Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 18.06.2012 22:07

huling napisał(a):Do automatycznego wyliczenia kosztów konieczny byłby również czas pobytu. Program musiałby zdecydować, jakie kupić winietki, żeby nie przepłacać.
Mnie nie musisz dopisywać do tego Wniosku :)

Ale swój udział też masz niemały :-)

W finalnej wersji zrobię chyba "okienko chwały" ;-)
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 21.06.2012 10:33

Iggy pytanko o stawkę opłat za bramki na cestach ?
Jadę z przyczepką i w zeszłym roku łapałem się niestety na 2 rozmiar :) . Rozumiem że ceny za przejaz są skalkulowane dla 1 grupy pojazdów .
Robota pierwsza klasa . Oklaski od starych cro-forumowiczów ;)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 21.06.2012 11:50

jacek gryczewski napisał(a):Iggy pytanko o stawkę opłat za bramki na cestach ?
Jadę z przyczepką i w zeszłym roku łapałem się niestety na 2 rozmiar :) . Rozumiem że ceny za przejaz są skalkulowane dla 1 grupy pojazdów .
Robota pierwsza klasa . Oklaski od starych cro-forumowiczów ;)

Na razie tak - tylko kat I.

Niemniej mam to na liście "to do" :-)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.06.2012 12:05

Hmm, jestem zarejestrowana, wchodzę na stronę (z moim nickiem oczywiście) i zapamiętaną trasę pamięta, ale wpisów jakie winietki i ile paliwa to już nie. Trochę się zagubiłam w ilości stron tego wątku więc może to normalne, a może nie robię czegoś (czytaj klikam) co powinnam....co jest wielce prawdopodobne ;)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 21.06.2012 12:20

Ja kilka lat temu sobie stworzyłem taki prosty arkusz.
Wysyłam go znajomym, którzy chcą z nami jechać.
Nie zawsze robię tym dobrze - bo niekiedy z ekipy 2-3 samochodów zostajemy sami lub na dwie rodziny (gdy ktoś zakładał urlop w Chorwacji za 3 tys (więc jednak musi jechać nad Bałtyk) lub doszedł do wniosku, że woli jechać z biurem podróży (bo znalazł super hiper ofertę za 999pln lub w podobnej cenie jak ta cała Chorwacja bez pieprzenia się z noclegiem, żarciem, podróżą itp.))
Obrazek

W arkuszu pola z żółtą obwódką można edytować i reszta się potem przelicza.
Oczywiście jest to zrobione pode mnie (czyli trasa przez Austrię, 3 osoby w rodzinie)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 21.06.2012 12:38

Aldonka napisał(a):Hmm, jestem zarejestrowana, wchodzę na stronę (z moim nickiem oczywiście) i zapamiętaną trasę pamięta, ale wpisów jakie winietki i ile paliwa to już nie.

Tego nie pamięta, to prawda :-)
Pamięta tylko punkty startu i końca oraz pośrednie.

Ale... Spróbuję i to dorobić, żeby właśnie wszystkie wprowadzone rzeczy zapisywał :-)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 21.06.2012 12:40

Mariusz_M napisał(a):Ja kilka lat temu sobie stworzyłem taki prosty arkusz.

Pierwsza wersja też była excelowa. Próbowałem to upublicznić w Google Docs, ale jest to jeszcze kulawe narzędzie, bo nie zabezpiecza komórek przed edytowaniem. W efekcie kilka razy dziennie musiałem odtwarzać arkusz z kopii, bo użytkownicy namiętnie kasowali formuły.

W końcu postanowiłem go zrobić w postaci strony WWW :-)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 21.06.2012 12:42

Aldonka napisał(a):Hmm, jestem zarejestrowana, wchodzę na stronę (z moim nickiem oczywiście) i zapamiętaną trasę pamięta, ale wpisów jakie winietki i ile paliwa to już nie. Trochę się zagubiłam w ilości stron tego wątku więc może to normalne, a może nie robię czegoś (czytaj klikam) co powinnam....co jest wielce prawdopodobne ;)

Też tak mam, a wstyd mi było się dopytać, bo powiedzą, że nieczytata jakaś :oops: :lol:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 21.06.2012 12:43

Szkoda, że do postów nie można załączać plików.
kirsche92
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kirsche92 » 21.06.2012 21:33

Fajna sprawa z tym kalkulatorem.
Mam nadzieję, że zbytnio nie zbankrutuję.

Dziękuję. :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.06.2012 08:56

[quote="Iggy"]Pragnę poinformować wszystkich Cromaniaków, że właśnie powstała HTML'owa wersja Kalkulatora Podróży do Chorwacji.

Pozwoliłem sobie na wrzucenie linka Kakulatora. Nie wszyscy wiedzą o nim otwierając post na innej stronie. Polecam go do wykorzystania w kalkulacji kosztów podróży do Chorwacji i nie tylko bo i zaplanowania trasy przejazdu z Polski. Pozdrawiam.
pzkfv
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pzkfv » 25.06.2012 22:59

darek1 napisał(a):
Iggy napisał(a):Pragnę poinformować wszystkich Cromaniaków, że właśnie powstała HTML'owa wersja Kalkulatora Podróży do Chorwacji.

Pozwoliłem sobie na wrzucenie linka Kakulatora. Nie wszyscy wiedzą o nim otwierając post na innej stronie. Polecam go do wykorzystania w kalkulacji kosztów podróży do Chorwacji i nie tylko bo i zaplanowania trasy przejazdu z Polski. Pozdrawiam.

Fajna sprawa, pozdrawiam autorów i szacun za trud. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2012 23:24

pzkfv napisał(a):Fajna sprawa, pozdrawiam autorów i szacun za trud. :D

Fajna sprawa ... ale autor jest jeden :idea:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.06.2012 07:37

Janusz Bajcer napisał(a):
pzkfv napisał(a):Fajna sprawa, pozdrawiam autorów i szacun za trud. :D

Fajna sprawa ... ale autor jest jeden :idea:

No nie, Drogi Januszu. Poprawię Ciebie. Autorów jest dwóch o czym dobrze wiesz.
aglig
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglig » 26.06.2012 08:33

Zauważyłam jeden drobny błąd. Cena LPG w chorwacji 5,82 HRK a według PZMotu jest 5,09 HRK co daje sporą róźnicę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone