Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polace i Wyspa Mljet

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 26.05.2007 20:40

AniaJ. napisał(a):Jak to nie bedzie??? Wcale, ale to wcale mi sie to nie podoba :?
To jak sie dostane na Mljet z Peljesca???

Dzieki za wiadomosc, Buber. Czy to juz pewne, czy dopiero to rozwazaja?

1. :wink: Wpław, albo ....... privat PONTON, a na poważnie to jest linia Papratno (koło Stonu) - Sobra - popatrz powyżej Gajus napisał na ten temat słów parę, no i Amar płynął z Dubrownika (to pierwsze jadrolinija, to drugie chyba też :?: )

2. :wink: Aniu miło że się odezwałaś :D . Co do promu Trstenik - Polace zapytałem czy będą kursy w czerwcu i od kiedy i jakie godziny i na następny dzień....:

Thank You for contacting us via e-mail,

Unfortunately we won't have this ferry line this year,You can contac agency "Jadrolinija" www.jadrolinija.hr

Best regards!
Kristina Listes

Więc chyba ....kiszka 8O :( .
Pozdrawiam Ciepło
WWWojtek
Amar
Globtroter
jadrolinja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amar » 28.05.2007 09:21

to drugie ( z Dubrovnika) to też Jadrolinja ;), rejs trwa ok. 2 godz. z przystankiem na wyspie k. Dubrownika
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.06.2007 22:51

karaga
Turysta
Re: Polace

Nieprzeczytany postnapisał(a) karaga » 07.06.2008 17:15

A orientujesz sie moze czy mozna W Sobrze lub wogole na Mljecie wypozyczyc samochod? bo tylko w ten sposob mozna dotrzec na Saplunare chyba?

Amar napisał(a):właśnie wróciłem, wyspa ekstra na dwa-trzy dni, jeśli ktoś się tam wybiera chętnie odpowiem na pytania, pozdrav
FUX
Weteran
Re: to forum to jakas cholerna kompromitacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.06.2008 18:02

Midgard napisał(a):wysylam maila a tu do cholery kazdy karze mi szukac, poszukalem i gowno znalazlem. ostatni raz ie opytam jaka jest kurwa plaza na mljet ?

8O
Pogięło Cię????!!!
Adam.B
Cromaniak
Re: to forum to jakas cholerna kompromitacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 07.06.2008 19:41

FUX napisał(a):
Midgard napisał(a):wysylam maila a tu do cholery kazdy karze mi szukac, poszukalem i gowno znalazlem. ostatni raz ie opytam jaka jest kurwa plaza na mljet ?

8O
Pogięło Cię????!!!

do midgard : plaża jest taka "qrwa" mljetowa :) , tak się pytasz to taką dostajesz odpowiedz

Obrazek :?
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 14.07.2008 11:13

Mam pytanie odnośnie cen. Na stronie Jadrolinji podane są aktualne ceny promów oczywiście, Prepratno - Sobra - 30 KN/ osoba, rozumiem że w 1 stronę tak? Auto 140 KN - tu mam pytanie, czy cena ta obejmuje auto i pasażerów, czy dodatkowo trzeba płacić za osobę :?:
I jeszcze takie pytanie dodatkowe, oczywiście do tych co już byli :) Jeśli np ostatni prom z Mljetu na Peljesac jest o godz 19:00, o której najpóźniej należałoby się "stawić" na promie, by się załapać? Pytanie to zrodziło się, gdy przeczytałam posta jednej z forumowiczek, że pół godz przed odpłynięciem o mało co się nie załapali :? Dzięki z góry za wszelkie info :)
pozdrav
Anaike
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anaike » 14.07.2008 21:18

tak, ceny są aktualne, byłam tam 3 tygodnie temu :D cena 140 kun to niestety tylko za autko, plus od każdej osoby 30 kun, my byliśmy jeszcze tak naprawdę przed początkiem sezonu więc ludzi nie było wiele, mysleliśmy, że będzie gorzej, więc byliśmy już ok godzinę przed odpłynięciem promu i w Prapratno o 6:00 rano i w Sobrze na powrót, ale nie było problemu ze zmieszczeniem się na prom, a jeszcze sporo wolnego miejsca było. W sezonie może być gorzej ale myślę że godzinę przed powinno być ok. Pozdrawiam i zapraszam na www.anaike.com - moja galeria zdjęć m.in na pierwszej stronie Chorwacja 2008 :)
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 15.07.2008 11:28

Dzięki za świeże info. Fotografie na stronie, jak pocztówki :) gratuluję talentu i zazdroszczę sprzętu :D
pozdrav!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne