Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polacy, zapełniliście wioskę Drasnice!!!!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.07.2006 10:27

Beasza napisał(a):Byliśmy z całą ekipą w Drasnicach od 02.07.06 do 14.07.06.
Kawa na balkonie z widokiem na cudownie błękitne morze, wschodzące słońce nad Podgorą, spokój i relaks to to czego już mi niesamowicie brakuje w mojej szarej codzienności i zabieganiu. :(

Hm... Słońce w zeszłym roku wschodziło raczej z drugiej strony....
Beasza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beasza » 28.07.2006 11:15

Plumku, chyba rzeczywiście przesadziłam z tym wschodem :D, Chyba za dużo rakiji :D
Poprostu rankiem Podgora była pięknie skąpana w słońcu :D
canon33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) canon33 » 28.07.2006 11:26

Dzięki, muszę szukać cos w pobliżu. :)
Abak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abak » 30.07.2006 19:10

Daania napisał(a):Witam wszystkich,
tych licznych, do których wysyłałam zdjęcia i tych, którzy trafili tam ślepym trafem. Nasza małouczeszczana przez rodaków wieś stała się nagle polskim zjazdem na Adriatyk. Podobało się Wam? Było wystarczająco cicho i urokliwie? A może dla odmiany uważacie, że nie warto jechac do Drasnic? Ja wróciłam dopiero dzisiaj, jeszcze mam pod powiekami widok na lazurowe morze ze swojego balkonu. .. Opowiedzcie jak Wam podobało, czy weszła Wam pod skórę atmosfera totalnego wypoczynku?
Ja ... no cóż ja jestem zakochana w Drasnicach, miałam nadzieję że po tylu latach może kiedys w końcu przyjadę tam i przejdzie to zauroczenie, poszukam czegoś nowego...a tymczasem nie, bo po tegorocznych trzech tygodniach , CHCĘ ZNÓW TAM WŁAŚNIE WRÓCIĆ w przyszłym roku!!!
Opowiedzcie jak Wasze wrażenia z wyjazdu, pozdrawiam serdecznie :D
Jezeli nie przeszkadzała by Ci obecność jeszcze jednej rodziny z rej.Krakowską to bardzo proszę o adres apar.dla 2 osób adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
jotex
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotex » 15.08.2006 09:07

Wrocilem z Drasnic wczoraj po dwutygodniowym odpoczynku.

Co moge napisac, dla mnie piekne miejsce...
Po tygodniu czasu musielismy wyprowadzic sie z naszych apartmani znalezionych na sporym spontanie i ruszylismy w strone Dubrovnika do Trsteno. Tam wytrzymalismy tylko 4 dni i z powrotem pojechalismy szukac noclegow w Drasnicach.

Minusem tego miejsca jak juz ktos tu pisal jest stojaca woda w porcie, ale tak naprawde w ktorym porcie jest klarownie czysta woda? Ludzie to ludzie...niestety. Lepsze to niz glowka kapusty plywajaca uparcie na kompielisku w trsteno.

Plusem jest napewno to, ze wioseczka jest nieduza z niewielka iloscia turystow, a jesli ktos chce troszke zgielku to szybko moze sie przeniesc na wycieczke do duzo glosniejszej makarskiej, czy splitu. Plaz w okolicy jest conajmniej 4 takze i tu mozna przebierac. Wchodzac do wody nie trzeba omijac zarowno jezowcow jak i zgrai turystow. Kafejeczka Ahoi podaje bardzo smaczne dania po stosunkowo niskich jak na chorwacje cenach - 40 kun za duza makrele z frytkami i salatka, 26 kun za 1,5 litra browaru Tuborg.

Zyc nie umierac...
Nastepnym razem w Cro naperwno bede sie staral zachaczac o "moje" Drasnice
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 15.08.2006 11:10

w ktorym miejscu jest ahoj ?
w zeszlym roku przeoczylem, chyba
a w nastepna niedziele chetnie rybke pozre :D
jotex
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotex » 16.08.2006 14:18

wiesz co tam nie bylo w sumie wywieszonej nazwy - tak ta knajpke nazywala Bozena u ktorej mieszkalismy w apartamentach - to ta srodkowa kawiarenka przy plazy czynna bodajze od 18stej.
Naprawde jedzenie tam mi smakowalo...a juz napewno bylo lepsze niz w jakiejs drozszej spelunie w splicie gdzie z 8 dan zjedlismy dwa :roll:
zbigu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbigu » 21.08.2006 15:36

Bylem w sierpniu, brud i balagan? Jestem zaskoczony, a mieszkalem praktycznie przy samym basenie portu. Nic takiego nie zauwazylem, co prawda raz, czy dwa widzialem plywajaca butelke czy puszke w basenie, ale zaraz byla ona wylowiona przez miejscowe dzieci (maja takie siateczki troche chyba do zabawy a troche do lapania krewetek krabow itp) i wywalona do kosza. Zauwazylem ze starsi chorwaci bardzo tego pilnuja. Nawiasem mowiac moj syn lowil wlasnie w basenie krewetki, kraby (rybek niestety sie nie udalo). Bardzo bym chcial aby nasze porty i przystanie byly tak brudne . Wrocilem zadowolony i prawdopodobnie za rok tez tam pojade.
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 21.08.2006 15:58

Zajechałem do Drasnic pod koniec lipca wracając z 3 tyg. pobytu w Slano.
Zjedliśmy pizze w lagunie a potem przed powrotem do kraju kąpiel pod Ap Alen. Obowiązkowo skoki z platwormy w wykonaniu mojego syna. Z gospaodynia z Alena nie udało sie porozmawiać bo odbywala drzemkę poobiednią. Zmian na gorsze w porównaniu z ub rokiem nie zaobserwowałem może z wyjatkiem jednej zdecydowanie więcej rodaków. A na plaży przed Alenem to z całą pewnością. w ub roku głownie czesi i my. Sławek czy wyjazd do Drasnic to już nyską. Czy ruszy ona wreszcie z okolic Wrocławskiej w ciepłe kraje?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.08.2006 18:17

karol 11 napisał(a): Sławek czy wyjazd do Drasnic to już nyską. Czy ruszy ona wreszcie z okolic Wrocławskiej w ciepłe kraje?

Własnie! Bo to juz lada dzień ;) A wiesz, że w Konzumie ostało się Twoje ulubione Ožujsko? ;)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.08.2006 19:53

Plumku wiesz jaki wielki konzum powstał obok Sławka pracy. Teraz po piwko ma blisko. :wink:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 21.08.2006 20:01

karol 11 napisał(a):Zajechałem do Drasnic pod koniec lipca wracając z 3 tyg. pobytu w Slano.
Zjedliśmy pizze w lagunie a potem przed powrotem do kraju kąpiel pod Ap Alen. Obowiązkowo skoki z platwormy w wykonaniu mojego syna. Z gospaodynia z Alena nie udało sie porozmawiać bo odbywala drzemkę poobiednią. Zmian na gorsze w porównaniu z ub rokiem nie zaobserwowałem może z wyjatkiem jednej zdecydowanie więcej rodaków. A na plaży przed Alenem to z całą pewnością. w ub roku głownie czesi i my. Sławek czy wyjazd do Drasnic to już nyską. Czy ruszy ona wreszcie z okolic Wrocławskiej w ciepłe kraje?

niestety nysia jeszcze postoi, skad wiesz ze przy wroclawskiej ?
a wczoraj w maryscynym motorze cos jeblo i maryska tez zostaje w polsce, pojade pozyczonym w ostatniej chwili jakims autem, jak ktos pozyczy, ha ha ha bardzo ku.wa smieszne, ide szukac auta :(
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 22.08.2006 12:15

Namierzyłem ja w trakcie hurtowych zakupów skarpetek oczywiście dla siebie. Zapewne wiesz o czym mówie. A skoro obok nyski stało auto z Twoim
logo to pokojarzyłem. Ale ze mnie Rutkowski co? :lol:
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 02.09.2006 16:17

karol 11 napisał(a):Zajechałem do Drasnic pod koniec lipca wracając z 3 tyg. pobytu w Slano.
Sławek

W Slano nocowaliście w apatram.?
Może jakiś namiar .Nie mogę nic znalezć w rozsądnej cenie w okolicach Dubrovnika adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Andrzej
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 05.09.2006 13:18

Wpadłem przejazdem do Drasnic z Breli, gdzie mieszkałem w drodze do Dubrownika. Same miasteczko urokliwe, raczej wioseczka, tylko jakoś cieniutko z drzewostanem, i plażka...
Cieszę się, że wybrałem jednak Brelę.
Pozdrawiam Grzegorz :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje