Do Chorwacji z konieczności wybrałem się sam. Za poleceniem jednego z Użytkowników zdecydowałem się spędzić całe dwa tygodnie urlopu w Rażanacu, gdzie mieszkałem na kampie Puntica. Jest to niewielki kameralny kamp, moim zdaniem doskonały głównie na pobyt całą rodziną. Znajduje się on ok. 50 m. od morza, woda jest tam bardzo przejrzysta (w okolicy brak jest jakiejkolwiek industrii). Po drugiej stronie kanału rozciąga się malowniczy widok na pasmo górskie (Velebit). Na kampingu panują dobre warunki sanitarne. Na bieżąco sanitariaty są utrzymywane w czystości, nie ma też problemu kolejek (pomimo że byłem tam w samym szczycie sezonu). Ogólnie dostępne są np. lodówka, żelazko, duży murowany grill, w którym można rozstawić kilka rusztów. Za niewielką opłatą można też skorzystać z kuchni oraz pralki. W czasie mojego pobytu na kampingu panowała przyjazna, wręcz rodzinna atmosfera. Zaznałem wiele bezinteresownej życzliwości ze strony zarówno gości jak i głównie samych Właścicieli, którzy okazali się być bardzo uczynnymi i sympatycznymi ludźmi. Porównując ceny z innymi podobnymi miejscami dochodzę do wniosku, iż kamp zdecydowanie nie należny do drogich. Sama miejscowość, choć oczywiście jest nastawiona na turystów, jednak nie jest zatłoczonym kurortem (jest kilka małych marketów, kilka restauracji oraz barów) co ma wpływ na ceny.
Chętnie odpowiem na pytania dotyczące miejscowości jak i samego campingu.