Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda w Chorwacji

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 15.06.2004 13:15

M.Smith napisał(a):
ally napisał(a):Ja jestem dobrej myśli patrząc na temperaturę wody w HR. Praktycznie wszedzie jest już20-21 stopni....
A prognozom z Onetu nie ufam, bo nawet nie sprawdzają sie w Katowicach a co dopiero w HR!
chyba mocno nie ufasz onetowi skoro piszesz to samo cztery razy :wink:

A później co drugi to ekspert :D :D :D
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 15.06.2004 14:09

W kwestii pogody.
Myślę ,że wszystko powoli wraca do normy.
Na Hvarze morze 22 st, powietrze 27-28.
To już chyba nieźle.]
:arrow:
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
pogoda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 15.06.2004 18:28

A hoy Z tratwy Waldek proponuję popatrzeć nas stronę www.hak.hr i zakładki STANJE NA CESTAMA i VREMENSKA PROGNOZA Pozdrawiam Waldemar.
el diablo
Podróżnik
Szok!

Nieprzeczytany postnapisał(a) el diablo » 15.06.2004 20:00

:cry: Właśnie byłem na stronie z 7 dniową prognozą dla Puli, Porecia, Rijeki itd. 8O To już chyba nie jest ta sama Chorwacja :!: Wyjazd za parę dni, a tam woda jak w Bałtyku i deszcze!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.06.2004 21:28

:oops: Bardzo przepraszam ze te "mnogie"posty ale moj net w pracy czasami płata mi figle.Mam nadzieje, że zostanie mi wybaczone! :oops:
Ale faktem jest, że ilość postów może odzwierciedlać mój stopień nieufności co do prognoz pogody w polskich mediach :oczko_usmiech:

A co do pogody na Istrii to niestety jest to północ HR więc przy tegorocznej pogodzie rzeczywiście terz może tam być jeszcze wiosennie a nie letnio i Chorwacko!
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 16.06.2004 08:26

[quote="ally"]:oops:

A co do pogody na Istrii to niestety jest to północ HR więc przy tegorocznej pogodzie rzeczywiście terz może tam być jeszcze wiosennie a nie letnio i Chorwacko![/quote]

Dlatego trzeba zrobić parę kilometró więcej i na południe... do Dalmacji.
Tam pogoda pewniejsza.
:lol:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 16.06.2004 11:37

Midas napisał(a):
ally napisał(a)::oops:

A co do pogody na Istrii to niestety jest to północ HR więc przy tegorocznej pogodzie rzeczywiście terz może tam być jeszcze wiosennie a nie letnio i Chorwacko!

Dlatego trzeba zrobić parę kilometró więcej i na południe... do Dalmacji.
Tam pogoda pewniejsza.
:lol:

Też tak uważam,byłem kilka lat temu na Istrii w lipcu i niestety było nie za ciepło temp. w granicach 22-25 stopnie i od tej pory wolę jeżdzić do Dalmacji-co nie znaczy ,że Istrię trzeba omijać-też jest godna polecenia :lol: i powinno się ją zwiedzić :lol: :hut:

pzdr :papa: :papa:
Mirek S
Podróżnik
Coś kurna kiepsko z tą pogodo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek S » 18.06.2004 10:40

Jutro jadę do Zadaru a tam 20 stopni - kurtki trzeba będzie chyba zabrać
flapjack6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) flapjack6 » 18.06.2004 11:09

Witam wszystkich! ponieważ dopiero co sie zarejestrowałem 8) Jadę po raz pierwszy do chorwacji 29 lipca! i także mam małe obawy co do pogody ale ponieważ jedziemy z dziewczyną do podgory a to nisko na południu to myślę , ze pogoda bedzie do tego czasu świetna :wink: oby...pozdrawiam wszystkich
flapjack6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) flapjack6 » 18.06.2004 11:12

tz.jadę 29 czerwca oczywiście a nie lipca 8)
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 18.06.2004 11:15

flapjack6 napisał(a):tz.jadę 29 czerwca oczywiście a nie lipca 8)
tu masz prognoze na dwa tygodnie : http://www.accuweather.com/adcbin/publi ... ccuweather
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 18.06.2004 11:44

A tutaj są prezentowane w miarę aktualne zdjęcia satelitarne rejonu Adriatyku:
http://www.eracleamare.it/aspnuke/meteobig.asp
:arrow:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 19.06.2004 23:49

Właśnie wróciłem m.in z Hvaru. Pogoda wcale nie była taka zła jaką przepowiadali, choć jechałem pełen obaw...
Chyba tylko jeden dzień był poważniej zachmurzony i wtedy padało. A poza tym były chmury ale też i duuużo słońca. Temp przeważnie w granicach 25-28, morze 20-23.
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 20.06.2004 07:40

Ja jade koło 20 lipca, miejmy nadzieje ze pogoda sie poprawi :D
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 21.06.2004 14:57

A ja się nie martwię pogodą - bo niestety juz wróciłam :wink: .
Ale przed wyjazdem czytałam te okropne prognozy i konkluzja PO pobycie jest taka -ludzie i tak będzie pięknie!!!! Ja się zastanawiałam czy kurtek nie brać, bo miało być zimno itp, a było przepięknie, slońce fantastyczne, może w cieniu było i 20- 22 stopnie (bo tak pogazywała ta internetowa prognoza), ale w słońcu....ach! I to morze błękitne :lol:
Jaka kurtka??? Jakie 10 stopni w nocy??? Namiot, opalacz (albo i nie :D ) i do CRO.

niech ci od prognozy pogody przestaną nas straszyć - to pewnie zwykła zawiść z ich strony :wink:

Serdeczności
Juli
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat