Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pogoda Tucepi

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 05.08.2009 07:04

WIOLAB napisał(a):Lewusss ja planuje jechać 3 lub 4 wrzesnia do Tucepi, moze się spotkamy na drodze :wink:

właśnie, może ?! Tyle że ja się waham z kupnem CB ... :(
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 05.08.2009 13:53

Ja mam CB i chyba wyruszę 3 września z Jędrzejowa (trasa Warszawa - Kraków)
Jedziemy 2 samochodami
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 05.08.2009 13:55

WIOLAB napisał(a):Ja mam CB i chyba wyruszę 3 września z Jędrzejowa (trasa Warszawa - Kraków)
Jedziemy 2 samochodami

Ja też jadę z ekipą 2 samochodami, ale nie mam jeszcze CB ? Może mi w tym pomożesz ??
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 05.08.2009 14:07

W czym mam Ci pomóc ? W zakupie? :wink:
Mów jasno bo wiesz ja kobieta :lol:

A którego wyjeżdżacie??? Powiedz mi w ciemno?
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 05.08.2009 14:08

WIOLAB napisał(a):W czym mam Ci pomóc ? W zakupie? :wink:
Mów jasno bo wiesz ja kobieta :lol:

A którego wyjeżdżacie??? Powiedz mi w ciemno?

No w wyborze CB i ew jakies porady jak go urzywać. My jedziemy 4 września wieczorem z Warszawy i jedziemy do Tucepi w ciemno.
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 05.08.2009 14:10

To my przymierzamy sie dzień wcześniej...a szkoda bo razem raźniej

a co do CB musiałbyś mojego męzulka popytać, najlepiej wieczorkiem się odezwij ok 22 na moje gg
5259910
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 05.08.2009 14:14

WIOLAB napisał(a):To my przymierzamy sie dzień wcześniej...a szkoda bo razem raźniej

a co do CB musiałbyś mojego męzulka popytać, najlepiej wieczorkiem się odezwij ok 22 na moje gg
5259910

Wieczorkiem to ja raczej zajęty jestem, tylko w pracy się wyleguje :) Jakbyś mogła go zapytać w moim imieniu i jakieś ważne kwestie przynajmniej związane ze strojeniem, czy stroił i jakiej długości ma antenę ? I jaki może być ew koszt całego zestawu +/- ?
Jeśli to nie problem :)
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 05.08.2009 14:40

Lewusss napisał(a):zapytać w moim imieniu i jakieś ważne kwestie przynajmniej związane ze strojeniem, czy stroił i jakiej długości ma antenę ? I jaki może być ew koszt całego zestawu +/- ?

W temacie CB poczytaj sobie też to:
forum/viewtopic.php?t=23723
forum/viewtopic.php?t=23693
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 05.08.2009 23:02

a ja napisze tak. Jade zawsze w porze nocnej ( dokładnie to ok 21 jestem na Węgrzech) CB - korzystam - polscy Tir-owcy zawsze udzielą informacji, mało w tych godzinach osobówek. Ale powiem szczerze drugi raz na Cro i na powiedzmy umownie 10 słyszanych rozmów rodaków tylko 5 się odezwało. Reszta to zapatrzeni kolesie, rodzinki w parę autek, a kiedy właśnie odnich człowiek chciał się dowiedzieć jak na trasie to lipa ( albo ktos czytał z przewodnika co teraz widżą albo jak usłyszli polski język to cisza).Ale żeby nie być do końca krytyczny jak napisałem tylko 50%. Jeździełem po całej Dalamacji, aby zobaczyć prawie wszystkie plaże i tam w pojedynke odzywały sie polskie głosy, radziły, pomagały i informowały i za to jestem wdzięczny. Uważam , że jest przydatne tylko nie wszycscy rodacy wiedzą do czego to służy. :cry:
li
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) li » 05.08.2009 23:09

niektórzy mają drewniane anteny i wykorzystują CB jako antyradar :evil:
mar.zag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar.zag » 06.08.2009 08:43

Jak by ktoś pytal to pogoda dziś wietrzna...nazbierało się również troche
chmurek...morze z falami...ogólnie jak na to,że nie ma jeszcze 10.00 jest bardzo ciepło

Oglądałem przed chwilą pogodę na kanale HRT1 to pokazywali w głębi kraju opady i burze,a u nas nic takiego nie widać...nie zła ta chowacka pogoda 8)

Wydaje mi sie,że te ich góry wszysko zatrzymują

PS
Lece na plaże...wieczorem zdam relacje jak coś
mar.zag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar.zag » 09.08.2009 19:47

Wczoraj i dziś pogoda była spuper...słonce dawało ostro,ale i czasem
zaszo na chwilkę za jakąś chmurkę dla odpoczynku-ulga :)

Jestem w szoku bo dziś nawet nie było tak tłoczno jak w zeszłą niedzielę

Poczytałem na afiszach,że jutro w porcie ma coś sie dziac-jakieś swięto rybackie...coś w tym stylu...jak jutro puje do dowiem sie dokładnie

Temp wczoraj i dziś ok 30C(TV) u mnie w apartamencie i w aucie
termometr pokazywał 32C morze miało 25C było ciepłe jak dla mnie :)

PS
Zdam relacje w wolnewj chwili

pozdro :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2009 20:10

mar.zag napisał(a):Poczytałem na afiszach,że jutro w porcie ma coś sie dziac-jakieś swięto rybackie...coś w tym stylu...jak jutro puje do dowiem sie dokładnie

Będzie to "Ribarska Festa" - imprezy takie są w ciągu lata w każdym nadmorskim miasteczku od Istrii aż po Dubrownik.

Może zaśpiewa w Tučepi Vinko Coce - Tučepi :wink: :D
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 10.08.2009 19:15

My też jedziemy do Tucepi :) 9 września wyruszamy z Opola:) Mamy nadzieję, że pogoda dopisze tak jak Tobie :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 10.08.2009 20:03

Dajcie znać jak woda w Tucepi. W czerwcu była brudna i nieprzezroczysta.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat