Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Policz zanim pojedziesz!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser
Re: kalkulatorek

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.06.2012 19:19

woka napisał(a):Iggy ...
Odpuść sobie i nie licz. Skoro jedziesz na wczasy to Cię jednak na nie stać, po co więc ta cała matematyka. :?:

Ja (chyba większość lub każdy), tak " z grubsza" podliczam z czystej ciekawości, ale jak jestem już "po".
Przed - nigdy ponieważ to nie ma najmniejszego sensu. Jak już chcesz zaoszczędzić to przecież na bieżąco można śledzić wydatkowanie pieniędzy. Przecież wiesz jaki masz "budżet".
Pozdrawiam.

woka ...wiesz w tym roku budżet na wyjazd do HR mam mocno ograniczony , takie czasy , nie stać mnie na takie wyjazdy do Cro jak 2009 , 2010 i 2011 r. , a wiesz bardzo chciałbym pojechać i w tym roku.
Od kilku dni siedzę i liczę ile mnie wyniesie tegoroczny pobyt i 10 dni pobytu w Dalmacji wyszło mi 6200 zł , 10 dni na Istrii 5200 zł , zatem 1000 zł to sporo , bynajmniej dla mnie.
Zatem gdybym się wybrał do Cro i nie miał jakiejkolwiek świadomości co i za ile , to nie chciał rozczarować "przed" tylko wolałbym "po".

Pozdrav
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 03.06.2012 19:52

Iggy, dodaj płatne tunele w Austrii. W obie strony robi się ponad dwadzieścia euro.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 03.06.2012 20:12

Odpuść sobie i nie licz.

Ależ... To jest już część wakacji!!! I wbija mnie w wakacyjny nastrój :-)
Jak ja uwielbiam takie przygotowania :!:

A poza tym - już całkiem prywatna korzyść - zawsze marzyłem, żeby nauczyć się programowania w PHP (bo do tej pory jedynie w JSP robiłem stronki) i właśnie dzięki temu kalkulatorkowi mogę się doskonalić. Ot, takie hobby :-)

W dodatku darek1 zainspirował mnie rozpracowaniem Google Maps i wiesz co... To jest do zrobienia!! Na pierwszy ogień pójdą bramki na autostradach, a potem coś bardziej konkretnego. Ale tak, jak myślałem - nie jest to zajęcie na kilka wieczorów, ale na trochę dłużej. Po przyjeździe z Chorwacji będę więc przez pół roku w wakacyjnym nastroju :-)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 03.06.2012 20:14

Marek75 napisał(a):Iggy, dodaj płatne tunele w Austrii. W obie strony robi się ponad dwadzieścia euro.

No... Masz rację... Trzeba będzie się tym zająć...
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 03.06.2012 20:24

Thx, dobra robota ;)
Pozdrawiam
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 03.06.2012 20:27

woka napisał(a):Przydatność co do całości kosztów ........... znikoma lub żadna.

Takie kontrolne jedno pytanie mam - i mam nadzieję, że odpowiesz uczciwie: ile razy do roku wyceniasz swój samochód poza chwilą, w której kupujesz polisę AC?
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 03.06.2012 20:57

Maniust ja mam podobnie, liczę i liczę żeby mniej więcej wiedzieć ile jest potrzebne.

Nie każdy ma tyle kasy żeby jechać do Cro i nie przejmować się niczym.

;-) dla mnie to żadne wstyd że przed wyjazdem liczę ile +- pieniędzy będzie potrzebne .
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 03.06.2012 21:48

tajemniczy napisał(a):Maniust ja mam podobnie, liczę i liczę żeby mniej więcej wiedzieć ile jest potrzebne.

Zapewniam Cię, że Kolega woka też liczy. I jemu np. wyszło, że zaoszczędzi na Chorwatach. Ja zaś wolę "swoim Chorwatom" coś przywieźć, zamiast zostawić te 100 zł w postaci spalin na autostradzie ;-)

PS. @Marek75 - są już tunele i ekstra płatne drogi alpejskie w Austrii :-)
No ale wizualnie znowu musiałem przemodelować stronkę ;-)
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 04.06.2012 06:46

ładnie ;)
dzięki
ps.
Iggy tak sobie myślę, że przydałoby się uwzględnić koszty podróży przez Niemcy, niektórzy tamtędy jeżdżą.
Mam na myśli koszty paliwa, winiet jeszcze nie wprowadzili ;)
Ostatnio edytowano 04.06.2012 10:47 przez Marek75, łącznie edytowano 1 raz
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 04.06.2012 07:02

Pozdrowienia. Ale fajny kalkulator. Iggy,czy możliwe jest również kalkulator w koronach czeskich/lub Euro/?
Chciałabym pokazać na forum czeskim - jak dobrym jesteś.... :) R.
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 04.06.2012 10:47

Iggy napisał(a):
Odpuść sobie i nie licz.

A poza tym - już całkiem prywatna korzyść - zawsze marzyłem, żeby nauczyć się programowania w PHP (bo do tej pory jedynie w JSP robiłem stronki) i właśnie dzięki temu kalkulatorkowi mogę się doskonalić. Ot, takie hobby :-)

W dodatku darek1 zainspirował mnie rozpracowaniem Google Maps i wiesz co... To jest do zrobienia!! Na pierwszy ogień pójdą bramki na autostradach, a potem coś bardziej konkretnego. Ale tak, jak myślałem - nie jest to zajęcie na kilka wieczorów, ale na trochę dłużej. Po przyjeździe z Chorwacji będę więc przez pół roku w wakacyjnym nastroju :-)

Popieram - ja też uwielbiam fazę planowania. Dzięki temu można chociaż odrobinę poczuć wakacyjną atmosferę! Kalkulator ŚWIETNY! Kto nie potrzebuje, niech nie korzysta. Dla mnie bomba! Dzięki Iggy :D
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 04.06.2012 10:47

Iggy napisał(a):
Odpuść sobie i nie licz.

Popieram - ja też uwielbiam fazę planowania. Dzięki temu można chociaż odrobinę poczuć wakacyjną atmosferę! Kalkulator ŚWIETNY! Kto nie potrzebuje, niech nie korzysta. Dla mnie bomba! Dzięki Iggy :D
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 04.06.2012 16:34

Marek75 napisał(a):ładnie ;)
dzięki
ps.
Iggy tak sobie myślę, że przydałoby się uwzględnić koszty podróży przez Niemcy, niektórzy tamtędy jeżdżą.
Mam na myśli koszty paliwa, winiet jeszcze nie wprowadzili ;)

Gdzieś w tym wątku pisałem, że własnie nie za bardzo widzę taką konieczność, bo nie ma winiet, a i tankować się nie opłaca, skoro benzyna droższa o złotówkę na litrze :-)
Jak ktoś jedzie przez Niemcy, to bardziej mu się opłaca ponownie wjechać do Polski na najbliższą stację benzynową :-)

No ale jak taka będzie wola narodu, to dodam i Niemcy.

PS. Z tymi tunelami to się tak zastanawiam, czy wystarczy jedna pozycja i czy nie dodać drugiej... Bo jak ktoś jedzie przez 2 tunele, to teraz nie ma możliwości policzyć. A wszystkich nie będę dodawał, bo część się wzajemnie wyklucza, a i podejrzewam, że chętnych do zostawiania po 20 euro w każdym tunelu też za wielu nie ma ;-)
Ostatnio edytowano 04.06.2012 16:38 przez Iggy, łącznie edytowano 1 raz
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 04.06.2012 16:36

Rero napisał(a):Pozdrowienia. Ale fajny kalkulator. Iggy,czy możliwe jest również kalkulator w koronach czeskich/lub Euro/?
Chciałabym pokazać na forum czeskim - jak dobrym jesteś.... :) R.

Dać to się da wszystko :-)
Problem w tym, że grubsze zmiany będę miał czas robic dopiero po 20 czerwca, bo wcześniej nie będę miał na tyle czasu :-(
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2012 15:05

Iggy napisał(a):
Odpuść sobie i nie licz.

Przyzna kolega, że kosztowało mnie to sporo walki. Musiałem toczyć boje z uzytkownikami forum. Sądzę, że pomysł jest dobry. Kolega Iggy wykona, a ja zbiorę Laury i nagrody. Tak jest w życiu i tak będzie teraz :D :wink:

Wierzę i jestem przekonany, że kolega iggy nie zawiedzie pokładanych w nim przez uzytkowników forum nadzieji.

Jak już to kolega zrobi ten kombajno-kalkulatorek to pomyślimy i o bardziej doczesnych i cielesnych :wink: kosztach podrózy. Wie kolega jak się jedzie samotnie to i człowiek zatrzyma się tu i tam na obrzeżach lasu :wink: . Takie zatrzymanie to może być przyjemność, czasami ryzyko , a napewno jest koszt w obcej twardej walucie :wink: . Kolega chyba się domyśla o co mi chodzi. Napewno są uzytkownicy na forum co chcieliby wiedzieć i taka atrakcja kosztuje i co bardziej gdzie takich atrakcji na którym kilometrze mozna się spodziewać :wink: :D :wink: . Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Policz zanim pojedziesz! - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone