Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dubrovnik był mnóstwo razy oblężony ,a nigdy nie był zdobyty.
Dzięki mądrej polityce unikał zniszczenia,a nawet zdobywał profity
poprzez korzystne dla siebie umowy z tymi co chcieli go zająć np.Turkami.
Dioklecjan zbudował sobie pałac w Splicie i odsunął się od władzy co pewnie pozwoliło mu żyć długo i szczęśliwie.
Co znaczy zatem musisz się poddać?
To jestem ja krakuscity. Już nie jestem anonimowy, mimo , że twarzy za bardzo nie widać - ale jest za to piękna sylwetka miasta (nie moja he, he).
A jakiego forumowicze?
Serdecznie pozdrawiam.
P.S.
Fantom dziękuję za zmniejszenie mi zdjęcia i udanych wakacji w Dalmacji.
Nie widać zbyt dobrze więc opiszę: kawałek zdjęcia zrobionego w tym roku z powierzchni wody około 100 m od brzegu, ja z "poziomego" profilu (na całym zdjęciu trzymam na wodzie plastikowe wiaderko, w którym transportowaliśmy aparat), w tle fragment głównej plaży w Orebic'u oraz wzgórza na Peljesac'u.
Panowie sly29 i JoeF!
Wasze twarze już znamy .
A Oksanka - chociaż rejestruje się na forum już od ponad roku - to dopiero dziś zmieniła swój rysunkowy emblemat na zdjęcie.
P.S do Józka - a wiesz, że pierwszy raz widząc Twoje - przemknęło mi przez myśl, że zdjęcie pochodzi właśnie z plaży w Orebiću?
Pozdrawiam
Kto jeszcze pójdzie w ślady Oksanki i wszystkich tych, którzy "pokazali swoją twarz" ? ZAPRASZAMY
saturn3 napisał(a):a widziałes co sie stało z eniem iglesiasem w reklamie pepsi coli ? też był cezarem ......
Teraz to zauważyłem,a reklamy nie,ale to wymoczek(iglesias),więc mógło być z nim żle jak myślę,a cezar zginął bo mu przyjaciele w tym pomogli wbijając nóz w plecy,(słynne i Ty Brutus przeciwko mnie).Czy jak widzicie horyzont myslicie ,ze to już koniec wędrówki?