Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Ulika k/ Poreč - zbiór informacji

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kasia25
Globtroter
Re: FKK Ulika k/ Porec - zbiór informacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia25 » 18.07.2017 18:59

FM79 napisał(a):Niestety wczorajszej nocy znowu grasowali złodzieje.

Każdego roku zatrzymujemy się na tym campingu (kiedyś był on celem, obecnie tylko punktem startowym w powrocie do kraju) i każdego roku od co najmniej 3-4 lat taka właśnie sytuacja ma miejsce.

Głośne nocne imprezy jakie odbywają się przed bramą campingu, rozszerzenie psiej strefy o sektor (FZ) przylegający bezpośrednio do placów zabaw oraz baaardzo luźne respektowanie regulaminu campingu sprawiło że nie jest tam już tak fajnie jak było kiedyś.

Owszem, można znaleźć spokojne miejsce gdzieś w daleko "kącie za kiblami".. ale nie o to chyba chodzi na urlopie...

piotrulex napisał(a):Dawno temu ścieżką wzdłuż plaży jeździł pracownik takim śmiesznym "komarkiem" i bezlitośnie wynajdywał osoby odzienie

Zgadza się, kilka lat temu kiedy campingiem zarządzała inna firma, kiedy camping nazywał się Naturist Center Ulika, kiedy miał inne logo itp... Wspomniany pracownik chyba taki z czarnym wąsem, jego syn jest ratownikiem ..

Plusem niewątpliwie jest cena/atrakcje zwłaszcza gdy jedzie się z dziećmi (w każdym przedziale wiekowym). Lecz stało się to jednocześnie wadą gdyż camping zdominowany został przez rodziny słoweńcow/niemców/holendrów którzy co roku tam przesiadają, budują w wolnej strefie "zagrody" po kilkaset metrów kw. i czują się jak u siebie..

Parcela jest jakimś wyjściem... jednak wiadomo że w wolnej strefie czasem trafia się super miejsce... które po kilku dniach staje się nie do wytrzymania..

Pozdrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.07.2017 13:18

Kasia25 napisał(a):
FM79 napisał(a):Niestety wczorajszej nocy znowu grasowali złodzieje.

Każdego roku zatrzymujemy się na tym campingu (kiedyś był on celem, obecnie tylko punktem startowym w powrocie do kraju) i każdego roku od co najmniej 3-4 lat taka właśnie sytuacja ma miejsce.

Głośne nocne imprezy jakie odbywają się przed bramą campingu, rozszerzenie psiej strefy o sektor (FZ) przylegający bezpośrednio do placów zabaw oraz baaardzo luźne respektowanie regulaminu campingu sprawiło że nie jest tam już tak fajnie jak było kiedyś.

Owszem, można znaleźć spokojne miejsce gdzieś w daleko "kącie za kiblami".. ale nie o to chyba chodzi na urlopie...

piotrulex napisał(a):Dawno temu ścieżką wzdłuż plaży jeździł pracownik takim śmiesznym "komarkiem" i bezlitośnie wynajdywał osoby odzienie

Zgadza się, kilka lat temu kiedy campingiem zarządzała inna firma, kiedy camping nazywał się Naturist Center Ulika, kiedy miał inne logo itp... Wspomniany pracownik chyba taki z czarnym wąsem, jego syn jest ratownikiem ..

Plusem niewątpliwie jest cena/atrakcje zwłaszcza gdy jedzie się z dziećmi (w każdym przedziale wiekowym). Lecz stało się to jednocześnie wadą gdyż camping zdominowany został przez rodziny słoweńcow/niemców/holendrów którzy co roku tam przesiadają, budują w wolnej strefie "zagrody" po kilkaset metrów kw. i czują się jak u siebie..

Parcela jest jakimś wyjściem... jednak wiadomo że w wolnej strefie czasem trafia się super miejsce... które po kilku dniach staje się nie do wytrzymania..

Pozdrawiam

Tak, myślę o tym samym gościu

My rozkładamy się po przeciwnej stronie więc psiej strefy nawet nie zauważyłem - tym samym mi nie przeszkadza :)

Za kiblami jakby co też sie nie rozbijamy ale rozumiem przenośnie :)

Zmiany loga czy nazwy też nie zauważyliśmy - nie nazwa dla nas najważniejsza

Żadnych zagród nie zauważyłem a tym bardziej tak wielgachnych

Jesteśmy bardzo daleko od głównej bramy więc nic nam nie przeszkadza. Unikamy raczej pobliskiego basenu i restauracji gdyz tam wieczorami często gra muza i tętni zycie. Jak widać przypadkiem i nieświadomie unikamy również "bramowych" jazgotów

Kiedys też byłą celem, teraz tak jak u Was przystankiem na dpobry logistycznie powrót do domu :)
czmak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czmak » 20.07.2017 09:50

Nie narzekajcie.

Zwiedziliśmy prawie wszystkie kempingi naturystyczne w Chorwacji.
Ulika is the best.
Siedzimy tu już drugi miesiąc i jakoś nie tęsknimy do domu.
Córka z wnukiem spędza wakacje w USA, ale w przyszłym roku wybiera się z nami na Ulikę.
Z forum poznaliśmy Waldisa i Tom_vein'a, niestety ten ostatni wyjechał bez pożegnania.
Jeśli ktoś tu jeszcze jest i nie unika emerytów, to zapraszam na piwo.
Przyczepa na niemieckich blachach i auto z gdańską rejestracją blisko myjni sprzętu kempingowego.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.07.2017 09:54

czmak napisał(a):Nie narzekajcie.

Zwiedziliśmy prawie wszystkie kempingi naturystyczne w Chorwacji.
Ulika is the best.
Siedzimy tu już drugi miesiąc i jakoś nie tęsknimy do domu.
Córka z wnukiem spędza wakacje w USA, ale w przyszłym roku wybiera się z nami na Ulikę.
Z forum poznaliśmy Waldisa i Tom_vein'a, niestety ten ostatni wyjechał bez pożegnania.
Jeśli ktoś tu jeszcze jest i nie unika emerytów, to zapraszam na piwo.
Przyczepa na niemieckich blachach i auto z gdańską rejestracją blisko myjni sprzętu kempingowego.

Nikt tu nie narzeka a kradzieże mogą przytrafić się wszędzie :)

My na Ulice byliśmy po raz pierwszy 13 lat temu i cały czas z sentymentem wracamy do tej oazy spokoju jak tylko czas pozwala. Byliśmy pewnie na tym campie z 6 razy i nigdy nic niemiło nas nie spotkało :)

Jak czas pozwoli to około 31.07. zawitamy pewnie na 3 nocki odpoczynku przed trasą powrotną :)

My jak zwykle w okolicy skrzynki z prądem numer 30 - o ile będzie miejsce

waldisa to chyba wszyscy znają, kiedyś nawet w PL ich spotkałem w przydrożnej restauracji pod Łodzią :)
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 20.07.2017 20:07

czmak napisał(a):...Z forum poznaliśmy Waldisa i Tom_vein'a, niestety ten ostatni wyjechał bez pożegnania.
Jeśli ktoś tu jeszcze jest i nie unika emerytów, to zapraszam na piwo..

No i namówiłeś mnie :D
Jeżeli nic nie popierzy moich planów, to na Ulikę zawitam 13 sierpnia. Możesz powoli wkładać browary do lodówki.
Pozdrowienia dla Ciebie i Hani :papa:
piotrulex napisał(a):...waldisa to chyba wszyscy znają, kiedyś nawet w PL ich spotkałem w przydrożnej restauracji pod Łodzią...

Znają ci, co mają znać :lol:
A 1 sprawiła, że knajpki są teraz przeze mnie omijane, aczkolwiek podczas długiego weekendu majowego z powodu pożaru autka przed węzłem Kutno do Ambrozji zawitałem. Kurde, przypomniały mi się wszystkie poprzednie fury, którymi tam zajeżdżałem.
czmak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czmak » 28.07.2017 10:08

No i namówiłeś mnie :D
Jeżeli nic nie popierzy moich planów, to na Ulikę zawitam 13 sierpnia. Możesz powoli wkładać browary do lodówki.
Pozdrowienia dla Ciebie i Hani

Dziękujemy.
Browary chłodzą się już jakiś czas, ale jak dotąd nikt się nie zgłosił.
Będziemy do 16 sierpnia więc się załapiecie.
Pojawił się Tomek z łódką na dachu.
Wybierają się do Porec zacumować w marinie i zamówić wino w restauracji (podawane na pokładzie).
Trzeba się wybrać i to zobaczyć.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.07.2017 10:46

My wpadamy chyba w poniedziałek i zostajemy maks do czwartku. Pozdrawiamy z Bunculuki
FM79
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) FM79 » 29.07.2017 06:00

