Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pokój z widokiem na Zaglav, Dugi Otok, 2020

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.09.2020 10:40

@ gusia-s
dziękuję ślicznie, przekazałem Oldze :smo:

A w związku z pewną wcześniejszą obietnicą:
sammelkarte_gpx_legende.jpg

1. Wrak (1 sztuka)
2. Bunkier łodzi podwodnych
3. Wraki (2 sztuki)
4. Lepsze niż Sakharun
5. Jaskinia Golubinka
6. Fajna wysepka z plażą
7. Tu można "wyciąć" łódką serce
8. Świetny pomościk
9. "Delfinarium" wild-live
10. Mały kanion
11. Klify Telaścickie
12. Fajna zatoczka - czasem trenują tu samoloty straży pożarnej
13. Plażyczka po "tej" stronie Kornata
14. Klify kornackie od strony morza - snurkowanie wzdłuż ścian
15. Plażyczka po "tej" stronie Kornata
16. Dobre miejsce na kawę, ciastko albo obiad

To z tych miejsc o "wyższym standardzie" (wg naszej oceny).
Ale każdy "wbijający się w ląd szpic" na mapie oznacza lądowanie. Nie bez powodu.
A tyle jeszcze do "oblądowania". I splot linii GPS wśród Kornatów taki rzadki...

Chyba potraktujemy Zaglav "metajnowo" (3 razy w Metajnie), czyli: repeat w 2021
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.09.2020 15:00

boboo napisał(a):Relacja:
chyba tak to sobie wyobrażam:
http://chorwacja.kimla.de/

O, witamy z powrotem na forum :mrgreen: :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.03.2021 17:38

Jeszcze jeden techniczny suplement, właśnie zadzwonił serwisant silnika - 67 godzin.
(kilometrów było 884*, paliwa 146 litrów)

Czyli
średnia prędkość: 13,2 km/h (14,0* km/h)
średnie spalanie na godzinę: 2,2 l/h

* jestem przekonany, że było 936 km, ale Endomondo już latem zaczęło coś "knocić" i nie mogłem znaleźć jednego dnia z 52 km. dlatego podałem tyle, ile mogę udokumentować.
Peper21
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peper21 » 03.06.2022 20:30

Witajcie,

boboo chciałem się Ciebie dopytać jak rozwiązywaliście problem braku słodkiej wody na wyspie, wiesz choćby takie przyziemne potrzeby jak prysznic w kwaterze, czy gotowanie. Wiem Wy nie gotowaliście ale może macie jakąś wiedzę? Ta woda jest odsalana czy nie ma co liczyć i trzeba kupować w butelkach 5l?
Jak wygląda sprawa z wodowaniem laminatowej łodzi 5m, są jakieś sensowne slipy, jest gdzie opłukać przyczepę po takiej operacji?
Planuję w tym roku właśnie odwiedzić Zaglav, a potem drugą cześć urlopu spędzić na Hvar.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 04.06.2022 05:25

Cześć,
z wodą nie ma problemów, po prostu jest w kranach.
Ale czy jest dostarczana cysternami, czy rurociągiem (nie wiem) i tak warto używać jej oszczędnie.
Slip jest w Zaglav, pierwsze zdjęcie z tego linku:
post2225512.html#p2225512

https://goo.gl/maps/SBBhSRKw5JUREApZ8
Jak pogadasz z Bernardem z konoby ROKO, to i węża z wodą, żeby chlapnąć na przyczepkę też Ci użyczy (w zeszłym roku sam mi to zaoferował).
Stację benzynową (z lądu i z wody) masz 70 metrów (autem) albo 130 metrów (łódką) od slipu :D

zaglav_slip.jpg
Slip
Benzyna
Konoba ROKO

Z czystej ciekawości: kiedy się wybierasz do Zaglava?
Peper21
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peper21 » 04.06.2022 22:02

Hej, dzięki za odpowiedź,
Zaczynam 22.08.2022 kończę 1.09.2022, potem zmieniam miejscówkę na Hvar.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pokój z widokiem na Zaglav, Dugi Otok, 2020 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies