Basiulinek napisał(a):Iggy - Swietna robota!!!!!!!!
Twoj kalkulator na glownej stronie powinien sie znalezc!!
Trzeba z Administracja pogadac........
Popieram!
Świetna robota Iggy
mamax napisał(a):A może już przestańcie wymyślać....
A nie chciał byś żeby policzył za ciebie stracony czas na otwieranie baku? Trochę robi się z tego paranoja. Za kilka dni kalkulator będzie musiał wiedzieć bez wpisywania gdzie kto i ile powinien zatankować.
Faktycznie ciężko sprawdzić ile się ma paliwa w baku i gdzie się będzie tankować. No i te zawrotne sumy jakimi się różni cena paliwa w poszczególnych państwach. Szczególnie da się to odczuć przy do tankowaniu 10-20l.
Gratuluję pomysłu...
arabesqa74 napisał(a):Mam takie pytanie, sugestię... Być może ktoś już o to pytał, ale nie zauważyłam. Czy istnieje możliwość innego zaplanowania tankowań, niż takie "średniostatystyczne"? Biorąc pod uwagę fakt, że "moje" auto jest służbowe, będę miała - załóżmy pół baku w gratisie do granicy. W zeszłym roku dotankowałam na granicy do pełna i następna wizyta na stacji wypadła już w Chorwacji. Chodzi mi o własne planowanie miejsca tankowania, a poniekąd o jakieś tam potencjalne oszczędności. Zdaję sobie sprawę, ze to kombinacje, ale przeciez sam chciałeś ...
PETERENZO napisał(a):arabesqa74 napisał(a):Mam takie pytanie, sugestię... Być może ktoś już o to pytał, ale nie zauważyłam. Czy istnieje możliwość innego zaplanowania tankowań, niż takie "średniostatystyczne"? Biorąc pod uwagę fakt, że "moje" auto jest służbowe, będę miała - załóżmy pół baku w gratisie do granicy. W zeszłym roku dotankowałam na granicy do pełna i następna wizyta na stacji wypadła już w Chorwacji. Chodzi mi o własne planowanie miejsca tankowania, a poniekąd o jakieś tam potencjalne oszczędności. Zdaję sobie sprawę, ze to kombinacje, ale przeciez sam chciałeś ...
Jak dla mnie to wszystko o co pytasz jest już od dawna. Na nowym kalkulatorze jest ikonka z zielonym symbolem "$". Dzięki niej uruchamiasz szczegółowy kalkulator podróży, w którym możesz sama wskazać w jakim kraju ile litrów planujesz zatankować. W efekcie dostajesz kwotę opartą o Twoje planowane tankowania, a nie automat, który liczy za Ciebie.
Jeżeli jednak chcesz, aby automat brał pod uwagę, że masz auto służbowe i trochę (ile?) "darmowego" paliwa - to zaproponuj jakiś logiczny algorytm, który będzie to liczył lub jak chciałabyś to liczyć, wtedy pewnie Iggy da radę lub coś zaproponuje
ewalla napisał(a):Iggy napisał(a):Się znaczy... trzeba przycisk ze znakiem $ kliknąć. Pojawi się taki arkusz z mnóstwem komórek a'la Excel, w których można coś wpisać , a on coś policzy
a gdzie jest ten $, no ślepa jestem, nie widzę
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi