Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polacy lubia Chorwatow a Chorwaci Polakow :-)

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 03.06.2007 09:26

Leon napisał(a):Madoox i twoja babcia miala racje....
mojego kuzina ledwo uratowalismi. wtedy mial 2,lata i bawil sie na podwurku u Babci w Bosni Rok 1971. Bilo nas kilka ja bile najmlodszi i kuzinka mnie bujala w wuzku tak ze nic nie pamienta. Prziszla Cigankan z Czergarow i zabrala kuzina...my w krzik ktosz polecial po starszich...wiele dzieci bilo poriwano i sprzedawano Wlochom i austrijakom dla rodzin bezdzietnich lub na przeszczepi. Jeden z najbardziej znanich punktow sprzedazy bil zamek wmiasteczku Bled w Alpach Slowenskich

Dlatego pewnie strasze osoby wiedza zazwyczaj lepiej od takich nielotów jak ja:))) Leon.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.06.2007 12:00

Rodacy!
Ale numer... może nie zupełnie na temat, ale ...
Poljski turist - pljačkaš ranjen u Baškoj Vodi
U Baškoj Vodi, rano jutros oko 04,00 sata, opljačkana je zlatarnica 'Eli', a u trenutku kada su pljačkaši pokušali pobjeći vlasnik je hicem iz pištolja ranio jednog od njih

Pljačkaši su s mjesta događaja pobjegli ukradenim audijem u pravcu Omiša, ali ih je zaustavila policijska blokada. Utvrđeno je da se radi o trojci mlađih Poljaka koji su u Hrvatsku stigli na ljetovanje.

Ozlijeđenom je ukazana liječnička pomoć, a nad ostalim počiniteljima u tijeku je krim obrada. Vlasnik zlatarnice, koji ima dozvolu za držanje oružja, također je u policiji zbog utvrđivanja okolnosti događaja.

źródło: www.tportal.hr

No, to przyjechali rodacy... na "gościnne występy".
Dla tych, którzy jeszcze nie najlepiej radzą sobie z chorwackim, powiem, że dziś w Baškiej Vodzie trójka młodych Polaków, spędzających wakacje w Chorwacji, dokonała napadu na miejscowy sklep jubilerski...
No, to sezon otwarty! "Wystrzałowo"... Myślicie, że dajemy się lubić? :oops:
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 08.06.2007 14:57

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Rodacy!
Ale numer... może nie zupełnie na temat, ale ...
Poljski turist - pljačkaš ranjen u Baškoj Vodi
U Baškoj Vodi, rano jutros oko 04,00 sata, opljačkana je zlatarnica 'Eli', a u trenutku kada su pljačkaši pokušali pobjeći vlasnik je hicem iz pištolja ranio jednog od njih

Pljačkaši su s mjesta događaja pobjegli ukradenim audijem u pravcu Omiša, ali ih je zaustavila policijska blokada. Utvrđeno je da se radi o trojci mlađih Poljaka koji su u Hrvatsku stigli na ljetovanje.

Ozlijeđenom je ukazana liječnička pomoć, a nad ostalim počiniteljima u tijeku je krim obrada. Vlasnik zlatarnice, koji ima dozvolu za držanje oružja, također je u policiji zbog utvrđivanja okolnosti događaja.

źródło: www.tportal.hr

No, to przyjechali rodacy... na "gościnne występy".
Dla tych, którzy jeszcze nie najlepiej radzą sobie z chorwackim, powiem, że dziś w Baškiej Vodzie trójka młodych Polaków, spędzających wakacje w Chorwacji, dokonała napadu na miejscowy sklep jubilerski...
No, to sezon otwarty! "Wystrzałowo"... Myślicie, że dajemy się lubić? :oops:

Jak bym był na miejscu to bym im nogi z d..... powyrywał ciemniakom. Mam nadzieje że im Chorwaci spuszcza taki łomot że do końca życia zapamiętają!!! Mam nadzieję że przynajmniej nikomu krzywdy nie zrobili poza kradzieżą.
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 08.06.2007 15:43

Dajemy się lubić "inaczej".
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.06.2007 22:43

maadoox napisał(a):Mam nadzieje że im Chorwaci spuszcza taki łomot że do końca życia zapamiętają!!!

No już jednego jubiler trafił z giwery :)
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 09.06.2007 06:44

zawodowiec napisał(a):
maadoox napisał(a):Mam nadzieje że im Chorwaci spuszcza taki łomot że do końca życia zapamiętają!!!

No już jednego jubiler trafił z giwery :)

I bardzo dobrze!!! :twisted:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 09.06.2007 08:38

Powinien celować prosto w ten głupi łeb :evil:
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 09.06.2007 09:51

rich72 napisał(a):Powinien celować prosto w ten głupi łeb :evil:

Mam nadzieję że dostaną za swoje bo nie mam zamiaru sie wstydzić za głupich polaczków.
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 15.06.2007 21:58

Ja też byłam wtedy w omisiu a o tym nie słyszałam... 8O
Zgodzę się natomiast że Niemcy często mają cenę wyzszą niż my :)
W jednym domu spotkała nas sytuacja że Chorwat od razu powiedział że cena jest ostateczna i nie podlega negocjacji :lol: :lol: chociaż potem i tak obniżył cenę i jeszcze za garaż nie policzył :D
Poprzednia strona

Powrót do Kultura chorwacka