Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pogoda w drugiej połowie września

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agamii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamii » 04.08.2005 09:41

Jak w temacie. Jest szansa na kilka dni w stroju kąpielowym na plaży, czy już nie bardzo ?? Jadę pierwszy raz, więc jestem zupełnie zielona :)
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 05.08.2005 08:58

4 lata temy byłem w drugiej połowie września i wróciłem czarny :lol:
agamii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamii » 05.08.2005 14:01

Dzięki wielkie za info. Skoro pogoda będzie ok, to jedziemy bez 2 zdań.

pozdrawiam
agnieszka
p-ej
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) p-ej » 08.08.2005 20:58

M.Smith napisał(a):4 lata temy byłem w drugiej połowie września i wróciłem czarny :lol:

Mam nadzieję, że i w tym roku będzie podobnie. Bardzo mnie pocieszyłeś, bo wybieramy się dopiero 20 września i chciałbym troszkę popływać bez pianek i tego typu akcesoriów.
Pozdrawiam
p-ej :D :D
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 09.08.2005 07:11

p-ej napisał(a):
M.Smith napisał(a):4 lata temy byłem w drugiej połowie września i wróciłem czarny :lol:

Mam nadzieję, że i w tym roku będzie podobnie. Bardzo mnie pocieszyłeś, bo wybieramy się dopiero 20 września i chciałbym troszkę popływać bez pianek i tego typu akcesoriów.
Pozdrawiam
p-ej :D :D
Jeśli nie straszna Ci temperatura wody w granicach 20-22 C to nie bedzie problemu :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 09.08.2005 08:40

Im blizej na poludnie tym bylo rok temu cieplej. W Dubrovniku zar sie lal z nieba i na Hvarze podobnie. W Makarskiej dalo sie isc na plaze ok dwudziestego ktoregos wrzesnia. Ale tylko nogi moczylismy bo woda wydala mi sie taka sobie juz.
Potem juz nie bylo tak fajnie, zaczal wiac ten wiatr i spadlo do 10 st ( powaga) jak bylam w okolicach Trogiru w Vodicach .....wiec dzinsy + sweter koniecznosc, przeszlo po 3 dniach i Split + Krk zwiedzalam w słoncu ale nie takim zeby sie rozbierac do krotkich spodenek, raczej dzinsy + koszulka. W Crikvenicy byly burze i raczej zimno, na Krk ( wyspie) koniec sezonu i raczej ludzie sie zwijali i tez slalomem pomiedzy jednym deszczem a drugim i tak dotarlismy do 3 pazdziernika. Dalej nie wiem bo wrocilam :)
Pozdrawiam Sasaneczka
agamii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamii » 09.08.2005 21:30

Jeszcze raz dzięki bardzo za wszystkie opinie. Plany nam się sprecyzowały, więc mogę dokładniej pytać. Myślimy o jednym tygodniu na Istrii bo blisko i dużo do zwiedzania. Być może drugi tydzień spędzimy w okolicu Crkvenicy. czy nasze plany mają sens?? Nie nastawiamy się na plażowanie, ale chcielibyśmy się chociaż trochę opalić. Da radę ??
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 10.08.2005 06:54

agamii napisał(a):Jeszcze raz dzięki bardzo za wszystkie opinie. Plany nam się sprecyzowały, więc mogę dokładniej pytać. Myślimy o jednym tygodniu na Istrii bo blisko i dużo do zwiedzania. Być może drugi tydzień spędzimy w okolicu Crkvenicy. czy nasze plany mają sens?? Nie nastawiamy się na plażowanie, ale chcielibyśmy się chociaż trochę opalić. Da radę ??
W tym okresie i w tych miejscach może być problem
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 10.08.2005 07:59

agamii napisał(a):Jeszcze raz dzięki bardzo za wszystkie opinie. Plany nam się sprecyzowały, więc mogę dokładniej pytać. Myślimy o jednym tygodniu na Istrii bo blisko i dużo do zwiedzania. Być może drugi tydzień spędzimy w okolicu Crkvenicy. czy nasze plany mają sens?? Nie nastawiamy się na plażowanie, ale chcielibyśmy się chociaż trochę opalić. Da radę ??

Wg mnie zły wybor ta Crikvenica.....bylam to wiem jak jest w koncu wrzesnia tam. Zastaniecie polowe kwater zamkniatych juz. Poza tym z Crikvenicy jest tylko dobra baza wypadowa na Krk ewent, dalej na Paklenice ale i tak juz daleko.
Ja bym pojechala na poludnie - lepsza pogoda, cieplej i sezon trwa o te dwa tygodnie dluzej.
Na Istrii Pula, ewent. Rovinj - male dziury beda juz powoli zasypialy ;)
Pozdrawiam
Sasaneczka
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 10.08.2005 08:25

Ja też zdecydowanie polecał bym południową dalmację, a najlepiej wybrać którąś z wysp, im dalej od brzegu tym lepiej i oczywiście jej (wyspy) południowo - zachodnią część. Nawet jak będzie wiała bora, to zimne powiewy nie powinny być tak odczuwalne. Z tego co wiem, to w tym okesie bardzo tanie kwatery są na Korczuli, nawet przez biuro podróży nie będzie bardzo drogo, proponuje poszukać przez reklamującą się tu www.adriatica.net (firma sprawdzona przeze mnie trzy krotnie) :wink:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 10.08.2005 08:43

Dwa lata temu byłem w Dramalj-Crkvenicy od 15 września i spałem tam 11 nocy.
Pogoda była super, temperatura w przedziale +27 - 29 stopni, nie było dnia i nocy aby padało, kąpałem się w ostatnim dniu pobytu mimo , że kilka dni wcześniej woda zrobiła się chłodniejsza. Trzy lata temu w drugiej połowie września byłem bardziej na południe w Pakostane i Primosten. Z końcem miesiąca było pochmurno, wiał silny wiatr i były burze. Kąpałem sie prawie do ostatniego dnia pobytu. Zarówno 2 jak i 3 lata temu wrócilismy bardzo opaleni.
Co do kwater to rzeczywiście sezon na południu trwa trochę dłużej ale zawsze coś znajdziesz.
My z Dramalj-Crkvenicy robiliśmy sobie wypady na Istrię, do jaskini Postojnej w SLO oraz na KRK, ale aby zwiedzić Istrie to trzeba parę dni tam zamieszkać bo z Crkvenicy trochę za daleko.

Pozdrawiam

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone