Wiedeń - Graz - Maribor -Ljubljana - Koper - Rovinj nie ma zadnych dodatkowych oplat, oczywiscie w cro placisz za autostrade na wyjezdzie
Curtis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Curtis » 26.07.2012 16:26

del_sol napisał(a):
Curtis napisał(a):
maniust napisał(a):

Pozdrawiam

jechalem ta trasa w zeszlym roku Wiedeń - Graz - Maribor -Ljubljana - Koper - Rovinj nie ma zadnych dodatkowych oplat, oczywiscie w cro placisz za autostrade na wyjezdzie

Chyba groszowe sprawy za ten odcinek w Cro, prawda ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone