Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda w sierpniu 2005- coś nie tak

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojmoj
Odkrywca
Pogoda w sierpniu 2005- coś nie tak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojmoj » 28.08.2005 18:06

Coś sie powyprawiało z pogodą w sierpniu w Cro, dzis wróciłem byłem od 14.08 do 27.08 - 6 nocy w Makarskiej i 7 w Biogradzie, a przu okazji Dubrownik, Mejugorie, Zadar, Split, Korcula, wodspady Krka, wyspa Pasman, iz pogoda było badzo różnie średnie temp. 25 stopni , a deszkyk lubił sobie popadać, w sumie 3 dni deszczu i chyba z 4 noce w tym burze jakich jeszcze w życiu nie widziałem, przez 2 tygodnie tylko 2 dni było bezchmurne niebo, nawet właścicele apatametów w których spaliśmy, mówili, że tego lata coś nie tak jest z pogodą, muszę zanznaczyć, że w Cro byłem 4 raz w ciagu ostatnich 5 lat i tak złej (jak na Cro) pogody jeszce nigdy nie miałem, ale co tam i tak sie opaliliśmy, i te widoki....., I love Cro
CroatiaFan
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroatiaFan » 02.09.2005 18:13

zgodze się z tobą w zupełności, pogoda coś w tym roku nie dopisała przynajmniej w sierpniu.
Ja byłem na początku sierpnia i w ciągu 10 dni miałem dwa deszczowe i to konkretnie ale po moim przyjezdzie śledziłem pogode w tv i w Istri nie była ona zadowalająca.może w następnym roku bardziej nam dopisze, bo ja nie wyobrażam sobie wczasów bez chorwacji w następnym roku:D :D
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 02.09.2005 20:04

Zgadzam się!!!! Do tego morze było jak dla mnie w tym roku za zimne. Nasi gospodarze też twierdzili że pogoda niezbyt dobra bo figi w tym roku marne. Może za roku będzie lepiej :roll:
tommek12345
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 08.09.2005 13:25

Ja byłem w Vodicach między 27.08 a 03.09 i pogoda była mega- zero chmuek, gorąco po 30 C i delikatny wiaterek od morza który był bardzo przydatny do lezenia na plazy bo dawał mniamniuśny chłodek. Ale niestety nie pozwiedzalismy bo było za gorąco na zwiedzanie, była typowa pogoda do leżenia na plaży.
andre72
Turysta
Pogoda ah pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre72 » 08.09.2005 18:01

Wszyscy mówili, że w Cro nie ma złej pogody, a szczególnie w sierpniu. W tym roku byliśmy między 15.08-27.08 w Drage koło Pakostane i w dwie noce były takie ulewy i wiatr, że nawet gospodarze mówili że takich do tej pory nie było, a woda w morzu była dla małych dzieci trochę za zimna. A z tego co wiem bo zostali znajomi to po 27 zaczęło już ładnie przypiekać. W przyszłym roku mimo to chcemy jechać do Croatii mam nadzieję że pogoda już na pewno dopisze :D
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 26.09.2005 21:17

Byłem z żoną , dzieciakami i znajomymi w Borie koło Orebcza na Pelejsaczu od 23-08 do 04-09. 13 dni upał . Było przepięknie. 1500 km z Wrocławia , wyczyszczone konto, ale było warto. Za rok jeżeli Bozia i Urząd Skarbowy pozwoli będę w Chorwacji na 100%.Podstawa to dobre towarzystwo, nastawienie a przejrzysta i ciepła woda temperatura( ok. 30 C.) oraz regionalne Wino w zupełoności nastawi mnie do przyjazdu za rok.
Najważniejszy mój zakup na wyjazd - maska , płetwy, rurki dla całej rodziny.
Co zwiedzić:
-Miasta na Peleisaczu
-Dubrownik
-Ston
-Pitwickie Jeziora
- okoliczne winiarnie

Życzę niezapmnianych wrażeń

krzyśN

Powrót do Pogoda i klimat