Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poleccie kemping..

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcinator
Podróżnik
Poleccie kemping..

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinator » 01.07.2006 19:07

Hej wybieram sie do Cro pierwszy raz.. Chcialbym znalezc taki kemping ktory naprawde znajdowalby sie w cudownej okolicy :D Zeby byly tam sliczne zatoczki, nie betonowe plaze, malownicze wysepki, i oczywiscie zeby nie byl zbyt drogi. I zeby znajdowal sie kolo jakiegos wiekszego mista, by mozna gdzies wyskoczyc noca;) I zeby bylo cos pozwiedzac w okolicy.. Ale mam wymagania :D Tak zebysmy sie zmiesclili w 50-60 zlotych dziennie(tylko 2 osoby i namiot) jesli to moziwe.. Prosze polecajcie cos ! Dzieki:)

Aha i bardziej interesuje mnie Dalmacja:)
arecki007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arecki007 » 05.07.2006 07:42

Nie lepiej dołożyć 10 PLN i mieć kwaterę.
Ja nocowałem 60m od plaży w apartamencie na drugim piętrze, mieliśmy taras i aneks kuchenny z full wyposażeniem - płaciłiśmy 10E od osoby.
Marcinator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinator » 05.07.2006 13:58

Naprawde sa takie tanie kwatery? Mozecie mi napisac jak one wygladaja i ile kosztuje mniej wiecej, albo jakis link...

Dzieki:)
arecki007
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arecki007 » 20.07.2006 11:21

Witam
Byłem w zeszłym roku w Makarskiej. Mieliśmy apartament (2 pokoje+łazienka+kuchnia+taras) na drugim piętrze 60m od plaży i płaciliśmy 10E od głowy. Jak bedziecie szukali nocleg to przez Makarską przechodzi główna droga i na prawo od niej są wille/domki i inne lokale, są one bliżej plaży do 100m, (tam właśnie byliśmy). Szukaliśmy 20 min.

pozdr
arecki
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.07.2006 14:46

Marcinator napisał(a):Hej wybieram sie do Cro pierwszy raz.. Chcialbym znalezc taki kemping ktory naprawde znajdowalby sie w cudownej okolicy :D Zeby byly tam sliczne zatoczki, nie betonowe plaze, malownicze wysepki, i oczywiscie zeby nie byl zbyt drogi. I zeby znajdowal sie kolo jakiegos wiekszego mista, by mozna gdzies wyskoczyc noca;) I zeby bylo cos pozwiedzac w okolicy.. Ale mam wymagania :D Tak zebysmy sie zmiesclili w 50-60 zlotych dziennie(tylko 2 osoby i namiot) jesli to moziwe.. Prosze polecajcie cos ! Dzieki:)

Aha i bardziej interesuje mnie Dalmacja:)

Gorąco polecam Zivogosce Blato-niedaleko Makarskiej.Byłam na campie Boban,obok za płotem jest Dole.Ceny takie same,ale Boban mniejszy,jest tam czysto,uroczo,ładniejsza plaża,bo żwirkowo-piaszczysta,a nie kamienista,bardzo miła pani(liczy na korzyść turysty).Położony jest w lasku piniowym(dużo cienia)Z jednej strony morze,z drugiej góry.Jest tam przepięknie,i niedaleko do Podgory,Tucepi...
:D
hamak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hamak » 26.07.2006 11:39

Dla osób poszukujących ciszy ,zmotoryzowanych a jednoczesnie od czasu do czasu chcących poczuć atmosferę letniska polecam cichy , bardzo tani kemping(Dalmacja) znajdujący się 20 km za Białogradem na Moriu w kierunku Sibienika- dokładna lokalizacja : musimy minąć miejscowość Parkostan i Drage - 4 km za wioską Drage jest zjazd na kemping Romantika.Zjeżdżamy i zatrzymujemy się przy pierwszym (bez nazwy )-kempingu - właściciel Marko Percic.Wygląda skromnie ale ma swoje walory .Niżej znajduje się jeszcze 4 droższe kempingi.Walory kempingu:
1. Krystaliczna ciepła woda, plaża w odległości 80 m, możliwość korzystania z kameralnego opalania poza wyznaczona plażą , brak tłoku równiez na kempingu.
2.Możliwość wypożyczenia przy plaży roweru wodnego,windsurfingu, katamaranu ,łodzi i nauki windurfingu oraz korzystania z sailing school , dla dzieci 2 razy dziennie dowożone są lody .
3.Bardzo tani kemping ( 2 osoby 70 kuna=10 Euro , 4 osoby 100kuna=14 Euro.samochody , namioty są policzone już w cenie ) W cenie jest też możliwość korzystania z kuchenki gazowej i lodówki , woda gorąca do mycia znajduje się w zbiornikach podłaczonych do solaru.Tanie kempingi Chorwacji to około dla 4 osób 20 Euro.
4. Osoby pozostające dłużej otrzymują zniżkę cenową , gospodarz obwozi darmowo własną łodzią po okolicznych wysepkach aż po Kornati ( za taki przejazd trzeba by było zapłacic około 50 Euro- 4 osoby), podrzuca pomidory ,ogórki z własnego ogródka.
5. W pobliskim Drage w budce z pieczywem pani codziennie dorzuca do pieczywa w promocji za darmo bułeczki, ceny produktów są niżśze niż w supermarketach Białogradu czy innych miast, możliwość kupowania owoców od gospodarzy.
6.Będąc na tym kempinu zaoszczędzone pieniądze mozna przeznaczyc na wycieczki do pobliskich miejscowości na Kornati , wycieczkę do parku oddalonego o 20 km KRKA,pobliskiego uroklliwego Parkostanu , Pirowacia, Sibiennika, Zadaru,bajecznego Trogiru-warte zobaczenia. Można dzięki temu być również o wiele dłużej w Chorwacji i wieczorami odwiedzać pobliskie miejscowości kosztując specjały tutejszej kuchni.
Jedyną przeszkodą morze być tylko brak prądu na kempingu - jeżeli ktoś ogląda telewizję - oświetlony jest keming za pomocą solarów. Polecam kemping rodzinom które chcą zobaczyc dużo a wydac mało .
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 26.07.2006 20:02

Nie wiem skąd Ci się wzięło,że 70 kun za 2 osoby to tanio!
Ostatnio byłam na 2 campach,a znam ceny z 4-bo zanim wybrałam to sprawdzałam.Koło Makarskiej-camp Boban płaciłam za 3 osoby(w tym dziecko)samochód, namiot,prąd,klimatyczne-camp oświetlany,przepiękne plaże 40 m od campu 92 kuny.Byliśmy tam 7 dni,a babka policzyła za 5!
W Sukosanie koło Zadaru za 3 os,samochód,namiot,lodówki,prąd,klimatyczne płaciłam 70 kun.Pozostałe campy które oglądałam-te same warunki-64 kuny i 68 kun.Tam gdzie byłam było czysto,cały czas była gorąca woda,a na tym drugim dodatkowo można było brać od starszej pani-jej syn jest właścicielem-rakije,warzywa,wino,figi itp po taniości.
shatz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) shatz » 27.07.2006 20:43

Szczerze mówiąc kampy poniżej 70 kun na dwie osoby to raczej małe kempingi przy domowe często z kiepskim dojściem- betonowym do morza. Ja mieszkałem w czerwcu na 4 kempingach- pierwszy za Karlobagiem- cena za 2 osoby namiot i auto 90 kun, drugi w Zablace też około 90 kun, później też koło Szybenika w kompleksie SOLARIS- 118 kun, no i koło Splitu 80 kun -ale bardzo brudna woda w morzu , oczywiście w porównaniu do reszty miejsc. BARDZO polecam camping w kompleksie hotelowym SOLARIS. Mimo że cena nie najtańsza ale piuękne plaże z kamieniami nie betonowe, darmowy dostęp do 2 basenów przy chotelowych i do wszystkich atrakcji z których koerzystają goście hotelowi. Wieczorami muzyka na żywo w około 6 knajpkach- można posłuchać(jazz) lub potańczyć - różne rodzaje muzy. I wszystko blisko SZybenika- około 15 min jazdy autem.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 28.07.2006 19:31

Ja byłam na 2 campach,płaciłam 92 i 70 kun za 3 osoby z namiotem,autem,prądem itp.Żaden z nich nie miał betonowych plaż-mogę przesłać zdjęcia jeśli ktoś nie wierz,Po prostu trzeba umieć szukać!
shatz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) shatz » 30.07.2006 08:10

Z chęcią obejrzę . Mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 30.07.2006 22:11

AgaBor, ja równiez prosze o fotki i miejsce lokalizacji tych kampów adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Hamak,jeśli posiadasz jakies zdjęcia z "twojego" kampu to prześlij je również.
Z góry dzięki
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 31.07.2006 06:10

AgaBor napisał(a):Ja byłam na 2 campach,płaciłam 92 i 70 kun za 3 osoby z namiotem,autem,prądem itp.Żaden z nich nie miał betonowych plaż-mogę przesłać zdjęcia jeśli ktoś nie wierz,Po prostu trzeba umieć szukać!

Czy mozesz dac namiary na te campy?
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 31.07.2006 10:38

Zaraz powysyłam an maile zdjęcia.Namiary to Zivogosce Blato-camp Boban-to jest niedaleko Makarskiej,Podgory,jak się jedzie od Splitu w dół to za Podgorą.Najpierw jest camp Dole,potem Boban-jest oznakowane po drodze.Drugi camp to Podvare w Sukosanie ok.12 km. od Zadaru.Wjeżdza sie tam gdzie jest znak centrum,poczta,można kogoś zapytać,ale po drodze też jest oznakowanie.
tuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tuśka » 31.07.2006 12:24

Ja też poprosze o te zdjęcia na adres:marteczkacz@poczta.onet.pl
CISIU
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CISIU » 31.07.2006 14:43

AgaBor napisał(a):Zaraz powysyłam an maile zdjęcia.Namiary to Zivogosce Blato-camp Boban-to jest niedaleko Makarskiej,Podgory,jak się jedzie od Splitu w dół to za Podgorą.Najpierw jest camp Dole,potem Boban-jest oznakowane po drodze.Drugi camp to Podvare w Sukosanie ok.12 km. od Zadaru.Wjeżdza sie tam gdzie jest znak centrum,poczta,można kogoś zapytać,ale po drodze też jest oznakowanie.

Cześć ja tez poprosze o fotki z w/w kempingów adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ja Ci sie podobało w Sukosanie ?
Czy plaże na o bu kempingach nadają się dla dzieci ?
Następna strona

Powrót do Kempingi