Jarecki46 napisał(a):Dziękuję bardzo ! Trasa przez Czechy w kierunku Brna do Wiednia dosyć bardzo rozkopana. Moze ma ktoś jakąś sprawdzoną, alternatywną trasę z ominięciem tego odcinka? Może przez Słowację? jak myślicie?
mmmariuszekkk napisał(a):na Pag to najszybciej bedzie na Ostrave-Brno-Wieden-Graz-Zagrzeb. , jak najlepiej wyjechać by uniknąc zatorów ew. korków.
.
RadamiaN napisał(a):mmmariuszekkk napisał(a):na Pag to najszybciej bedzie na Ostrave-Brno-Wieden-Graz-Zagrzeb. , jak najlepiej wyjechać by uniknąc zatorów ew. korków.
.
Cześć
od kilku lat jeżdżę w piątek na noc . W Ostrawie jestem w granicach godz. 20. Na granicy SLO-HR 5-6 rano bez korków.
Raz jechałem w poniedziałek w trakcie dnia i też było ok.
Najbardziej chyba narzekają Ci turyści którzy podróżują w weekendy w trakcie dnia - jest sporo stania po drodze do HR.
To czego się obawiam w tym roku to przejazdu przez Czechy ale mam nadzieję, że do wakacji nasi sąsiedzi się ogarną z wykopkami.
mmmariuszekkk napisał(a):
Tzn o której w piątek wyjeżdżasz? bo mi wypada urlop od 7 lipca (piatek) także też prawdopodobnie bede jechał w czwartek na noc lub w piątek. Ale to znów w sobotę rano bede w Chorwacji, więc moga być jednak korki.
anka581 napisał(a):Znalazłam informacje , że jeśli kierownica jest na wysokości 130 cm to trzeba kupić winiety, wiec jak to wygląda w praktyce ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi