Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda w Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 15.07.2011 13:31

Gorąco , tak ,że Brac się pali : http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/V ... -FOTO.aspx
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 18.07.2011 12:37

Witam, od 25.07 zaczynamy wyczekiwany urlop w Makarskiej :D , tak sobie przeglądam różne prognozy długoterminowe i niektóre z nich lekko przerażają :cry: .

http://www.pogodynka.net/pogoda/polska/makarska/wiecej

P.S. Liczę na to, że Kasia G. pocieszy w tym temacie :wink: .
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 18.07.2011 12:41

A tu bardziej Ci się podoba ? :) http://www.wetter.com/wetter_aktuell/we ... =HRXXX0040 nawet jeśli będzie padało, to przecież nie cały urlop ;)
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 18.07.2011 12:47

Też wszedłem w ten wątek, bo też ogarnia mnie mały niepokój. Tymbardziej, że już raz zaliczyłem 10 dni z czego 5 w deszczu. Zaś dwa lata temu byliśmy w takich dniach, że codziennie coś leciało z nieba.
Szkoda, ale co nad polskei morze mam jechać. To już w ogóle tragedia.
Urlop zaplanowany - trzeba jechać.

Ja na pogodę patrzę tutaj:

http://www.accuweather.com/forecast.asp ... KA&week=15
PakoG
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) PakoG » 18.07.2011 12:50

Daniellos76 napisał(a):Witam, od 25.07 zaczynamy wyczekiwany urlop w Makarskiej :D , tak sobie przeglądam różne prognozy długoterminowe i niektóre z nich lekko przerażają :cry: .

http://www.pogodynka.net/pogoda/polska/makarska/wiecej

P.S. Liczę na to, że Kasia G. pocieszy w tym temacie :wink: .

Jak wierzysz w 14 dniową prognozę pogody to się możesz przerażać :lol:
Oni nie potrafią przewidzieć pogodę na 5 dni a co dopiero na 14 dni.
Porównaj prognozę pogody tę co pokazałeś z tą chorwacką: http://www.meteo-info.hr/index.php?aKojiDan=3 ( jutro i pojutrze może popadać w okolicy Splitu)
Żeby sprawdzić obecny stan pogody wejdź sobie na kamerkę: http://galijula.izor.hr/web/guest/pokre ... e-s-kamere
Podsumowując:
Według "Twojej" prognozy pogody ma jutro nie padać, według podanej przeze mnie ma padać :) Możesz sobie sprawdzić w ten sposób wiarygodność pogodynki.net, która chyba jest tak wiarygodna jak pogoda na onecie.
Pozdrawiam
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 20.07.2011 07:38

Kolejna porcja niedobrych newsów dla wybierających się na Makarską- prawie jak nad Bałtykiem

http://www.accuweather.com/forecast.asp ... KA&week=15
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 20.07.2011 08:13

Im bliżej naszego wyjazdu (sobota) tym gorsze prognozy.
Ja dzisiaj jestem na etapie przeglądania pogody w innych regionach i nad Bałtykiem. W tej sytuacji pogodowej nie ma sensu jechać tyle kilometrów. I uprzedzam rady typu, żeby nie wierzyć w te prognozy. To juz nie są długoterminowe. To już za 3 dni. Tymbardziej, że ja już zaliczyłem wyjazd do Chorwacji (2006) gdzie przez pierwsze 5 dni z 10 padał deszcz i było nawet tylko 16,5'C
Tutaj odnalazłem moją relację z tamtego wyjazdu:
forum/viewtopic.php?t=14215&postdays=0&postorder=asc&highlight=voda&start=0
Wtedy jechałem z wydrukowaną prognozą z AccuWeather i się spełniła z małym (kilkugodzinnym) przesunięciem. Niestety dla nas.
Zaliczyłem dwa lata temu wyjazd VI/VII - gdzie codziennie (podkreślam: każdego dnia) padał deszcz - na szczęście nie intensywny ale zawsze na te dwie, trzy godziny trzeba było się zbierać z plaży. Szukanie noclegu w taką pogodę - żadna przyjemność. A na koniec pakowanie się do samochdou na powrót przy mega urwaniu chmury. Droga powrotna a ja jako pakowacz przemoczony do ostatniej nitki.
Tak więc z własnego doświadczenia mogę śmiało założyć, że ta pogoda znów bedzie do pupy. Szkoda...
Kurde... a namówiliśmy znajomych na Chorwację. To będzie/miał być (jeszcze nie podjęliśmy wspólnie decyzji czy jechać) pierwszy raz do Cro. Z taką pogodą to się założę, że dla nich ostatni i będą nas i Chorwację przeklinać.
I te 1250km jazdy w ulewie. W Austrii zawsze leje deszcz (to już jestem przyzwyczajony), ale teraz to już będzie od domu do samej riwiery makarskiej lało.
Jestem podłamany.
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 20.07.2011 08:50

Mariusz_M napisał(a):Im bliżej naszego wyjazdu (sobota) tym gorsze prognozy.
Ja dzisiaj jestem na etapie przeglądania pogody w innych regionach i nad Bałtykiem. W tej sytuacji pogodowej nie ma sensu jechać tyle kilometrów. I uprzedzam rady typu, żeby nie wierzyć w te prognozy. To juz nie są długoterminowe. To już za 3 dni. Tymbardziej, że ja już zaliczyłem wyjazd do Chorwacji (2006) gdzie przez pierwsze 5 dni z 10 padał deszcz i było nawet tylko 16,5'C
Tutaj odnalazłem moją relację z tamtego wyjazdu:
forum/viewtopic.php?t=14215&postdays=0&postorder=asc&highlight=voda&start=0
Wtedy jechałem z wydrukowaną prognozą z AccuWeather i się spełniła z małym (kilkugodzinnym) przesunięciem. Niestety dla nas.
Zaliczyłem dwa lata temu wyjazd VI/VII - gdzie codziennie (podkreślam: każdego dnia) padał deszcz - na szczęście nie intensywny ale zawsze na te dwie, trzy godziny trzeba było się zbierać z plaży. Szukanie noclegu w taką pogodę - żadna przyjemność. A na koniec pakowanie się do samochdou na powrót przy mega urwaniu chmury. Droga powrotna a ja jako pakowacz przemoczony do ostatniej nitki.
Tak więc z własnego doświadczenia mogę śmiało założyć, że ta pogoda znów bedzie do pupy. Szkoda...
Kurde... a namówiliśmy znajomych na Chorwację. To będzie/miał być (jeszcze nie podjęliśmy wspólnie decyzji czy jechać) pierwszy raz do Cro. Z taką pogodą to się założę, że dla nich ostatni i będą nas i Chorwację przeklinać.
I te 1250km jazdy w ulewie. W Austrii zawsze leje deszcz (to już jestem przyzwyczajony), ale teraz to już będzie od domu do samej riwiery makarskiej lało.
Jestem podłamany.

Mariusz, poniżej całkowicie odmienne typowanie :D , powoli zaczynam przestawać wierzyć w te prognozy, chyba już żadnej nie otworzę do wyjazdu :wink:

http://www.meteovista.pl/Europa/Chorwac ... ka/4156120
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 20.07.2011 08:59

...i jeszcze jedna, jeszcze bardziej fantastyczna :D

http://www.zoover.pl/chorwacja/dalmacja/makarska/pogoda
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 20.07.2011 09:03

Z satelity wszystko wygląda inaczej :D
http://www.sat24.com/
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 20.07.2011 09:41

Rok temu to właśnie prognozy pogody spowodowały u mnie, że Chorwacja "przegrała" w ostatniej chwili z Grecją (Rodos, 30 stopni non stop, zero chmur). Zeszłoroczny "sezon wakacyjny" nie był chyba pogodowo w Chorwacji zbyt udany. W tym roku jednak ryzykuje, wyjeżdżam 30 lipca też w rejony Makarskiej. Jak trafię na deszcz, to pewnie już rodziny na kolejny raz na namówię :) Z drugiej jednak strony, jak na początku sierpnia nie ma być ciepło w Chorwacji, to kiedy ma być? W grudniu? 8)
ankaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ankaz » 20.07.2011 09:52

Jak ja wyjeżdżam (gdziekolwiek) to pogoda zawsze się psuje (jadę w piątek) :( Więc zrobię tak: w przyszłym roku w okolicach marca napiszę na forum kiedy jadę i wtedy Wy nie będziecie sobie planować urolpu w tym terminie bo wiadomo, że wtedy deszcze murowane :roll:

PS.
Może coś się jeszcze poprawi w tych prognozach :cry:
Sylwia1224
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia1224 » 20.07.2011 09:58

sneer napisał(a):Rok temu to właśnie prognozy pogody spowodowały u mnie, że Chorwacja "przegrała" w ostatniej chwili z Grecją (Rodos, 30 stopni non stop, zero chmur). Zeszłoroczny "sezon wakacyjny" nie był chyba pogodowo w Chorwacji zbyt udany. W tym roku jednak ryzykuje, wyjeżdżam 30 lipca też w rejony Makarskiej. Jak trafię na deszcz, to pewnie już rodziny na kolejny raz na namówię :) Z drugiej jednak strony, jak na początku sierpnia nie ma być ciepło w Chorwacji, to kiedy ma być? W grudniu? 8)

Rok temu, Baśka Voda, pogoda bez zastrzeżeń, może z raz popadało, a poza tym temp. około 28'c
Też wyjeżdżam 30.07 w okolice Makarskiej 8)

I chyba przestanę tu zaglądać :) bo zaraz i ja się zacznę martwić jaka będzie pogoda.
aga6919
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga6919 » 20.07.2011 11:10

ja również 30 start w okolice makarskiej:) w zeszłym roku również jechałam 30-przez całą drogę lało,mało tego riwiera również przywitała nas MEGA ulewą. Ale nasz gospodarz nas uspokoił że do 2godz.będzie pięknie:) fakt tak było,ale do dziś pamiętam naszą wściekłość:( ja osobiście nie wierze w prognozy,a szczególnie te długoterm. Nie wiem po co się nakręcać,jade 4raz i zawsze jest PIĘKNIE,a dodam że na necie prognozy były bardzo różne:)...już odliczam pozdr:)
Sylwia1224
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia1224 » 20.07.2011 12:51

aga6919 napisał(a):ja również 30 start w okolice makarskiej:) ...już odliczam pozdr:)

Skąd startujecie? Może spotkamy sie po drodze? :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Pogoda w Makarskiej - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies