Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Ulika k/ Poreč - zbiór informacji

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.08.2010 08:35

W tym roku pobyt na FKK Ulika to przewidywalnie 21-26 sierpnia
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 11.08.2010 19:02

Kasia25 napisał(a):Czy oby na pewno mówisz o tym campingu
http://www.chorwacja24.info/campingi/istria

Potwierdzam, basen na tym campie jest super, choć w tym roku wyraźnie widać ze powoli wymaga remontu. Popękane kafelki sukcesywnie wymieniane są niestety na inne - podobne ale niestety śliskie więc można się nieźle wyglebić. Poza tym wyraźnie czuć po nogami ze coś ta folia się odkleja... No cóż zobaczymy czy na przyszły sezon coś z tym zrobią...

mimo to jeden z lepszych campingów.
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 21.05.2015 14:24 przez XT600, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.08.2010 11:16

piotrulex napisał(a):W tym roku pobyt na FKK Ulika to przewidywalnie 21-26 sierpnia

Bylismy 20-25 sierpnia i jak zwykle bylo kapitalnie

Nigdzie tak nie odpoczywamy jak wlasnie na tym campingu :lol:

Jesli jakies pytania to chetnie odpowiem
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 15.09.2010 21:33

Nowości w porównaniu z poprzednimi latami:
-sklep czynny bez przerwy w porze obiadowej,
-godz. otwarcia 7-22, od 20.08. w godz. 7-21,
-niektóre ceny po 20.08 nieznacznie, ale wyższe,
-brak warzywniaka (tego na tyłach sklepu),
-"dojeżdżający" sklepik z rybami.
Poza tym więcej narodowości niż dotychczas "prawie zamieszkałych na stałe" Niemców, Holendrów i Włochów, czyli: nas, Czechów, Skandynawów i co dla mnie dotychczas niespotykane Chorwatów. To cieszy. Bo mający wyolbrzymione ego Niemcy zobaczą, że Chorwacja jest nie tylko dla nich.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.09.2010 10:06

waldis napisał(a):Nowości w porównaniu z poprzednimi latami:
-sklep czynny bez przerwy w porze obiadowej,
-godz. otwarcia 7-22, od 20.08. w godz. 7-21,
-niektóre ceny po 20.08 nieznacznie, ale wyższe,
-brak warzywniaka (tego na tyłach sklepu),
-"dojeżdżający" sklepik z rybami...

Moim zdaniem nieco wiekszy jest sklep na campie i tam wlasnei pojawilo sie stoisko z warzywami, ktore jak piszecie na zewnatrz faktycznie zniknelo. Nigdzie wiecej nie dostalismy kupic tak smacznych i tanich arbuzow jak na Ulice w markecie, chyba 2,69kn/kg co dawalo jakies 1,50zl/kg :D

Samochod z rybkami i owocami morza to tez kapitalna sprawa i zdaje sie ze byl z 4 razy w tygodniu i to po pare lladnych godzin, ceny umiarkowane porownujac ribarnice w okolicznych miasteczkach

Brak siesty w markecie milo nas zaskoczyl

My wyjezdzalismy z Uliki chyba 25.08. i zmnian cen nie zauwazylem

waldis - Wy byliscie SUZUKI? :D
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 16.09.2010 19:49

piotrulex napisał(a):My wyjezdzalismy z Uliki chyba 25.08. i zmnian cen nie zauwazylem

Na pewno podrożał Favorit, Ożujsko i Karlowacko. O ok. 1 kunę na butelce. A że tego najwięcej mi schodziło, to szybko się zorientowałem.
piotrulex napisał(a):waldis - Wy byliscie SUZUKI? :D

No i nawet zagaiłem do Ciebie (chyba) ale specjalnego odzewu nie było.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.09.2010 09:10

waldis napisał(a):
piotrulex napisał(a):My wyjezdzalismy z Uliki chyba 25.08. i zmnian cen nie zauwazylem

Na pewno podrożał Favorit, Ożujsko i Karlowacko. O ok. 1 kunę na butelce. A że tego najwięcej mi schodziło, to szybko się zorientowałem.

Podwyzki bez kitu nie zauwazylem a wieczorkiem tez po piwko chadzalismy.

Tak, tak to my sie wymknelismy Ojcu Dyrektorowi

Witalismy sie zdaje sie codziennie ale w kwestii blizszych znajomosci to decydowala nasza corka wyszukujac sobie rowiesnikow a raczej rowiesniczki :)

Macie swoj login na NNS?

Czy bedac na Ulice zawsze rozkladacie sie tak blisko wjazdu i glosnego centrum campu?

My zwykle zostajemy w okolicach w ktorych nas przywitaliscie pod wielkimi debami. Tam jest super cien i stosunkowo cicho tylko na basen nieco daleko

macie konto na NNS?
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 17.09.2010 18:47

piotrulex napisał(a):Podwyzki bez kitu nie zauwazylem a wieczorkiem tez po piwko chadzalismy.

Pozostaje uwierzyć mi na słowo, bo nie wiem, czy w samochodzie jakieś paragony znajdę.
piotrulex napisał(a):Tak, tak to my sie wymknelismy Ojcu Dyrektorowi

Ale, że się nie zorientował? Chyba przez krzyż na Krakowskim Przedmieściu.
piotrulex napisał(a):Witalismy sie zdaje sie codziennie ale w kwestii blizszych znajomosci to decydowala nasza corka wyszukujac sobie rowiesnikow a raczej rowiesniczki :)

Jasne. Kiedyś jeździłem na wczasy z córką (co prawda po kraju), to też szukałem podobnego towarzystwa.
piotrulex napisał(a):Macie swoj login na NNS?

Nie, ale znam kogoś, kto ma ;) Jak wyjechaliście, to dołączyli do nas znajomi z Elbląga. Wiem, że tam zaglądają.
piotrulex napisał(a):Czy bedac na Ulice zawsze rozkladacie sie tak blisko wjazdu i glosnego centrum campu?

Jakoś tak nam zostało od pierwszego pobytu, przywiązujemy się do miejsca. Pamiętam, że jak w 2007r. pojechaliśmy drugi raz na Politin i zobaczyliśmy, że "nasze" miejsce jest zajęte, to mieliśmy za złe chłopu, który nas podsiadł :lol:
piotrulex napisał(a):My zwykle zostajemy w okolicach w ktorych nas przywitaliscie pod wielkimi debami. Tam jest super cien i stosunkowo cicho tylko na basen nieco daleko

Nam hałas nie przeszkadza (dosyć późno się kładziemy), a na basen (bliski) stosunkowo rzadko chodzę, wolę popływać w morskiej wodzie (chciałem napisać w Morzu Śródziemnym, ale w porę się jorgnąłem ;) ).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.09.2010 09:10

Polecam rejestracje i chocby przegladanie NNS. To chyba najlepsze forum dla ludzi lubiacych opalanie po calosci :wink:

Moze zo zobaczenia nastepnym razem. My na Ulice bylismy zdaje sie 4 razy i pewnie jeszcze nie raz tam zawitamy gdyz z Istrii najszybciej pewnie mozna dojechac do Polski a zwlaszcza na powrocie to wazne :D
piotrulex
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.09.2013 12:16

waldis napisał(a):

Lata mijają a ludzie cały czas Ci sami :)

W tym roku byliśmy na Ulice raptem 3 nocki 22-25 sierpnia

Pozdrawiamy Gdańsk w większej ekipie i ich sąsiadów z Łodzi

Nastaliście się we Włocławku po naszym przypadkowym spotkaniu w ostatni piątek w Miłosnej? Trochę żałowałem, że telefonu od Ciebie nie poprosiłem gdyż znam te rewiry i objazdem pewnie szybciej byłem w domu niż standardową drogą i to bez bomby :)
piotrulex
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.09.2013 12:21

waldis napisał(a):
piotrulex napisał(a):Macie swoj login na NNS?

Nie, ale znam kogoś, kto ma ;) Jak wyjechaliście, to dołączyli do nas znajomi z Elbląga. Wiem, że tam zaglądają.

Ci znajomi z Elbląga to cały czas z Elbląga czy może już od jakiegoś czasu z Gdańska? :)

EDIT: Dodam w temacie że w tym roku zerknęliśmy na Ulike krytycznym okiem, zauważyliśmy starawe już sanitariaty, prysznice, pety czy pontony w strefie basenu oraz tekstylia
Ostatnio edytowano 09.09.2013 12:35 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany
Re: Polecam FKK Ulika k/ Porec

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.09.2013 12:27

A ktoś kiedyś jęczał o pisaniu na PW... że mu przeszkadza jak się prywatne pierdoły wypisuje i że się zaśmieca wątki... :roll:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.09.2013 12:34

Bocian napisał(a):A ktoś kiedyś jęczał o pisaniu na PW... że mu przeszkadza jak się prywatne pierdoły wypisuje i że się zaśmieca wątki... :roll:

Jak jesteś tak pomocny i oczywiście piszesz w temacie przypomnij proszę jak dodawało się użytkownika do ignorowanych. Z góry dziekuję
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 09.09.2013 20:43

Tegoroczny pobyt: 17.08-03.09.2013r. Kilka pierwszych dni postraszyło nocnymi burzami. Potem już OK.
Koszt pobytu 3.274,60 HRK. Po rabatach do zapłaty 3.083,50 HRK. Ceny zbliżone do zeszłorocznych (po prostu prąd jest w cenie, wychodzi pewnie im korzystniej, niż ludzie z czajnikami w łazienkach). Z nowości: zbudowano domki w miejsce starych przyczep Adria (kilka jeszcze stoi) oraz na końcu kempingu (za mariną). Za mariną są wyremontowane sanitariaty, więc może powoli zrobią wszystkie. Ze staroci: bandyckie stawki za dostęp do wi-fi (3 euro za 1 godz.). Ale już w dwóch knajpkach jest darmowy, może dwie pozostałe dołączą, to i administracja zmięknie.

PS piotrulex Znajomi z Elbląga są nadal z Elbląga. Postałem we Włocławku. Na CB powiedzieli, że małe wpuszczają, nie dodali, że potem objazd, bo też nauczyłem się kiedyś to miasto objeżdżać.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.09.2013 08:53

Ja z nowości zauważyłem nieco powiększone miejsca do opalania i zacienione przy basenie ale w 2 wcześniejsze lata Ulika nas nie widziała

Mamy znajomych kiedyś z Elbląga, którzy teraz mieszkają w Gdańsku. Swego czasu przekonali nas do odwiedzenia Bunculuki a my ich namówiliśmy na zobaczenie Uliki. Obie strony zadowolone :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK Ulika k/ Poreč - zbiór informacji - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies