Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda we wrzesniu

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pierwszoroczniak :)
Pogoda we wrzesniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pierwszoroczniak :) » 29.02.2004 20:04

Witam, wybieram sie w tym roku do Chorwacji (Pula) od 11.09 do 18.09. Jade tam pierwszy raz i nie bardzo wiem jaka jest wtedy pogoda. Jak ktos byl w tym terminie w tej okolicy to prosze o jakies wiadomosci na temat pogody. Dzieki wielkie i pozdrawiam :)
vicka80

Nieprzeczytany postnapisał(a) vicka80 » 29.02.2004 23:02

czesc, ja byłam w ubiegłym roku we wrzesniu w Chorwacji w terminie 9-16 i powiem ci że pogoda była zmienna mielismy 4 dni sloneczne i takie do opalania a 4 dni chłodniejsze ba nawet przeszła ogromniasta burza a podobno w Chorwacji nigdy nie pada <hahaha> ale to podobno nie jest żadna reguła, chyba miałam poprostu pecha po turnus który wyjeżdzął gdy my przyjechalismy miał rewelacyjna pogode a ten nastepny równiez nie narzekał, ja w każdym razie polecam urlop we wrzesniu w chorwacji, pozdrawiam, pa
pierwszoroczniak :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierwszoroczniak :) » 29.02.2004 23:17

dzieki, a jeszcze jedno pytanie do Ciebie, w jakich okolicach bylas? Bo Pulas jest dosyc wysoko, wiec jak bylas bardziej na poludnie, to tam na pewno jest lepsza pogoda i dluzej utrzymuje sie sloneczko...
Pozdrawiam
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 29.02.2004 23:17

Cześć.My byliśmy od 17.09 i pogoda była super!Mieliśmy wprawdzie obawy bo w dzień przyjazdu było niezbyt :cry: ,ale właściciel apartamentu
powiedział że to ostatni dzień ochłodzenia,przeszła nawet burza i od jutra ma być dobrze.Temperatura powietrza 25-30,woda w morzu ok.23-24--SUPER!!!!!.Polecam wyjazd we wrześniu-było mało turystów,jednak są też wady...Wiele apartamentów jest "opuszczonych",w mniejszych miejscowściach nieczynne knapki,a nawet .....SKLEP :wink: .Pzdr :papa:
PS.Byliśmy w płd Dalmacji :roll:
vicka80

Nieprzeczytany postnapisał(a) vicka80 » 29.02.2004 23:42

To jeszcze raz ja, byłam w miejscowosci Kastel Stari miedzy Splitem a Trogirem. Pozdrawiam i życze udanego urlopu !!
Wecol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wecol » 02.03.2004 12:58

Nie tak do końca jest super we wrześniu. W tamtym roku byłem w dniach 2-15 września. Pogoda była różna. A byliśmy koło Zadaru. I były 3 dni burzowe. A tym samym chłodniejsze. W Puli też ciekawie nie było bo utrzymywałem kontakt telefoniczny ze znajomymi którzy tam byli. Ale to i tak lepiej niż w Polsce w tym samym czasie. Nie ma co porównywać. W tym roku zdecyduję się jednak na jeden tydzień w sierpniu a jeden we wrześniu.
niezawodny
Cromaniak
zimno nie będzie

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 14.03.2004 23:48

Byłem parę lat temu ostatni tydzień sierpnia na Pagu i pierwszy tydzień września na KRK-u i właśnie na początku września pogoda była już idealna na wycieczki - nie było upałów, tylko ok 25 stopni i trochę chmurek. Oczywiście plażować też się dało spokojnie, woda miała "tylko" ok. 22 stopnie (w Bałtyku nieosiągalne)
Biorąc pod uwagę że na Istrii jest co zobaczyć to jest to dobry okres na wypad do HR. 8)
MISIEK5

Nieprzeczytany postnapisał(a) MISIEK5 » 15.03.2004 16:09

We wrzęsniu pogoda nie jest już taka pewna jak np. w czerwcu. Lubi nieźle dmuchać, chociaż nadal jest ciepło i można się kompać do października spokojnie
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 18.04.2004 17:26

Pierwszoroczniak :) napisał(a):Witam, wybieram sie w tym roku do Chorwacji (Pula) od 11.09 do 18.09. Jade tam pierwszy raz i nie bardzo wiem jaka jest wtedy pogoda. Jak ktos byl w tym terminie w tej okolicy to prosze o jakies wiadomosci na temat pogody. Dzieki wielkie i pozdrawiam :)

Po prostu w Chorwacji z pogodą zmieniło się tak jak i w Polsce.
Dawniej na początku września były 3-4 dni złej pogody, a później znów robiło się lato. Po 20 września znów załamanie pogody, a I połowa października ładna, ale już chłodniejsza.
Teraz nic się nie da przewidzieć. Bodajże w 2001 cały wrzesień był paskudny i zimny (temperatura spadała nawet do 15 st)
Równie dobrze można trafić na piękną jak i trochę gorszą pogodę.
Historyczne dane o pogodzie są na: http://polish.wunderground.com/global/RH.html
Kliknij na miejscowość, potem wybierz datę kiedy się wybierasz, na stronie która się otworzy zaznacz dane tygodniowe (weekly). Wystarczy to powtórzyć dla 2-3 ostatnich lat i będziesz wiedział wszystko.
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 18.04.2004 19:43

Akurat bedzie wiedział wszystko?Proponuje byś przed wyjazdem do Chorwacji spędził tydzień w Zakopanym.Za darmo nie powiedzą ,ale trochę okowity i będziesz znał odpowiedż.(pozdrawiam Korala :lol: )

Powrót do Pogoda i klimat