Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POGODA w CZERWCU na HVAR

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
HAZDRUBAL
Plażowicz
POGODA w CZERWCU na HVAR

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAZDRUBAL » 09.06.2006 11:44

cześć
Jadę 19.06.2006 r. na Hvar, wszystko jest super, zakwaterowanie zaklepane, drogi obczajone, wiem co zwiedzać.
Ale martwi mnie 1 rzecz - pogoda :(
Jak planowałem wcześniej wypad w II poł. czerwca patrzyłem na pogodę w tym rejonie. Średnia temp. morza 20-21 stopnia.
Średnia temp. powietrza w dzień 26 stopni.
A tymczasem jak sprawdzam to co drugi dzień pochmurny i temperatury ok. 20 stopni. Więc morze pewnie będzie chłodne :( moje nurkowanie....
Czy może ktoś ma dla mnie dobre wiadomości na ten temat?
pozdrawiam
Cytrynka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cytrynka » 12.06.2006 11:25

Ja wyjeżdżam 22.06 również na Hvar i mam to samo zmartwienie :(

Jak będzie z tą pogodą?
TS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TS » 12.06.2006 11:44

Ja jadę już 14.06, więc zanim Wy przyjedziecie morze będzie już ciepłe :wink: . Z tego co widziałem prognozy są optymistyczne i z każdym dniem ma być cieplej.

Pzdr
HAZDRUBAL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAZDRUBAL » 12.06.2006 14:01

cześć
no rzeczywiście ma być coraz lepiej a już teraz temperatura morza ma 20 stopni. Hvar to i tak najcieplejszy i najbardziej słoneczny region Chorwacji więc nie jest źle :) I rzeczywiście tam woda ociepla się dość szybko, "morze nie ma specjalnie fal" i woda w zatoczkach w miarę szybko się nagrzewa.
To jest dobry link.
http://vrijeme.hr/more_n.html
Ja kontroluję pogodę na
http://polish.wunderground.com/cgi-bin/ ... query=hvar
Piątek ma być - 25° C dzień| 15° C noc - więc idzie ku lepszemu :)

Cytrynka do jakiej miejscowości jedziesz?. My do Zavali.
pozd. Bartek
HAZDRUBAL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAZDRUBAL » 12.06.2006 14:04

a ty TS? Do jakiej miejscowości?

Zastanawiam się jakie są ceny w sklepach na wyspie i aż się boję.
Sporo biorę ze sobą, ale takie rzeczy jak woda mineralna, soki, czy ziemniaki itd. chcę kupić na miejscu.
pozd.
Cytrynka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cytrynka » 12.06.2006 19:57

HAZDRUBAL ja jede do Hvaru, a konkretnie do hotelu Amfora :)

Fajna stronka gdzie można kontrolowac pogode na bieżąco przez kamerke w Splicie:
http://www.izor.hr/webcameng.htm

W sumie ciekawie jak to jest tam ze sklepami...Czy jest jakiś większy market na wyspie gdzie można zrobić cale zakupy?
slian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slian » 14.06.2006 15:52

Cytrynka napisał(a):HAZDRUBAL ja jede do Hvaru, a konkretnie do hotelu Amfora :)

Fajna stronka gdzie można kontrolowac pogode na bieżąco przez kamerke w Splicie:
http://www.izor.hr/webcameng.htm

W sumie ciekawie jak to jest tam ze sklepami...Czy jest jakiś większy market
Na wyspie gdzie można zrobić cale zakupy?

witam my jedziemy juz 3raz na hvar i jestem pewien ze pogoda będzie ok :D wyjazd 23.06miejscowosć jelsa.jeśli chodzi o markety to jest ich na wyspie ok 6 szt "konzumy"ceny sa takie same jak na lądzie.nara :D
Cytrynka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cytrynka » 16.06.2006 16:06

A czy na wyspie jest kantorek lub ewentualnie jakiś bank?:>
slian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slian » 16.06.2006 16:50

Cytrynka napisał(a):A czy na wyspie jest kantorek lub ewentualnie jakiś bank?:>

jasne ze tak kantory i banki sa w każdym mieście! :D
Cytrynka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cytrynka » 16.06.2006 17:13

No to super :) Bo już zaczynałam się zastanawiać czy jak mi zabraknie pieniążków to będę musiala wracać na ląd :D
P.S. jak widac to moja pierwsza podóż do Chorwacji :)
slian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slian » 16.06.2006 17:40

Cytrynka napisał(a):No to super :) Bo już zaczynałam się zastanawiać czy jak mi zabraknie pieniążków to będę musiala wracać na ląd :D
P.S. jak widac to moja pierwsza podóż do Chorwacji :)

mozna nawet płacic karta u rzeznika :lol: miłych wakacji my dojedziemy na hvar 24czerwca :D juz odliczamy
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 16.06.2006 19:37

Cześć, witam wybierających się na Hvar. Ja tym razem zaliczam Tucepi i przeczytałem gdzieś o fiszpikniku na Hvarze, napiszcie jak coś wiecie na ten temat. Interesuje mnie skąd i jaką linią będzie praktycznie i tak by nie trafić na naciągaczy (prawdopodobnie tacy też są). Z jakiej okolicznej miejscowości się wybrać, jak przedstawiają się ceny i co oferują w zamian. pozdrav

Powrót do Pogoda i klimat

POGODA w CZERWCU na HVAR
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone