amatus1 napisał(a):Teraz przychodzi 2 gości wyciąga pompkę elektryczna my z córką zdziwieni czy może kajaak, ponton mają a oni pompują 2 x 2 osobowe materace welurowe, które moim zdaniem raczej do sypialni pasują, chorwaci mają ubaw. 2 polskie grupki.
I w tym momencie zastanawia mnie dlaczego ludzie wolą żyć życiem innych. O ile owszem, ku..a wyryczane w promień 100 metrów może drażnić i wpływać na nasz wypoczynek, o tyle nie wiem czy jak napompuję kajak będę bardziej cool niż osoba która ma ochotę popływać na welurowym materacu. Już kiedyś wypominałem to w temacie skarpetek do klapek. Jak Wojewódzki się lansuje bez skarpet w butach wizytowych to jest trendi, a jak ktoś wyjdzie na plaże z reklamówką z Biedronki to jest Janusz. Znajomy całe życie ma skarpety ubrane, do klapek również. Od dziecka zmaga się z cukrzycą, i to co dla większości z nas jest otarciem na które nie zwracamy uwagi, dla niego oznacza miesiące leczenia.
Reasumując, zacznijmy żyć własnym życiem, bo Chorwaci też mają wiele za uszami, podobnie jak Niemcy, Austriacy czy Hiszpanie. Żyjmy tak aby innym nie wadzić, ale po swojemu i tak jak każdemu jest wygodnie a nie koniecznie trendi.