Szanowny szaszłyku, czy nie zauważyłaś przypadkiem w jakim tonie napisany był post seby???
Cytuję kilka epitetów: "skurczybyki" i do tego "bezczelne", "cwaniaczek" o "lepkich łapach"- no same superlatywy a to tylko dla tego że szanowny nasz seba złamał kilka przepisów no i czuł się wręcz niewinny i obraził się że Policjant wogóle czegoś od niego chciał.
Ludzie przyjmijcie do wiadomości , że na całym świecie są przepisy i jeżeli się do nich nie stosujecie to w przypadku kontaktu z "władzą" zostaniecie mniej lub bardziej ukarani!!! Nieważne czy mandatem, czy łapówką wręczoną do ręki. To jest tylko i wyłącznie WASZ wybór że jedziecie szybciej niż wynika to z obowiązujących przepisów, na światłach przeciwmgielnych, bez apteczki, z czarnymi szybami itp. itd. Ja wolno nie jeżdżę ( nie opisuje tego na forum z jakimi średnio prędkosciami się poruszam bo został bym zlinczowany i to nie tylko na tym forum ), ale jestem świadomy że w przypadku zatrzymania mnie przez Policję będzie kara i to dosyć dotkliwa. Jest to mój wybór i napewno nie będę biadolił że zatrzymał mie policjant na 60km/h a ja miałem np 80km/h ( czy 140km/h ) i że się czepia i że ja jestem bez winy.
Szaszłky poza tym przeczytaj dokładnie moją drugą odp w tym temacie to zrozumiesz o co mi dokładnie chodzi bo wnioski umiem wyciągać tylko nie rozumiem ludzi którzy sieją zament na tym forym.
Oto kilka "wyciągniętych " wniosków:
- policjant zawsze się "przyczepi" jeżeli łamiesz przepisy
- kara będzie surowsza im mniej elegancko będziesz się do niego odnosił
Ale główny jest taki : jeżeli pcham palce między drzwi to w momencie ich zatrzśnięcia napewno je sobie przytnę i nie polecę na skargę do mamusi że się zatrzasnęły bo w końcu mogłem ich tam nie wkładać no nie??
Proszę jeszcze o argumenty przemawiające za dodaniem mi przydomka Yeger-oszołom, jeżeli będą przekonywujące będziesz mnie tak mógł nazywać. Pozdrawiam