Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pokaż swoją twarz ...

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michał 'mike'
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał 'mike' » 21.09.2004 21:12

jestem :)
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 06.10.2004 20:53

Może komuś uda się rozpoznać mnie w Brennej ?
Moja pierwsza publikacja z cyfrówki. Ja przy komputerze w domu, gdzie po powrocie z pracy (etatowej) spędzam jeszcze około 8 godzin dziennie. Zdjęcie zrobione samowyzwalaczem i przetworzone z 4 megapikseli do około 6 kilopikseli :)
Muszę jeszcze popracować nad kompozycją ale i tak o ile nie będzie to samo popiersie to niewiele widać.

Pozdrawiam
Józek
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 06.10.2004 20:58

JoeF napisał(a):Może komuś uda się rozpoznać mnie w Brennej ?
Moja pierwsza publikacja z cyfrówki. Ja przy komputerze w domu, gdzie po powrocie z pracy (etatowej) spędzam jeszcze około 8 godzin dziennie. Zdjęcie zrobione samowyzwalaczem i przetworzone z 4 megapikseli do około 6 kilopikseli :)
Muszę jeszcze popracować nad kompozycją ale i tak o ile nie będzie to samo popiersie to niewiele widać.

Pozdrawiam
Józek

Józiu, przeciez Ty masz megazoom, czemu z niego nie korzystasz? Albo zrób mniejszy kadr, więcej Twojej osoby, bo przecież biurka do Brennej nie weźmiesz i jak Cię poznamy? :lol:
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 06.10.2004 21:18

Tym razem być może lepiej przygotowany do identyfikacji. Przy dużej rozdzielczości oryginału można z niego wyciągnąć dowolny fragment.
W przyszłości popracuję nad lepszym zdjęciem ale w tym tygodniu to musi wystarczyć... Jednak obiecuję się poprawić, co na pewno zauważycie w przyszłości.
Mam problemy z doborem jasności, bo przyznam się, że mój monitor ma już ponad 5 lat, jaskrawość i kontrast mam na maksimum a i tak wszystko jest za ciemne, więc długo już nie "pociągnie" oczywiście monitor, ja mam nadzieję jeszcze trochę pożyć :) , a nie chce mi się biegać na poddasze aby sprawdzić jak to wygląda na komputerze u córek...

Józek
grouby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grouby » 06.10.2004 21:22

JoeF napisał(a):Tym razem być może lepiej przygotowany do identyfikacji. Przy dużej rozdzielczości oryginału można z niego wyciągnąć dowolny fragment.
W przyszłości popracuję nad lepszym zdjęciem ale w tym tygodniu to musi wystarczyć... Jednak obiecuję się poprawić, co na pewno zauważycie w przyszłości.
Mam problemy z doborem jasności, bo przyznam się, że mój monitor ma już ponad 5 lat, jaskrawość i kontrast mam na maksimum a i tak wszystko jest za ciemne, więc długo już nie "pociągnie" oczywiście monitor, ja mam nadzieję jeszcze trochę pożyć :) , a nie chce mi się biegać na poddasze aby sprawdzić jak to wygląda na komputerze u córek...

Józek

Saturn 3 ,ma ski- pass warty 4 twoje monitory - a jeżdzi na nartach tydzień.I tłumacz mu?
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 06.10.2004 21:26

JoeF napisał(a):Tym razem być może lepiej przygotowany do identyfikacji. Przy dużej rozdzielczości oryginału można z niego wyciągnąć dowolny fragment.

Józek

Jeżeli robisz zdjęcie na automacie to... zaufaj mu i nie rozjaśniaj. A zdjęcie bardzo fajne. I nie zrażaj się, autoportret to jedna z trudniejszych sztuk fotografii.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 06.10.2004 22:11

JoeF - a ja już się przyzwyczaiłam do ... zatoczki w Orebiću :)
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 07.10.2004 06:18

a to ja napisał(a):JoeF - a ja już się przyzwyczaiłam do ... zatoczki w Orebiću :)

Tamto zdjęcie było skanowane z negatywu z analogowego aparatu znajomych i było kiepskiej jakości. Jakieś prawdziwe "zatoczkowe" zdjęcia będę miał dopiero w sierpniu 2005, ale wkrótce wstawię tu jakiś inny autoportret :) - może jednak zdążę do piątkowego wieczoru...
Józek
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 13.10.2004 07:32

dziendobry;)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 13.10.2004 10:03

Sie ma

Jacek czyżby twoja walka z fotką nie wyszła :?:
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 13.10.2004 11:10

toudee napisał(a):Sie ma

Jacek czyżby twoja walka z fotką nie wyszła :?:

slaby efekt :( troszke staralem sie wyostrzyc ale chyba nie ma wielkiej roznicy:(
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 14.10.2004 10:30

Witam !
Również i ja jestem już mniej anonimowy. Nie umiałem umieść swojej fotki, ale dzięki koledze z Ostrowa udało się./ mój poprzedni emblemat to herb klubu piłkarskiego Śląsk Wrocław/ Nie udzielam sie ostatnio na forum, ale codziennie czytam wszystkie posty.Pozdrawiam wszystkich cromaniaków.
Jeszcze jedno, podobnie jak kilka osób z tego forum jestem policjantem, wszystkie posty jakie napisałem do tej pory sa moją prywatna opinią- Gajusa !
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 14.10.2004 10:39

Jeszcze jedno, podobnie jak kilka osób z tego forum jestem policjantem, wszystkie posty jakie napisałem do tej pory sa moją prywatna opinią- Gajusa !

:lol: :lol: :lol:
Gajus : czyżby i "gliny" wprowadzały normy ISO u siebie ?

s3
"ww post przedstawia prywatne poglady autora i nie jest i nie może być uważany za poglady firmy w której pracuje " :twisted: tak to sie jakos pisze ?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.10.2004 10:41

Gajus.ems napisał(a):Witam !
Jeszcze jedno, podobnie jak kilka osób z tego forum jestem policjantem, !

No to na następnym cromaniackim spotkaniu będziemy mieli super obstawę.
Pozdrawiam 8)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 26.11.2004 17:49

JoeF !
Czy mógłbyś "schudzić" też i moje zdjęcie? :wink:
Bo o diecie - nawet w adwencie - mogę "zapomnieć" :lol:
Pozdrawiam

Czy jest TU ktoś, kto nie pokazał jeszcze swojej twarzy?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Pokaż swoją twarz ... - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone