Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda w Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lepicky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lepicky » 23.08.2011 23:49

RudeBoySelecta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RudeBoySelecta » 23.08.2011 23:52

Obyś miał rację...
Choć ja mam jakieś złe przeczucie bo byłem w CRO już wiele razy i zawsze miałem pogodę jak dzwon. Może by się uzbierało łącznie z 10 godzin z deszczem :)
...a kiedyś wreszcie trzeba trafić na lipną pogodę... :?
JacKas
Odkrywca
pogoda z Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 24.08.2011 08:03

lepicky napisał(a):http://www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/385X462/makarska.html
Będzie dobrze :)

oby się sprawdziło :) zauważyłam, że im bliżej wyjazdu tym prognozy bardziej optymistyczne 8)
http://www.accuweather.com/pl/hr/splits ... cast2.aspx
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 24.08.2011 09:57

Nie będzie źle, jednak na wszystkich prognozach widać, że takich upałów i tyle słońca co teraz (34-36 stopni) to od początku września już nie będzie. Jednym słowem trochę słońca, trochę zachmurzenia i może trochę pokropić deszczu, temp ok. 27-29 stopni. W te długoterminowe prognozy to nie ma co tak wierzyć, zmienią się na pewno jeszcze nie raz natomiast pewne tendencje się powtarzają w wielu serwisach pogodowych więc są prawdobodobne - chłodniej i większe prawdopodobieństwo deszczu.
aglaja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglaja » 24.08.2011 10:03

W zeszłym roku byłam we wrześniu w Chorwacji i pierwsze dwa dni trafilismy na borę i 21 stopni ale potem zaczęło się ocieplać do 29 stopni. Najczęściej temperatura oscylowała wokół 26-27-28 stopni, czyli takie piękne polskie lato. Cały 2 tygodniowy pobyt w słońcu.
W tym roku też jadę we wrześniu , jak dla mnie jest to temperatura optymalna przy której da się i pbyczeć na plaży i pozwiedzać, także jest pozytywnie ;)

pozdrawiam
RudeBoySelecta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RudeBoySelecta » 24.08.2011 10:15

26-27 stopni jest fajną temperaturą pod warunkiem, że świeci słońce a nie jest zasłonięte chmurami.
Przy takiej temp. nagrzane morze wydaje się być jeszcze cieplejsze niż przy temp. powietrza 32 stopnie.

Słusznie zauważył JacKas, że im bliższej początku wrześnie tym te prognozy stają się dla nas korzystniejsze.
wojtekzagatką
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekzagatką » 24.08.2011 11:58

Wolę teraz w prognozie zobaczyć chmury i się mile zaskoczyć na miejscu niż odwrotnie 8) Pozdrawiam-będzie dobrze;)
JacKas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacKas » 25.08.2011 10:17

Oby ,oby bo zwariować można :?
RudeBoySelecta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) RudeBoySelecta » 25.08.2011 10:37

Muszę przestać sprawdzać tą pogodę bo osiwieje a przez moje zrzędzenie odejdzie ode mnie żona...
Każda prognoza jaką sprawdzam pokazuje zupełnie co innego więc uznaje że te prognozy są z d... wyssane.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.08.2011 10:48

RudeBoySelecta napisał(a):te prognozy są z d... wyssane.

Potwierdzam !!!!

Lejcie na wszystkie prognozy!

Pogoda od 1 września będzie , bo ja będę w Cro :D i wtenczas jest zawsze lampa.
Jak jeden dzień na 14 ......popada, to to taka odskocznia od upałów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2011 10:52

Jesteśmy od 14.08. w Borku na Peljescu.
Do dnia dzisiejszego słońce nie zostało zasłonięte ANI RAZU przez chmury, a rano o 8.00 bywało ponad32 st. C :!:
Jeśli ktoś lubi takie patelnie , to życzę mu pogody podobnej :lol:
Pozdrav
wojtekzagatką
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekzagatką » 25.08.2011 15:49

maniust napisał(a):
RudeBoySelecta napisał(a):te prognozy są z d... wyssane.

Potwierdzam !!!!

Lejcie na wszystkie prognozy!

Pogoda od 1 września będzie , bo ja będę w Cro :D i wtenczas jest zawsze lampa.
Jak jeden dzień na 14 ......popada, to to taka odskocznia od upałów.

Tylko że ja taką odskocznie od upałów to już mam dobry rok;) Pozdrawiam i życzę pogody 8)
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 17.10.2011 09:34

Od tego roku nie wierze już w żadną prognozę. Przez 10 lat wakacji w Cro nigdy, powtarzam nigdy nie trafiłam na deszcz. W tym roku nadrobiłam za te wszystkie lata. Od 19 lipca do 27, zmieniając miejsca pobytu co 3-4 dni mieliśmy tylko 3 dni słońca - w Zivogosce. Burze, deszcze, a jak nie deszcze to zachmurzone niebo i niska temperatura. Na najlepszą pogodę trafiliśmy w Dubrowniku. Im,wyżej tym już było gorzej. W poszukiwaniu pogody dotarlismy aż do Puli....tam nie padało, ale też niebo zachmurzone.
Reasumując: nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, zamiast leżeć na plaży zwiedzaliśmy. Pomijając to,że wróciłam nie opalona :(
Ale zawiodłam się w tym roku niesamowicie na pogodzie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.10.2011 09:44

Popatrz a ja byłem od 16 lipca do 6 sierpnia na Pagu i w sumie deszcz miałem 3 czy 4 dni po 1-2 godz. :)
Hrvat30
Odkrywca
pozdrowienia z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hrvat30 » 17.10.2011 19:54

Teraz tutaj tylko 9 stopni , bura wieje okropnie..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Pogoda w Makarskiej - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone