Z napisał(a):Jest tylko jeden wielki minus takiego wynajmu,to nadal nie jest Twoje auto i nie możesz wrócić z wakacji kiedy chcesz .
Nie che robić tu off- topicu ale z wpisów wychodzi, że załadowane busy jadące do Chorwacji spalają mniej niż zakłada producent, szkoda, że tylko na tej trasie.
Gdzie tak tanio busa wynajeliście? Teraz patrze to wszyscy krzyczą po 220 zł za dobe?
Nie che robić tu off- topicu ale z wpisów wychodzi, że załadowane busy jadące do Chorwacji spalają mniej niż zakłada producent, szkoda, że tylko na tej trasie.
Gdzie tak tanio busa wynajeliście? Teraz patrze to wszyscy krzyczą po 220 zł za dobe?
Koenig napisał(a):Znajomy jeździ Masterem w 8-9 osób już od kilku lat, i mówi że mimo ciśnięcia na autostradzie 130-150km/h (co dla mnie jest trochę dziwne jak na taką budę) auto nie spala mu więcej niż 8 litrów.
Z napisał(a):Przy 130-150km to bus musi palić od 12litrów w górę,ja jeżdżę santa fe 2.2 200kucy i przy takich prędkościach to śmiało pali powyżej dychy,a gdzie mi do busa.Inna sprawa że taka prędkość starym masterem to łeb boli od huku .
beatabm napisał(a):Z napisał(a):Przy 130-150km to bus musi palić od 12litrów w górę,ja jeżdżę santa fe 2.2 200kucy i przy takich prędkościach to śmiało pali powyżej dychy,a gdzie mi do busa.Inna sprawa że taka prędkość starym masterem to łeb boli od huku .
Nie prawda, nie musi, być może nie każdy ale są takie co palą zdecydowanie mniej. W majówkę miałam okazje przetestować na trasie 2500 km z czego 2300 km po autostradzie z prędkością 120-140 km/h
Z napisał(a):beatabm napisał(a):Z napisał(a):Przy 130-150km to bus musi palić od 12litrów w górę,ja jeżdżę santa fe 2.2 200kucy i przy takich prędkościach to śmiało pali powyżej dychy,a gdzie mi do busa.Inna sprawa że taka prędkość starym masterem to łeb boli od huku .
Nie prawda, nie musi, być może nie każdy ale są takie co palą zdecydowanie mniej. W majówkę miałam okazje przetestować na trasie 2500 km z czego 2300 km po autostradzie z prędkością 120-140 km/h
Jechałeś starym modelem mastera?,nie wiem czym jechałeś i dlatego moje pytanie.Mam również vw lt 35,109koni bez bliźniaka i po pierwsze nie wyobrażam sobie prędkości 130-150km/h przez dłuższy czas i takiego spalania,renault master mniej więcej ta sama epoka
Z napisał(a):porównywać renault master starej konstrukcji a renault trafic to tak jak porównać toyotę hilux z toyotą prius hybrid
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi