napisał(a) Iggy » 11.07.2012 22:52
Nazyr napisał(a):Iggy jesteś wielki.
No to teraz jeszcze urosłem, bo zrobiłem import opłat drogowych z mapki do kalkulatora (tak, jak paliwo)
Opłaty są przenoszone tak, jak dla jednorazowego przejazdu, a więc winietki brane są najkrótsze i najtańsze (winietki dla: Słowenii, Węgier, Austrii, Czech, Słowacji, Czarnogóry i Bośni, jak Wujek Google zdecyduje się obsłużyć wreszcie Bośnię). Poza tym przypominam, że obliczanie bramek autostradowych w Chorwacji jest nadal w wersji eksperymentalnej, więc należy uważnie przyjrzeć się przeniesionym wartościom i w razie czego skorygować je ręcznie.
Wcześniej można też wyświetlić bramki wjazdu/zjazdu z autostrady odpowiednim guzikiem z menu i z bliska przyglądnąć się, gdzie prowadzi nas Wujek Google. Bramki liczone są
tylko dla Chorwacji, a więc dodatkowe opłaty np. w Austrii za tunele trzeba i tak wklepać ręcznie w Kalkulator.
Ręcznie także trzeba wpisać bramki w Serbii, bo Google Maps widzi tam autostrady, ale uważa je za darmowe.
Trochę się tym sam pobawiłem i standardowe trasy (typu Kraków-Dubrovnik (za wyjątkiem kawałka Bośni), Warszawa-Pula przez Zagrzeb, Wrocław-Zadar, Rzeszów-Krk) liczy dobrze włącznie z tunelem Ućka i Mostem Krk