Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda we wrześniu

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek77
Croentuzjasta
Pogoda we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 11.09.2005 22:20

Wczoraj wróciliśmy z Cro,opaleni jak nigdy(4 pobyt w Cro) Pogoda przez całe dwa tygodnie była super.Poprzednie lata jeżdziliśmy na przełomie czrwca i lipca,upały nie do zniesienia.We wrześniu jest 100% lepiej,słońce również grzeje niemiłosiernie ale nie pali skóry(środków ochronnych zużyliśmy o połowe mniej) Woda cieplutka nagrzana przez całe lato.Sama przyjemność.Ludzi zdecydowanie mniej.Polecam.
U mnie decyzja już zapadła,w przyszłym roku Chorwacja we wrześniu.
Pozdrawiam
Jacek
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 12.09.2005 08:52

Zgadzam się z Tobą, Jacku- po dwóch wypadach wrześniowych, w tym roku zmuszona byłam pojechać w sierpniu- jakby to powiedzieć...będę się starała jeździć we wrześniu... ;)
mar_cz-wa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar_cz-wa » 12.09.2005 12:01

kochani ciszej....:), bo za rok napiszecie: co się stało nie wiem, ale nigdy jeszcze we wrześniu nie było tylu ludzi!!!!! :):):) - pozdrawiam
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 12.09.2005 12:32

mar_cz-wa napisał(a):kochani ciszej....:), bo za rok napiszecie: co się stało nie wiem, ale nigdy jeszcze we wrześniu nie było tylu ludzi!!!!! :):):) - pozdrawiam

:lol: dobre
W sumie- masz rację ;) ciiiiiiiiiiiii!
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 12.09.2005 14:27

jacek77 napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z Cro,opaleni jak nigdy(4 pobyt w Cro) Pogoda przez całe dwa tygodnie była super... We wrześniu jest 100% lepiej,słońce również grzeje niemiłosiernie ale nie pali skóry(środków ochronnych zużyliśmy o połowe mniej) Woda cieplutka nagrzana przez całe lato.Sama przyjemność.Ludzi zdecydowanie mniej. Polecam.
Pozdrawiam
Jacek

Ale napisz GDZIE byliście: w Umagu, czy w Dubrowniku? Bo we wrześniu między tymi miejscowościami może być ZASADNICZA różnica w pogodzie.

ooloo :lol:
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 13.09.2005 13:14

Ale napisz GDZIE byliście: w Umagu, czy w Dubrowniku? Bo we wrześniu między tymi miejscowościami może być ZASADNICZA różnica w pogodzie.

ooloo :lol:[/quote]

Razanj k Rogoznicy,czyli mniej więcej w połowie Chorwacji
Jacek
MemoL
Autostopowicz
Pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) MemoL » 18.09.2005 16:03

Podstawowa zasada to NIE OGLADAC PROGNOZY POGODY !!! Przed wyjazdem po sprawdzeniu prognozy (NASA,CNN, INNEBZDURYNET...) chcialem wziac sztormiak i 20 m kabla o duzym przekroju zeby skutecznie odprowadzac ladunki elektryczne z szalejacych nawalnic !!!!! No i szpadel zeby sie zakopac... Bylo super !!!! Jeden wietrzny dzien, troche chmurek (no i ulewa sztuk 1 jak sie patrzy w Splicie okolo 30 min. i raz w nocy podudnilo). Takze glowa do gory i walic przed siebie a bedzie dobrze !!! Chorwacja cudna ale co sie ze Slowenia porobilo :?:
kkkasia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkkasia » 12.12.2005 13:20

ooloo napisał(a):
jacek77 napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z Cro,opaleni jak nigdy(4 pobyt w Cro) Pogoda przez całe dwa tygodnie była super... We wrześniu jest 100% lepiej,słońce również grzeje niemiłosiernie ale nie pali skóry(środków ochronnych zużyliśmy o połowe mniej) Woda cieplutka nagrzana przez całe lato.Sama przyjemność.Ludzi zdecydowanie mniej. Polecam.
Pozdrawiam
Jacek

ooloo :lol:

a ja sie zamierzam wybrac do Gradac-a na początku wrzesnia 2006 - myślicie że to miesjce odpowiednie na wrzesień?
kasia
morfeusz_kr
Podróżnik
pogoda we wrzesniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) morfeusz_kr » 17.01.2006 10:52

Dwa tygodnie spedzone na wyspie Rab .Pogoda bardzo mi pasowala , odpowiednik polskiego lata.Temperatury znosnie czyli brak skwaru.Woda jeszcze ciepla , mozna spokojnie przesiedziec kilka godzin niewychodzac na brzeg. :D .Maska pletwy rurka i 3 godziny plywania :).
kkkasia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkkasia » 17.01.2006 11:39

dzięki bardzo, jak wyglądam przez okno na ten mroźny krajobraz to każda informacja o wakacjach (przeszłych i przyszłych) w CRO jest jak zbawienie :)
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 18.01.2006 06:41

Nie wiem ile w tym jest prawdy ale chorwaci mówili że lato 2005 było jednyn z chłodniejszych w ostatnich latach.
Przyznaję, - nie było jakiś szczególnych upałów ale ogólnie pogoda była niesamowit tzn najważniejsze że było bardzo ciepło i słonecznie. A te parę godzin deszczu i pochmurnego nieba ?? - kto to będzie kiedyś pamiętał :)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 18.01.2006 08:45

Ja byłem w czerwcu i pogoda była fantastyczna jedynie Jadran początkowo zimny (porównuję z wrześniem).
Za to jak wróciłem do kraju to było fenomenalne lato! Do 11 września jeździłem nad nasze morze, a 8 września ostatni raz pluskałem się w Bałtyku :-)
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 18.01.2006 12:58

Ja byłam wśród tych sierpniowych pechowców :) . Z wielką wiarą w upał - pod namioty, bez śpiworków - nie pamiętam kiedy ostatnio tak marzłam :) !

Na dzień dobry zimny wiatr na lotnisku w Zadarze i od razu opowieści tubylców o trąbie powietrznej na Murterze gdzie się wybierałyśmy. Tam rzecz jasna - ze dwie burze !
Pierwsze opalanie - po 5 dniach w Kastelu Kambelovacu! Już nie marudzę, bo były jeszcze nieustanne chmury i burze na Hvarze - a podobno kiedy się tam jedzie z biurem podróży, to za każdy dzień niepogody zwracają pieniądze :lol:. Szkoda, że my nie z biurem, bo by może kasy na wrzesień starczyło :lol: .

Potem ulewy i burze z wszystkimi efektami światła i dźwięku na Korculi. No i wreszcie 2 dni upału w Dubrowniku i dalej 5 dni polskiego lata w Czarnogórze (plus jeden deszczowy :lol: )

Wiem! Miałam pecha! Bo wcześniej byłam 2 razy w październiku i poniżej 27 stopni temp. nie spadała!
Ale i tak w tym roku znów Bałkany i to w sierpniu!

Życzę wszystkim słońca! A pod namiot zawsze będę zabierać śpiwór - nawet jak będą mówić o 50 stopniowych upałach!
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.02.2006 02:31

2lata temu bylam w novi vinodolski nad zat.kvaner 11-21 we wrzesniu i wtedy pogoda byla srednia;/
3dni wialo padalo wial bora grr ...siedzielismy w pokoju hotelowym bo nawet zwiedzac sie nie dalo tak wialo;/dopiero super slonce zrobilo sie 3dni przed wyjazdem i az zal bylo wyjezdzac..:(ale zdazylismy sie opalic i nie zrazic;)
natomiast w tym roku na riwierze w tucepi od 29.08-12.09 pogoda cudna...raz burza, i dzien pogody z chmurkami...a tak to upal po 30st, dopiero jak przenieslismy sie do promosten to dzien przed wyjazdem padalo i byla taka burza ze w primosten padl prad:)to byl znak zeby wyjezdzac choc to pogorszenie bylo jednodniowe i gdy wyjezdzalismy slonce i 30st upalu:)
ale ja zawsze jezdze we wrzesniu -jest najlepiej:)
Anna Tomasz Rembacz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna Tomasz Rembacz » 04.02.2006 14:53

10.09.05- 17.09.05 pierwszy wyjazd do Cro. Przymiarki od 2 lat namówiłem znajomych i jedziemy."Zaton" koło Ninu ,na odcinku Otoćac Zadar ulewa obgryzanie paznokci jaka będzie pogoda? Cały tydzień mieliśmy słoneczko woda super.Byliśmy w Plitwicach ,statkiem na Kornati zatoka Telaśćica,wodospady Krka,Śibenik,Zadar,Nin.Wakacje rewelacja jedyny minusik września to krótki dzień. :D
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat