Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pojadę do cro.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 05.07.2005 09:03

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią
Ostatnio edytowano 21.10.2005 12:17 przez JoeF, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 05.07.2005 09:09

Jacek Grocvhowalski napisał(a):
platon napisał(a):A pojadę.Jak mi ktoś napisze ile kosztuje benzyna to zaraz walnę.
Jak ktos mi napisze co zabrać oj..... walnę.A nie daj Boze jak mi ktoś napisze........ trasę jak tam dojechać.No to kurwa nie wytrzymam i walnę.
Zabieram tylko paszport,slipki i kartę kredytową.I jadę .
Nikt mnie nie powstrzyma. :wink:
Twoja wypowiedź wydaje mi się zbyt emocjonalna i wulgarna. Są turyści którzy proszą o takie informacje i my dzielimy się z nimi swoimi doświadczeniami. Nikt nie zmusza Cię do cztania i udzielania rad "cromaniaku", ale wyluzuj :!: :!: :!: I nie udzielaj porad, że bieżesz tylko paszport, slipki i kartę kredytową bo jest to rada bardzo banalna. Możesz jechać bez slipek :papa:

Jeżdżenie bez slipek byłoby możliwe gdyby były wydzielone stacje benzynowe dla nudystów .Nie ulegam emocjom i nie jestem wulgarny.
Nie musisz czytać tego postu i odpowiadać na niego.
Przez ciebie nie dowiedziałem się gdzie siedzi Mała Kapela ze Rochem w morde jeża.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 05.07.2005 09:31

Autorze wątku - czy mogę :?:
Muszę, bo inaczej ... się uduszę bez forumowego "powietrza" (pierwsze dni zaaklimatyzowania się bez cro.pl są ciężkie :wink: )

Jesteście DE BEŚCIAKI 8)
Zdrowsze TO niż poranna kawa ( w moim przypadku ) :D :D :D

P.S: Wczoraj, na wieczornych zakupach w supermarkecie, w alejce z płatkami i chlebkiem wasa, opowiadałam napotkanym znajomkom o ... HR. Bo zbyt nieśmiało się tam wybierają ... .
Czy zostanie mi to zaliczone "na plus"? - że ... chociaż ZNOWU NIE JADĘ - to chociaż gadam "na temat" ? :wink: :D

Pozdrawiam
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 05.07.2005 09:33

Wykorzystałem prawo do swobodnego dysponowania własną wypowiedzią
Ostatnio edytowano 21.10.2005 12:18 przez JoeF, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 05.07.2005 10:03

Najpierw trzeba znależć niedżwiedzia, podejść do niego po cichutku i kopnąć go w jaja, oczywiście z całej siły.

Następnie spierd...my i teraz: jeśli spierd..my a niedżwiedż nie goni nas to jest to miś pluszowy. Jeśli spierd..my na drzewo a niedżwiedż wchodzi za nami to jest to niedżwiedż brunatny. Jeśli spierd..my na drzewo a niedżwiedż zaczyna nim trząść tak, że spadamy w jego łapska, to jest to niedżwiedż Grizzly. Jeśli spierd..my na drzewo a niedżwiedż wspina się za nami i wpieprza liście to jest to miś koala. Jeśli spierd..my i nigdzie nie ma drzew to jest to niedżwiedż polarny.. a jak spierd...my, a niedżwiedż zaczyna płakać, to jest to miś Kolargol - największa pizda wśród niedżwiedzi.
Pytanie. Czy w Chorwacji żyją niedżwiedzie?
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 05.07.2005 10:54

platon napisał(a):Najpierw trzeba znależć niedżwiedzia, podejść do niego po cichutku i kopnąć go w jaja, oczywiście z całej siły.

Następnie spierd...my i teraz: jeśli spierd..my a niedżwiedż nie goni nas to jest to miś pluszowy. Jeśli spierd..my na drzewo a niedżwiedż wchodzi za nami to jest to niedżwiedż brunatny. Jeśli spierd..my na drzewo a niedżwiedż zaczyna nim trząść tak, że spadamy w jego łapska, to jest to niedżwiedż Grizzly. Jeśli spierd..my na drzewo a niedżwiedż wspina się za nami i wpieprza liście to jest to miś koala. Jeśli spierd..my i nigdzie nie ma drzew to jest to niedżwiedż polarny.. a jak spierd...my, a niedżwiedż zaczyna płakać, to jest to miś Kolargol - największa pizda wśród niedżwiedzi.
Pytanie. Czy w Chorwacji żyją niedżwiedzie?

A miś Uszatek?? A co z cooltowym misiem wypchanym sianem zebranym w ramach zakładowego czynu społecznego przed świętem czekolady?
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 05.07.2005 10:57

A jak niedźwiedź zacznie za nami strzelać to znak, że kopnęliśmy gajowego :lol:
Albo Rumcajsa
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 05.07.2005 11:10

Misiowi Uszatkowi należy oszczędzać teraz mocniejszych wrażeń. Niedawno go ukradli i policja musiała odzyskiwać.
A Rumcajs to nawet prawdopodobny - w końcu jedna z najpopularniejszych tras do Cro to przez okolice Jicina!!!

Aśka

PS.
Jacek Grocvhowalski napisał(a):
platon napisał(a):A pojadę.Jak mi ktoś napisze ile kosztuje benzyna to zaraz walnę.
Jak ktos mi napisze co zabrać oj..... walnę.A nie daj Boze jak mi ktoś napisze........ trasę jak tam dojechać.No to kurwa nie wytrzymam i walnę.
Zabieram tylko paszport,slipki i kartę kredytową.I jadę .
Nikt mnie nie powstrzyma. :wink:
Twoja wypowiedź wydaje mi się zbyt emocjonalna i wulgarna. Są turyści którzy proszą o takie informacje i my dzielimy się z nimi swoimi doświadczeniami. Nikt nie zmusza Cię do cztania i udzielania rad "cromaniaku", ale wyluzuj :!: :!: :!: I nie udzielaj porad, że bieżesz tylko paszport, slipki i kartę kredytową bo jest to rada bardzo banalna. Możesz jechać bez slipek :papa:

Aaaaaaaaaa, poczucie humoru trzeba zabrać!!!! :) :) :)
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 05.07.2005 11:12

a jak niedźwiedź zacznie mówić Ci kim jesteś Ty i Twoja matka matka do trzeciego pokolenia , znaczy , że zasadziłeś kopa p. Żdzisiowi co pozuje do fotek na Krupówkach ... :wink:
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 05.07.2005 11:18

bazyl napisał(a):a jak niedźwiedź zacznie mówić Ci kim jesteś Ty i Twoja matka matka do trzeciego pokolenia , znaczy , że zasadziłeś kopa p. Żdzisiowi co pozuje do fotek na Krupówkach ... :wink:

aaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: umarłem
pawunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawunia » 05.07.2005 11:18

Amerykanski turysta pojechał do rosji na wakacje spaceruje po Tajdze nagle wyskakuje na niego Niedzwiedz. amerykanin staje wystraszony i pyta : GRIZLI ? na to niedż wiedz : NIET STRIELALI i uciekł .
buuuuuuuuu to tak o misiach
Pozdro dla wszystkich
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 05.07.2005 14:39

,,MOI DRODZY GOŚCIE''

,,Pieśń tę dawno już zacząłem w ten sposób

(gdy jeszcze jako chłopiec marzyłem o morzu i ludziach):

przyglądam się agawom miękkim południowochorwackim przedwieczorem

rozkwitły na przekór jałowej glebie, pełne barw i śmiechu,

(dalej kontynuuję w czasie teraźniejszym, dlaczego nie),

ty powracasz do swych wspomnień, warstwami lat pokrytych,

przyjaźnie i z zaufaniem dopuszczasz mnie do nich,

miejscowe skały i powietrze noszą ich zapach, widzę to po tobie

nie najlepiej- wydaje mi się - znajduję się tutaj,

usiłowałem zapomnieć chwile poznawania

znaczenia radości, znaczenia pełni bólu,

a pytałem również, czemu zawdzięczam uczestnictwo w tej chwili,

kiedy ty przemierzasz głębię swojej ciepłej duszy.

Powiem ci szczerze, byłoby ci dużo łatwiej, gdybyś był jak inni,

ale ty jesteś taki i to niczyja wina, że widzisz minione rzeczy,

wytrzymaj na tym powietrzu, przepełnionym zapachami przeszłości,

wytrzymaj i nie pytaj, dlaczego, morze i statki ci nie powiedzą,

również ja tego nie zrobię, kiedy powoli schodzimy w stronę miasta,

popatrz na tę latarnię, co światło poprzez mrok rozrzuca,

jest taka ku radości wszystkich, którzy płyną w jej pobliżu.

To cierpka odpowiedź, wiem, ale innej byłoby szkoda,

tylko ten, kto podróżuje, jest zdolny poznać, co w nim tkwi,

dlaczego milczy niepokój, mógłby być dobrem złożonym w darze.

Takich zawsze próbuję pięknie ugościć, gdy nawiedzają mój niedostatek,

dzielimy między siebie kilka chwil i to nas ubogaca.''
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 26.07.2005 12:44

przegapilem ten post wczesniej ale to mo|e dobrze,bo teraz popBakaBem sie ze smiechu :lol: :lol: :lol:
pozdro
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 26.07.2005 12:52

bazyl napisał(a):a jak niedźwiedź zacznie mówić Ci kim jesteś Ty i Twoja matka matka do trzeciego pokolenia , znaczy , że zasadziłeś kopa p. Żdzisiowi co pozuje do fotek na Krupówkach ... :wink:

Bazyli....za to masz piwo!!!!!:):)

klękłem ze śmiechu!!!
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 26.07.2005 13:07

Śmiejcie się śmiejcie. Pamiętajcie jednak, że nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi! :idea:

A tekst bazyla jest na 6.tkę!
Fakt.
W "Koszernej" go powinni opublikować! O!

Wracam do śpiewnika samochodowego. Tam mogę wzbogacić swój repertuar dla Kapiszonka! :lol:
Pozdrawiam słuchając (i niweiele rozumiejąc) Narodni radio v zivo...

A.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone