Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.06.2012 08:58

aglig napisał(a):Zauważyłam jeden drobny błąd. Cena LPG w chorwacji 5,82 HRK a według PZMotu jest 5,09 HRK co daje sporą róźnicę

Bardzo dobrze, że kolega zauważył różnicę. Wykazał się kolega włąściwą postawą obywatelską i czujnością. Pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2012 09:04

aglig napisał(a):Zauważyłam jeden drobny błąd. Cena LPG w chorwacji 5,82 HRK a według PZMotu jest 5,09 HRK co daje sporą róźnicę

Ale wg E-PETROL cena z dnia 20 czerwca to 5,82. Więc jest OK. Uważam, że do kalkulacji rozsądniej przyjąć nieco wyższy przelicznik i być mile zaskoczonym niż za niski.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.06.2012 09:07

Aldonka napisał(a):

Ale wg E-PETROL cena z dnia 20 czerwca to 5,82. Więc jest OK. Uważam, że do kalkulacji rozsądniej przyjąć nieco wyższy przelicznik i być mile zaskoczonym niż za niski.

Koleżanka po części ma rację. Dobry sposób na utrzymanie wspaniałej atmosfery na urlopie.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2012 09:15

Oj darek1 :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.06.2012 09:16

Aldonka napisał(a):

Dobrze gada
http://ina.hr/default.aspx?id=306

Dobra wiadomość.

:D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.06.2012 09:17

Jacek S napisał(a):
Aldonka napisał(a):

Dobrze gada
http://ina.hr/default.aspx?id=306

Dobra wiadomość.

:D

Za chwilę i tak pójdzie w górę :)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 26.06.2012 09:23

Dziś po południu zrobię aktualizację cen. Tym chętniej, że na niższe ;-)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.06.2012 09:33

Iggy napisał(a):Dziś po południu zrobię aktualizację cen. Tym chętniej, że na niższe ;-)
Dobrze Iggy - tak trzymać. :wink:
KrakMar
Turysta
co to za paliwo

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrakMar » 26.06.2012 09:37

Witam I raz zamierzam wybrac sie do cro - czy mozecie mi powiedziec który to zwykły diesel (ON)i co to za oznaczenia paliwa?
INA Eurodiesel BS DG EURO BS
INA Eurodiesel BS Class DG EURO BS CLASS
INA Diesel Blue DG PLAVI
Vjetar
Legenda
Re: co to za paliwo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.06.2012 09:58

KrakMar napisał(a):Witam I raz zamierzam wybrac sie do cro - czy mozecie mi powiedziec który to zwykły diesel (ON)i co to za oznaczenia paliwa?
INA Diesel Blue DG PLAVI

Witam

http://ina.hr/default.aspx?id=307
mihal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihal » 26.06.2012 23:26

no dobra , strona podana przez Jacka jest ok, sporo w niej marketingu, ale do rzeczy :
jaka jest naprawdę różnica pomiedzy Eurosuper BS 95 i Eurosuper BS 95 Class - pytam tych co uzywali , czy class to nasz odpowiednik np BP Ultimate ? czy Verva ?
normalnie tankuję zwykłą 95-kę , czy to jest zatem Eurosuper BS95 w CRO ?

wielokrotnych CROgości proszę o porady .......
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.06.2012 23:43

PZMot jest zawsze o krok do tyłu :wink:
KrakMar
Turysta
Re: co to za paliwo

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrakMar » 27.06.2012 10:17

Jacek S napisał(a):
KrakMar napisał(a):Witam I raz zamierzam wybrac sie do cro - czy mozecie mi powiedziec który to zwykły diesel (ON)i co to za oznaczenia paliwa?
INA Diesel Blue DG PLAVI

Witam

http://ina.hr/default.aspx?id=307

No własnie mi chodzi co jest odpowiednikiem naszej zwykłej ropy (ON) nie jakis tam bio czy nasza Verva albo Ultimate. Uzywam do swojego auta zwykły ON.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.06.2012 11:21

Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 29.06.2012 08:47

Pytanko takie mam do użytkowników:
chodzi o ustalanie trasy w tym pomocniku tankowania. Czy ręczne podawanie punktów pośrednich jest OK, czy zrobić tylko wpisywanie punktu startu i punktu końca, a resztę manualnie dociągać myszą do żądanej drogi?

Z niewyjaśnionych powodów bowiem - jak sprawdziłem - połączenie tych 2 opcji nie jest możliwe. Jeśli podam punkty pośrednie ręcznie, to kalkulator nie zwraca mi informacji o punktach "dociąganych" myszą. Jeśli natomiast punkty pośrednie zostawię puste, to całą trasę ładnie mogę sobie myszą dosuwać to dróg, którymi chcę jechać.

Pracuję bowiem nad wersją "delux", która ma umożliwić obliczenie całości trasy jedynie z tej mapki :-)

PS. To jest w wersji jeszcze niepublikowanej, więc sami tego nie przetestujecie :-)

PS2. A jednak połączenie jest możliwe, więc zostanie i jedna opcja, i druga :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone