Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda w Makarskiej

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*****maja******
Globtroter
Pogoda w Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) *****maja****** » 28.07.2006 17:05

Orientuje sie ktos może jaka będzie pogoda w Makarskiej w pierwszej połowie sierpnia?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.07.2006 18:45

Jak patrzę na horyzont, to mi się widzi, że będzie pięknie :)
tomlekkat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlekkat » 28.07.2006 19:29

Bylem 5 dni temu w Makarskiej i jestem troche rozczarowany - pogoda niby super - gorąco, słońce ale do tego lekka mgła tak że ledwo co widac Brac a ze Sv Juri juz mało co było widac. Poza tym woda w morzu mimo wszytsko dosyć zimna. Tak wiec patrzac na całokształt spakowalismy samochód i przenieslismy się na Istrie w okolicy Puli i tu było juz lepiej a szczegolnie woda w morzu dzieki czemu mogłem się oddac mojemu ulubionemu zajęciu czyli całodniowej obserwacji podwodnego zycia.
Ale poza tym cała Chorwacja jest Ok a woda w Makarskiej na poczatku lipca miała ponoć 25 stopni a teraz chyba jakis zimny prąd (może przejsciowy).
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.07.2006 19:45

Bo zamglenie wynika właśnie z tej superpogody :) Jest tak gorąco, że sół z morza paruje i tworzy zawiesinę, czyli mgiełkę. Dlatego niewiele widać na horyzoncie. Najlepsza widoczność jest zaraz po burze - np. u nas widać wtedy Hvar na wyciągnięcie ręki niemal, a teraz jakoby go wcale nie było :o

Co do temperatury morza - jak woda miała 26 stopni na początku lipca - to lepiej było iść pod zimny prysznic :) Czy na plaży, czy w wodzie - prawie bez różnicy. Teraz można się przynajmniej ochłodzić. Woda ma ok. 23 stopni.
tomlekkat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomlekkat » 30.07.2006 13:02

Plumek napisał(a):Bo zamglenie wynika właśnie z tej superpogody :) Jest tak gorąco, że sół z morza paruje i tworzy zawiesinę, czyli mgiełkę. Dlatego niewiele widać na horyzoncie. Najlepsza widoczność jest zaraz po burze - np. u nas widać wtedy Hvar na wyciągnięcie ręki niemal, a teraz jakoby go wcale nie było :o

Co do temperatury morza - jak woda miała 26 stopni na początku lipca - to lepiej było iść pod zimny prysznic :) Czy na plaży, czy w wodzie - prawie bez różnicy. Teraz można się przynajmniej ochłodzić. Woda ma ok. 23 stopni.

Uwielbiam nurkować a w Chorwacji warunki do tego są wręcz stworzone ale w momencie kiedy schodze kilka metrów pod wodę i czuje przeszywający chłod to wolę jak woda przy powierzchni ma temperaturę 26 stopni, zreszta dla dzieciaków tez lepiej.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.07.2006 13:24

No cóż... Gdzieś ta termoklina musi być ;)
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 30.07.2006 15:10

Plumek napisał(a):Jak patrzę na horyzont, to mi się widzi, że będzie pięknie :)

Często czytam Twoje wypowiedzi i widzę, że jesteś tam chyba cały czas?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.07.2006 16:01

*p*a*t*i* napisał(a):

Jestem :)
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 30.07.2006 20:57

Witam. Wróciłem z Makarskiej 29 lipca, a byłem tam 12 dni. Mi ani mgiełka, ani chmury nad górami w ogóle nie przeszkadzały :D W sumie popadało trochę jednego dnia popołudniem, a lało podobno chyba całe 20 minut :D Ale akurat tego dnia byłem na wodospadach Krka, więc deszczu nie uświadczyłem 8) A co do gór, zaliczyłem św. Jure a potem zjazd na zachód słońca na Voszac. Widoczność i widoki bardzo dobre. Pozdrawiam :!:
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 31.07.2006 17:24

Plumek napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):

Ale Ci zadroszczę... Od kiedy miałam przyjemność pracować w biurze podróży i przyjżeć się bliżej chorwacji jestem w niej poprostu zakochana... no i na koniec sierpnia spełnia się to mmoje najwieksze marzenie ;) Mam zamiar zwiedzić całą riwierę makarską :lol:
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 31.07.2006 18:12

Ja też byłem w tym czasie(14-28) w Żivogośce wiec niedaleko.Pierwszy tydzień idealna pogoda z lekkim wiaterkiem,drugi tydzień rano super popołudniami słonko sie chowało za chmurami.Morze cieplutkie(choć widzialem dziwolągów z Polski,które mierzyły temp ;-))Widok rzeczywiscie zamglony ale tak jak pisze Plumek to z powodu wysokiej tem i parowania ciepłej wody.
A propos chciałem Cie Plumko odwiedzić ale nie było gdzie stanąć moją toyotką (wszystko zaparkowane)i musiałem sie wycofać z Malej Duby.
Pozdrawiam[/b]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 01.08.2006 17:34

Krzysiekm napisał(a):Ja też byłem w tym czasie(14-28) w Żivogośce wiec niedaleko.
A propos chciałem Cie Plumko odwiedzić ale nie było gdzie stanąć moją toyotką (wszystko zaparkowane)i musiałem sie wycofać z Malej Duby.
Pozdrawiam[/b]

No to bardzo szkoda :(
Z tym, że my siedzimy w blato, więc to jeszcze za Malą Dubą no i mamy prywatny parking :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 01.08.2006 17:35

*p*a*t*i* napisał(a):
Plumek napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):

Ale Ci zadroszczę... Od kiedy miałam przyjemność pracować w biurze podróży i przyjżeć się bliżej chorwacji jestem w niej poprostu zakochana... no i na koniec sierpnia spełnia się to mmoje najwieksze marzenie ;) Mam zamiar zwiedzić całą riwierę makarską :lol:

Makarska Riwiera wielka nie jest, więc spoko :) Zaglądnij do nas któregoś wieczoru :) A teraz już nie pracujesz w biurze podróży?
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 01.08.2006 19:32

Ale ze mnie ciamajda
Byłem na campie "Dole" a w Blato praktycznie co 3 dzień piechotą.
Pyszna pizza w tej pierwszej knajpce od strony szlabanu i owoce morza w "adrianie"
Pozdrawiam Plumku,moze w przyszłym roku......
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 02.08.2006 05:40

Plumek napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):
Plumek napisał(a):
*p*a*t*i* napisał(a):

Makarska Riwiera wielka nie jest, więc spoko :) Zaglądnij do nas któregoś wieczoru :) A teraz już nie pracujesz w biurze podróży?

No niestety nie... to małe biuro, gdzie na wakacje tylko zatrudniali dziewczyny do obsługi klienta, a zimą "biznes rodzinny". Ale to jeszcze zapewnie nie koniec mojej przygody z turystyką :) Dziękuję za zaproszenie, nie wykluczone, że odwiedzimy :) - a gdzie dokładnie?
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Pogoda w Makarskiej
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone