Witam wszystkich forumowiczów po dość długiej absencji na forum.
Tegoroczne wakacje miały byc inne niz pozostałe, w moim życiu wiele się zmieniło, chciałem w koncu odreagować wszystkie stresy i zrobić coś szalonego, pożyc przez pare tygodni pełnią zycia i non stop byc na największych obrotach. Udało się!
Zacznijmy od początku. Juz od dawna postanowiłem sam sobie,ze te wakacje muszą być z kategorii takich, których nie zapomina się do końca życia.
Podczas jakiejs imprezy powiedziałem o swoich planach dobrej znajomej,która usłyszawszy co chce zrobic zażądała by zabrac ją ze sobą. Pierwotnie planowaliśmy udać się w podróż życia autostopem jednak informacja o naszym wyjezdzie strasznie szybko rozeszła sie wsród znajomych i w mgnieniu oka była już nas czwórka dlatego też jako środek transportu wybralismy moje auto( Vw Golf IV 1.9 TdI)
Skład naszej ekipy przedstawiał się następująco:
- Ja(kierownik wycieczki)
-Maciek zwany Andrzejem, bo w koncu Andrzej to nie imie tylko styl życia
-Karolina(świeżo upieczona Pani magister)
-Monika, która wprowadzała w samochodzie bardzo senną atmosfere poniewaz od razu po zamknieciu drzwi zasypiała
No dobra to skład juz mamy no ale gdzie my w ogole chcemy jechac,co dokładnie chcemy zobaczyc? Sami tego nie wiedzielismy do końca, dlatego tez planowana trasa sporo różniła sie od rzeczywiscie przebytej. W tym roku postanowiłem odłozyc Chorwacje na bok i zobaczyc cos nowego Koniec końców ta 'zdrada' nie wyszła mi zbytnio ponieważ będąc na campingu na Costa Brava wpadł mi do głowy szatański pomysł odwiedzenia ukochanego Primosten. Z całego wyjazdu pobyt w Chorwacji oceniam najlepiej i juz nigdy wiecej nie zamierzam jej zdradzac. Jak Bóg mi swiadkiem!
Podczas naszej podróży odwiedzilismy 11 państw, przejechalismy 8 tysiecy kilometrów, przezylismy niezapomniane chwile oraz nauczylismy sie cieszyc kazdą sekunda życia. POniżej prezentuje zdjecie,które ukazuje naszą trasę. Podróż zaczelismy z Białegosotku udając sie w kierunku Holandii(Amsterdam,Haga) nastepnie odwiedzilismy Knokke nad belgisjkim wybrzezem, Paryż,Barcelone, Costa Brava, Monaco, Wenecje, Chorwacje koncząc na Budapeszcie.
Wyruszyliśmy 17.07 o godzinie 00.00.....