Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda w Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 10.07.2013 13:01

Tomik01 napisał(a):Witam Wszystkich
W sobotę wybieram się w ciemno do Podgory, jak wygląda sytuacja z kwaterami, apartamentami jest ciasno czy raczej są wolne ??

Są wolne. Sporo tu "nagabywaczy" od samego wjazdu Jadranką po samo "centrum". Przy marinie siedzą na ławeczkach z tabliczkami. Właściciele apartamentów też nie próżnują i siedzą na stoleczkach przy swoich budynkach czekając na klientów.
Podobnie przy Jadrance w Bašce i Tučepi.
Jak chcesz to moze uda się skołować jakies nr tel. żebyś nie musiał tak całkiem w ciemno jechać ;)
-----------
Miałem nadzieje że będzie ciut chłodniej dziś a tu znów d**pa na žaru.
Tomik01
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomik01 » 10.07.2013 22:26

Super dzięki za dobre wieści. Jak byś mógł zoorganizowac jakieś numery telefonów lub chciaż adresy (sprawdzę sobie lokalizację na mapie) to byłbym bardzo wdzięczny. Interesuje nas raczej spokojna okolicach z fajną plażą niż centrum miejscowości jedziemy w dwie rodziny, 4 dorosłych i 4 dzieci.
Pozdrawiam
Tomik
Falcon30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Falcon30 » 11.07.2013 10:01

My siedzimy w Podgorze i co dziennie widze tabliczki wolne apartamenty, pokoje
Przyjechalismy w ciemno i nie zawiedlismy sie, wybor spory.
Tomik01
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomik01 » 11.07.2013 10:13

A w jakich cenach są apartamenty?
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 11.07.2013 12:00

Oooo. Myślałem, że może jakaś dwójeczka trójeczka. Zaskoczyłeś mnie. Popytam. Chcecie 2x4, 1x8... Czy jak?
Ja jestem prawie w centrum przy samej marinie pod pomnikiem. Odpowiedz mi na maila bo na forum zaglądam tylko gdy się chłodzę przy klimie ;)
------------
Żeby nie było całkiem OT: dziś znów žar się leje z nieba.
Tomik01
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomik01 » 11.07.2013 13:03

Hmyyy a podasz adresik :-)
może być i tak i tak

A w Krakowie ... lejeeeeeee
kuba82wwa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba82wwa » 11.07.2013 13:17

Witam serdecznie,
Może ktoś powiedzieć czy pada czy świeci słońce dzisiaj w okolicach Makarskiej?
AccuWeather pokazuje burze, inne prognozy słońce i 31 stopni..
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 11.07.2013 13:20

Wystarczy rzucić okiem na kamerkę: http://www.makarska.hr/kamera/

W tej chwili nienajgorzej.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.07.2013 13:21

kuba82wwa napisał(a):Witam serdecznie,
Może ktoś powiedzieć czy pada czy świeci słońce dzisiaj w okolicach Makarskiej?
AccuWeather pokazuje burze, inne prognozy słońce i 31 stopni..

klik godzina po godzinie...
kuba82wwa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba82wwa » 11.07.2013 13:59

Chodziło mi o relację live kogoś z obecnych forumowiczów. Suche dane danymi a jak wygląda to w praktyce? Upał i parę obłoczków czy raz słońce raz chmury. Zależy mi żeby się woda nagrzała bo będę od 21.07 w Breli, jak dotąd słyszałem że to lato jest gorsze niż zeszłe, woda ma zaledwie 23-24 stopnie. Jak by była teraz lampa i brak dużych burz, zimnych prądów to będzie ok... Ale ciągle słyszę o deszczu i burzach.. Dzięki za linki tak czy inaczej ;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.07.2013 14:05

Matko kochana.. masz temperaturę, ciśnienie, wilgotność, prędkość i kierunek wiatru a na końcu słówko "vedro" czyli pogodnie. Co godzina uzupełniane dane. To najbardziej wiarygodne źródło, bo to krajowy zakład meteo, a nie portal "krzak".
Gwarantuję Ci, że mimo tych "strasznych burz i deszczu" jest wystarczająco upiornie, byś już pierwszego dnia nabawił się udaru słonecznego i poparzeń słonecznych.
Mieszkam "po sąsiedzku", na wyspie i relacjonuję na żywo, że jest nie do zniesienia gorąco. Ni mniej ni więcej dokładnie tak, jak podaje krajowy zakład meteo na stronie podlinkowanej powyżej.
kuba82wwa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba82wwa » 11.07.2013 14:18

No to super - ja pewnie się zabiorę z tej Breli na Hvar... Jakaś objadówka po Hvarze mi się marzy (Drvenik - Sucuraj i dalej autem)... Coś wartego zobaczenia oprócz starego miasta Hvar? Sorry za OT ale widzę że nie jedyny tutaj ;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.07.2013 16:07

kuba82wwa napisał(a):No to super - ja pewnie się zabiorę z tej Breli na Hvar... Jakaś objadówka po Hvarze mi się marzy (Drvenik - Sucuraj i dalej autem)... Coś wartego zobaczenia oprócz starego miasta Hvar? Sorry za OT ale widzę że nie jedyny tutaj ;)

wyspa-brac-czy-wyspa-hvar-t28858.html
co-zwiedzic-na-wyspie-hvar-t18347.html
Ostatnio edytowano 11.07.2013 16:12 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 11.07.2013 16:08

Koleżanka jest i twierdzi ,że jest ,,piekło" , wygląda jak murzynka a z wody nie wychodzi podobno ,,żur".Relacja sprzed 2h.
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 11.07.2013 17:07

Właśnie była burza na Braciu, potem poszła do Omisia i teraz zaczyna w Breli ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Pogoda w Makarskiej - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies