napisał(a) woka » 15.08.2008 19:58
Marek i Joanna napisał(a): Witajcie
Nasze wrażenia po powrocie z Pagu: mieszkaliśmy w pensjonacie, z włochami ,chorwatami, słoweńcami i słowakami i było super. Cisza, miła atmosfera, właściciele tez wspaniali a każdy codziennie popijał jakis alkohol i żadnych burd nie wszczynał, i zachowywali sie wszyscy normalnie. Jednak na ostatnią naszą noc pobytu wprowadziły sie 3 rodziny polaków i tu zmiana, po pierwsze zapomnieli polskiego jezyka w gebie jak zobaczyli innych polaków, po drugie odrazu picie alkoholu do granic i spiewy przez cała noc, także na zajutrz szybciutko sie wynieslismy z pensjonatu.I jeszcze jeden motyw Polski- wczesnie rano szliśmy po ryby do rybarnicy a tu 4 Polaków: 2 panienki +2 "karków"(o wyraźnym zapachu alkoholowym) żebrają w okolicy sklepu o 2 kuny na jedzenie. Udawaliśmy że nie jestesmy polakami bo wstyd ,że nie wiadomo gdzie pczy podziać. Ale nie przysłoni to bardzo miłych wspomnien z pobytu i juz planujemy przyszłoroczny wyjazd.Mamy nadzieje że nie trafi nam sie towarzystwo "takich Polaków"
Pozdrawiam
Aż mnie potargało.
Czy nadal będę miał oponentów jak "zwalczam" posty typu: jak zapłacić mniej, jak ominąć autostradę, jak ....
Kto tak się pyta ??? Zaoszczędza tam gdzie nie powinien, później ... chleje, wrzeszczy .... wstyd przynosi. Widziałem i czułem.
Za granicą w zasadzie nie unikam rodaków z prostej przyczyny. Nie ma ich wokół mnie.
wally napisał(a):Mam rodzine w niemczech i to co piszecie o Niemcach to prawda, z ta uwaga ze na wczasach w takich miejscach jak Cro, Hiszpania czy inne Kanary niespotykamy niestety w wiekszosci niemieckiej elity intelektualnej
Zgadzam się. Tam gdzie jest coś swobodnie dostępne zawsze wcześniej czy później zaczyna robić się bajoro.
Proszę sobie tylko przypomnieć wczasy zagraniczne tak (+-) 15 lat temu i wcześnej. To były wczasy. Kultura, uprzejmość można powiedziec że na każdym kroku. Tylko wówczas nie każdy mógł jeździć ( czyli nie jechali ci , co teraz, co drugi post ....... )
Ostatnio edytowano 15.08.2008 20:11 przez
woka, łącznie edytowano 1 raz