Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pogoda Tucepi

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 19.09.2009 21:51

Wczoraj i dziś- wspaniale:)
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 10.02.2010 14:02

Sloniowatty napisał(a):Tonci i Malina Simic, Donji Ratac 8. Cena 80e za dobe; Kwatera na 5 osob, ale jestesmy we 4. Klima, net w cenie.

Witam,

zastanawiam się nad apartamentem na Donji Ratac 9. Jedziemy z małymi dziećmi i moja jedyna wątpliwość dotyczy tego co się zwie "Bistro Afrodita" i widać to też z tarasu 9tki. Do której ludzie tam stołują? Czy hałas przypromenadowy jest mocno słyszalny w tych apartamentach wieczorem?

Pozdrawiam,
Andrzej
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 10.02.2010 16:07

Jeśli wybierasz sie do tego domu Apartament Sarić i jeśli wybrałeś apartament południowy 6+2 to napewno ciszy nie będzie.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 10.02.2010 16:25

Aneta.K napisał(a):Jeśli wybierasz sie do tego domu Apartament Sarić i jeśli wybrałeś apartament południowy 6+2 to napewno ciszy nie będzie.

Nie no nie strasz endriusa :wink: po 24 robi się tam całkiem cicho :devil: a od 5 rano już skuterkami śmigają po deptaku :lol:
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 10.02.2010 16:59

jorgus111 napisał(a):Nie no nie strasz endriusa :wink: po 24 robi się tam całkiem cicho :devil: a od 5 rano już skuterkami śmigają po deptaku :lol:

No to w sam raz 5 godzin na małą drzemkę ;)

No niestety tego się spodziewałem.. w zasadzie to pytanie było retoryczne. Na jakiś cud może liczyłem ;) To dokładnie ten apartament który podlinkowała Aneta.K - jeśli chodzi o układ pokoi, idealny dla nas.

No nic, szukam dalej na południe w takim razie, może coś na Kamena się trafi :)

Dzięki za info, pozdrawiam
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 10.02.2010 17:55

Szukaj i rezerwuj na ul.Kamena.Nam w tym roku też tam sie udało :) czyli na ul. Kamena i zobaczymy jak będzie :D
Pozdrawiam.
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 10.02.2010 19:50

Mam Kamena 57, http://www.tucepi-kamena57.com/apartment-I.html .

To już jest sam koniec, prawda?

Tylko, że ja mam ten problem, że będę (niestety) potrzebował dostępu do internetu. Pan pisze, że w tym domu nie ma ale 30 metrów dalej jest caffe/restaurant z dostępem - kojarzycie tam coś takiego? Są wogóle w Tucepi takie miejsca z darmowym wi-fi?

A tak jeszcze odnośnie Apartament Sarić - właściciel napisał, że bistro Afrodita jest cichym miejscem i zamyka się o północy ALE apartament jest zlokalizowany na plaży no i będzie szmer fal morskich... ;)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 10.02.2010 21:17

Kamena 57 to juz na samym końcu :) na zdjęciu zaznaczony na żółto. :D
Obrazek
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 10.02.2010 23:03

Genialna fotka! Bardzo dziękuję za oznaczenie lokalu :) Takie fotki powinni mieć wszyscy właściciele w swoich galeriach.

Jadranka blisko.. na szczęście tak pomyśleli, że nie ma prawie wogóle okien z tamtej strony. I obok słynne subway ;)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 11.02.2010 15:18

Cieszę sięe że troszeczkę rozjaśniłam :wink: :D
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 14.02.2010 17:58

Czas się powoli kurczy (sporo odpowiedzi z info o zajętych miejscach) a nic lepszego od Kamena 57 w Tucepi na razie nie znaleźlismy. Właściciel twierdzi, że nikt się na razie na bliskość Jadranki nie skarżył - tylko okna łazienkowe i kuchenne są na tamtą stronę. Co o tym myślicie? Brać czy nie brać? Oto jest pytanie ;) Jak wyglądają Wasze doświadczenia z podobnymi odległościami od Jadranki?
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 14.02.2010 18:00

endrius napisał(a):Czas się powoli kurczy (sporo odpowiedzi z info o zajętych miejscach) a nic lepszego od Kamena 57 w Tucepi na razie nie znaleźlismy. Właściciel twierdzi, że nikt się na razie na bliskość Jadranki nie skarżył - tylko okna łazienkowe i kuchenne są na tamtą stronę. Co o tym myślicie? Brać czy nie brać? Oto jest pytanie ;) Jak wyglądają Wasze doświadczenia z podobnymi odległościami od Jadranki?

A jaką powiedział cenę i kiedy jedziecie ?
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 14.02.2010 18:11

Jedziemy na 7-9 dni. Widełki mamy 15.07 - 15.08. Termin wolny u niego to 8 dni na przełomie lipca i sierpnia za górny apartament z klimą. 3 podwójne sypialnie z balkonami, 3 łazienki, kuchnia, taras z dużym stołem na 6 osób. Wola 130 euro za dzień. Jesteśmy na 99% zdecydowani ale gdzieś tli się drobna wątpliwość co do wdychania spalin i arii silników na jadrance ;)
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 14.02.2010 20:00

endrius napisał(a):Jedziemy na 7-9 dni. Widełki mamy 15.07 - 15.08. Termin wolny u niego to 8 dni na przełomie lipca i sierpnia za górny apartament z klimą. 3 podwójne sypialnie z balkonami, 3 łazienki, kuchnia, taras z dużym stołem na 6 osób. Wola 130 euro za dzień. Jesteśmy na 99% zdecydowani ale gdzieś tli się drobna wątpliwość co do wdychania spalin i arii silników na jadrance ;)

Dacie radę głowa do góry :D pewnie gdzies na siebie trafimy :wink: my od 28.07 - 12.08 bedziemy na ulicy Kamena
Pozdrawiam.
Tomasz1023
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz1023 » 02.04.2010 12:57

Ja mieszkałe na Kamenna 31 i miałem widok z okna na morze i droge i nic nie było słychać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat