Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jakiej pogody można spodziewać sie w październiku? Wiem że woda jest jeszcze ciepła ale jak z temperatura na zewnątrz czy zabrac jakieś cieplejsze ciuszki?
VOID napisał(a):Jakiej pogody można spodziewać sie w październiku? Wiem że woda jest jeszcze ciepła ale jak z temperatura na zewnątrz czy zabrac jakieś cieplejsze ciuszki?
Hej
W ub. roku byłam w Chorwacji na przełomie września i paździenika (Istria). Dni jeszcze były piękne i słoneczne, 25-27st, woda w morzu bajeczna, ale wieczorki już zimne i wietrzne. Na pewno im dalej na połodnie, tym cieplej. Jednak warto zabrać jakieś dwa ciepłe polarki i kurteczkę na wieczorne posiedzenie na tarasie
Pzdr.
W tym roku trafiłem Istrii na rekordowe upały (przynajmniej tak mówili tamtejsi) więc Twój opis zabrzmiał bardzo zachęcająco.
Ja otwierałem okna dopiero wieczór by złapać trochę zimnego powietrza tylko, że w jeden wieczór było to zimne powietrze o temperaturze 27.