My też byśmy wpadli jeszcze :) Spędziliśmy tam 2 tygodnie i chętnie byśmy wrócili. Tym bardziej dzieciaki :) Pozdrawiamy wszystkich poznanych rodaków.
czmak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czmak » 29.07.2017 13:17

Dziękujemy za pozdrowienia.
Zaproszenie ciągle aktualne.
Adres bez zmian.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 31.07.2017 18:26

Również pozdrawiamy z Uliki

W stosunku do lat poprzednich może kilka metrów chodników więcej, słabe lecz darmowe wifi. Ludzi dużo. Na opuszczonej rano Bunculuce były wolne parcele, tu nie widziałem. My jak zwykle od nastu małe w wolnej strefie pod dębami w 2 spore auta na Szwajcarskich blachach i małe kombi na Warszawskich.

Pozdrawiamy wypoczywających
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.08.2017 07:41

Kasia25 napisał(a):...
Głośne nocne imprezy jakie odbywają się przed bramą campingu ...

Faktycznie, wracając na camp przed 23 widywaliśmy z 20 i więcej osób, które tam przesiadywały, rozmawiały i słuchały muzy. Nocą dochodziły do tego głośne okrzyki. Raz idąc nocą do łazienki i u nas było to słyszalne. Nie zazdroszczę tym w okolicy bramy :(
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 16.08.2017 20:31

Dziś wróciliśmy z jednego urlopu... czas pomyśleć o kolejnym... Czy ktoś z Was wie jakie są ceny mobilehomes na Ulice?

Czy tez wszyscy tu wypowiadający się to zwolennicy namiotów? :)
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 29.08.2017 07:59

Mam kilka pytan do bywalców Uliki...

czy w nocy na kempie panuje kompletna ciemność? Czy tez uliczki są jakoś oświetlone?

Jak sobie radzic z gorącem w namiocie? jak wspomóc "firmowe" wywietrzniki namiotu ? Jakieś wiatraczki wchodzą w grę ?

Na czym gotować? Kuchenka elektryczna czy gazowa (np Asia http://www.igaz.pl/index.php?p168,kuche ... -asia-mala)? Czy na Ulice (lub w pobliżu) można nabić butle gazową?

Czy w części C kempingu skrzynki z prądem są na każdej parceli? Na planie Uliki ich nie widać,a ciezko mi sobie wyobazić ze trzeba by było ciągnąc prąd ze skrzynek na FreeZone. Jakie moze byc maksymalne obciązenie takiej skrzynki ? Jakies ograniczego poboru mocy ? Na stronie Uliki nie ma o tym ani słowa...

Pozdrawiam

Pozdrawiam
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 06.09.2017 19:35

cronaturki napisał(a):...czy w nocy na kempie panuje kompletna ciemność? Czy tez uliczki są jakoś oświetlone?

Generalnie są oświetlone. jedne lepiej, drugie słabiej, ale da się bez czołówki.
cronaturki napisał(a):Jak sobie radzic z gorącem w namiocie? jak wspomóc "firmowe" wywietrzniki namiotu ? Jakieś wiatraczki wchodzą w grę ?

Nigdy nie czułem takiej potrzeby. No chyba, że miejsce bez cienia, a dzień spędzony w namiocie. Tylko po co wtedy jechać?
cronaturki napisał(a):Na czym gotować? Kuchenka elektryczna czy gazowa (np Asia http://www.igaz.pl/index.php?p168,kuche ... -asia-mala)? Czy na Ulice (lub w pobliżu) można nabić butle gazową?

Prąd jest w cenie, więc po co kombinować? Nabić chyba nie, ale wymienić raczej tak (jest punkt niedaleko bramy głównej, ale nie korzystałem).
cronaturki napisał(a):Czy w części C kempingu skrzynki z prądem są na każdej parceli? Na planie Uliki ich nie widać,a ciezko mi sobie wyobazić ze trzeba by było ciągnąc prąd ze skrzynek na FreeZone. Jakie moze byc maksymalne obciązenie takiej skrzynki ? Jakies ograniczego poboru mocy ? Na stronie Uliki nie ma o tym ani słowa...

Wszystkie parcele mają dostęp do skrzynek i to bliższy niż w FZ. Wytrzymują dużo. Toster i kuchenka indukcyjna razem, a w tle lodówka nie pokonały jeszcze skrzynki.

Pozdrawiam
czmak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czmak » 09.09.2017 09:05

Uściślając, zabezpieczenia w skrzynkach są 16A, więc powinny wytrzymać nawet 3600W.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK Ulika k/ Poreč - zbiór informacji - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone