napisał(a) bogjan » 25.09.2005 08:33
aga79 napisał(a):www.fototy.pl/agaipawel
Witajcie
Oglądałem Wasze fotki. Ponieważ byłem tam dokładnie w tym samym czasie np. data z Dubrownika, i też popełniłem ok 300 sztuk; to widzę, że pewne "gwożdzie"ujęciowe skupiają uwagę większości pstrykaczy. Co do fotek; bo o to głównie chodzi. Generalnie bardzo mi się podobają. Czasem jednak warto użyć statywu, nawet w słoneczny dzień. N.b. skąd to przymglenie prawie na wszystkich Waszych fotach? Szczególnie ładne są te z wkomponowanymi "ramkami"zielenii w pierwszym planie. Póki co, sam tyram nad Photoshopem żeby go lepiej poznać, swoje poobrabiać a wtedy może odważę się co poniektóre puścić na szersze wody, bo n.p.wymagają poprawy tak jak u Was walące się mury, przy ujęciach szerokim kątem. Nie kusiło Was porobić panoram? Poza tym, trochę mi brak detali.
Esteci fotografii napewno zarzuciliby Waszym tandetność typu widokówka i brak orginalności twórczej, ale uważam; chyba podobnie jak Wy, że lepiej łapać to co przykuwa uwagę ,a nie wyszukiwać udziwnień, zwłaszcza, że Chorwację od strony wybrzeża nie warto poprawiać, bo sama w sobie jest jedną wielką widokówką. Przy okazji podglądam Montenegro, bo nie znam i nie mam odwagi się tam wybrać. To takie moje osobiste odczucia z oglądu generalnie fajnych fot.
Pozdrawiam i "chwala Wam".
Fajna i miła pamiątka
bogjan