Re: Aktualne wieści z Chorwacji
napisał(a) elka21 » 28.09.2020 18:41
Hrvoje Jurković
Ako netko ima novaca, ne znaci da je gospodin. Imao sam priliku raditi u Poljskoj prije 8 godina na jednom telekom projektu, i ne mislim ništa dobro o tom narodu. Bahati, umišljeni, često prgavi, a skoro svi polupismeni i poluobrazovani. Nikome ne vjeruju, gledaju samo svoj interes i kako da te iskoriste i zabiju nož u leđa. Stalno nešto pametuju, stalno traže izmjene ugovora i postavljaju ultimatume. Umjesto partnera, u nama su vidjelu uljeza koji ih želi iskoristiti.
U skoro svim hotelima recepcionerke, cure oko 25g., ne znaju ni riječ engleskog, a da ne govorimo njemački ili neki drugi jezik. Jedini strani jezik koji više natucaju nego govore je ruski. Ceste su im katastrofalne, pune rupa i slabo označene i osvijetljenje. U jednom gradu na istoku sam vidio prastari autobus iz, pa početkom 80-tih, koji uredno prevozi putnike, nisam mogao vjerovat svojim očima, to je bilo 2012.g.!
Otkad su usli u EU, masovno su bježali iz zemlje na zapad, iz bijede I siromaštva. I kad su uspjeli zaraditi prvi novac, preko noći su se probahatili. Misle da se svi moraju njima prilagođavati, a oni ne moraju nikome. Stalno se drže zajedno, često su alkoholičari i konstantno psuju. Gledaju da te čim prije zajebu prije nego ti zajebeš njih, to im je životni lajtmotiv. Očito je ruska represija ostavila duboku traumu u mentalitetu, i sad otkad su samostalni, svima u EU moraju pokazati koliko su važna nacija. Radio sam s njima kasnije na projektima u Irskoj i Njemačkoj, i to mi je samo potvrdilo iskustvo iz Poljske. Za mene su samo napuhani cigani, i to mišljenje imam i danas.
Co niektórzy, takie mają o nas zdanie.
Jest to skopiowane z komentarzy.