krystek napisał(a):No to bajek c.d. Tempomat ustawiony na 140 km/h, trasa Rzeszów- Kraków- spalanie 5,7 l. W drodze powrotnej - tempomat 130 km/h- spalanie 5,2 l. Dwie osoby na pokładzie, trochę bagażu. Autko benzynowe, 1,5 l 90 KM. Kto zgadnie?
krystek napisał(a):Z napisał(a):I to jest dobry post dla tych co jeżdżą podobno po 150 przy spalaniu na poziomie 6 litrów.Ja Ci kolego odpowiem, bo to jest życie a nie bajki z katalogu i słyszenia .
No to bajek c.d. Tempomat ustawiony na 140 km/h, trasa Rzeszów- Kraków- spalanie 5,7 l. W drodze powrotnej - tempomat 130 km/h- spalanie 5,2 l. Dwie osoby na pokładzie, trochę bagażu. Autko benzynowe, 1,5 l 90 KM. Kto zgadnie?
krystek napisał(a):Z napisał(a):I to jest dobry post dla tych co jeżdżą podobno po 150 przy spalaniu na poziomie 6 litrów.Ja Ci kolego odpowiem, bo to jest życie a nie bajki z katalogu i słyszenia .
No to bajek c.d. Tempomat ustawiony na 140 km/h, trasa Rzeszów- Kraków- spalanie 5,7 l. W drodze powrotnej - tempomat 130 km/h- spalanie 5,2 l. Dwie osoby na pokładzie, trochę bagażu. Autko benzynowe, 1,5 l 90 KM. Kto zgadnie?
histe napisał(a):Ja tylko gratuluje faktu utrzymywania na tej trasie tak długo włączonego tempomatu. W dzień jest to raczej niemożliwe.
Do realnego spalania na trasie na południe +- 3 tys km, dodaj trochę górek i klimatyzację.
Gorin napisał(a):Cześć, co do tematu winiet, planujemy wyjechać busem Opel Vivaro, samochód jest na 9 osób jednak podrózuje 7, moje pytanie brzmi która kategoria na Węgierskich autostradach jest odpowiednia dla takiego przypadku? BO nie wiem czy opis kategorii czy faktycznej liczby podróżujących.
Bo co do chorwackich opłat domyślam się (z postów na tym forum) że dla tego samochodu kategoria jest przyznawana różnie.
Dzięki za odpowiedź
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi