Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POGODA TERAZ lipiec 2010

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 29.07.2010 11:01

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2010 12:16

jackiller napisał(a):Aktualna pogoda na PAGu

Niezbyt optymistyczna...ja ruszam 9 sierpnia do Cro...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.07.2010 13:02

alessandro1977 napisał(a):

To jeszcze 10 dni..... czym się martwisz? Tutaj pogoda kiedy się zmienia to zmienia się kilka raz dziennie....
Pozdrawiam
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.07.2010 13:28

alessandro1977 napisał(a):

http://www.velaluka.info/kamera/

a tu Vela Luka :D :D :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.07.2010 13:31

U nas nie padało od czerwca ... to krótkie ochłodzenie to prawdziwa ulga.. szkoda, że deszczu nie było... a kolejna fala upałów ponoć już bliska....niestety
fafikdog
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 29.07.2010 19:50

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):U nas nie padało od czerwca ... to krótkie ochłodzenie to prawdziwa ulga.. szkoda, że deszczu nie było... a kolejna fala upałów ponoć już bliska....niestety

Z prognoz wynika, że w ten weekend ma "lać jak z cebra"
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2010 21:11

Wrocilem wczoraj z Pagu i jestem negatywnie zaskoczony pogoda. W dwoch poprzednich latach moglem sie cieszyc taka pogoda za jaka sie jedzie do krajow srodziemnomorskich a teraz...Przez pierwszy dzien super, upal, ciepla woda, itd. Drugi dzien zaczelo wiac i tak wialo przez dwa dni. Czesto sie chmurzylo i o opalaniu ani o lezeniu na plazy nie bylo mowy (zimny wiatr). Woda w Pagu jeszcze jako taka ale juz w Simuni lód! Jak bylem w Grecji w 2007 roku dzien w dzien bylo to samo. Deja vu. Na plaze chodzilismy o 8 rano bo pozniej bylo za goraco. Kazdego dnia slonce i upal i tak przez 10 dni. W zeszlym roku pod koniec czerwca w Chorwacji tez nie bylo ciekawie. Pamietam, ze jak przyjechalismy 24 czerwca, Chorwaci mowili ze to pierwszy dzien ze sloncem od jakichs 10 dni.
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 29.07.2010 21:23

My właśnie jak wyjeżdżaliśmy 20.07 to od 18go zaczęło wiać + w efekcie zimna woda, a chmury zaczęły się właśnie 20-go. No ale to wina ogólnego pogorszenia pogody w tym regionie. Dobrze że nie padało. Jeśli byleś na tydzień to gorzej bo wystarczy 2-3 dni takie właśnie i już można powiedzieć że pół urlopu w plecy. Jak na 14 - to ulga jest, a nie brak pogody.

A że woda jest zimniejsza w Simuni czy Mandre, czyli po stronie morza a nie w "Paskim Jeziorze" to normalna sprawa. Było się przejechać na ZRCE - tam tez jest jak z lodówki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2010 21:35

Ja rozumiem, ze na tzw. pelnym morzu bedzie zimniejsza, ale tam przypominala Baltyk a nie Adriatyk.
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 29.07.2010 23:22

a ja znów trafiłem w dychę, rogoznica 7-17.07 cały czas lampa, z początku chłodna woda później już ciepła, no może na 4-5 metrach robiła się chłodniejsza, chmury nie widziałem, no może z daleka nad lądem coś tam było. Jak przyjechałem 28 w cieniu jak wyjeżdżałem 38, życzę wszystkim lampy! Nie martwcie się chmurami, wtedy można przynajmniej coś zwiedzić, ja miałem spory problem-taki był żar. Ruszcie do Zadaru posłuchajcie morskich organów i koniecznie zostańcie do zmroku by zobaczyć widowisko elektroniczne:

Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.07.2010 23:58

fafikdog napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):U nas nie padało od czerwca ... to krótkie ochłodzenie to prawdziwa ulga.. szkoda, że deszczu nie było... a kolejna fala upałów ponoć już bliska....niestety

Pozdrav

http://pogoda.onet.pl/2,4084,1229,,,split,miasto.html

hm ? ...

Kasiu o jakim ochłodzeniu mówisz na hvarze i na korculi jak patrze kamerki ... to tam caly czas słońce... z 32 na 29 stopni ? :d
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 30.07.2010 07:36

Adam.B napisał(a):
fafikdog napisał(a):

Pozdrav

http://pogoda.onet.pl/2,4084,1229,,,split,miasto.html
hm ? ...
Kasiu o jakim ochłodzeniu mówisz na hvarze i na korculi jak patrze kamerki ... to tam caly czas słońce... z 32 na 29 stopni ? :d

I to jest właśnie to ochłodzenie, wcześniej było po 36 st. (i więcej) w dzień, w nocy po 30 st ...
Wiem, że na lądzie i w Kvarnerze popadywało (nawet forumowicze "na gorąco" pisali: np. Agneess z Čiovo - poprzednia strona).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2010 09:58

Kvarner dzisiaj zmoknie,im dalej na płd tym lepiej
http://www.sat24.com/it
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 30.07.2010 18:14

mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 31.07.2010 11:54

hepik napisał(a):Kvarner dzisiaj zmoknie,im dalej na płd tym lepiej
http://www.sat24.com/it

Tu widać lepiej
http://www.sat24.com/Region.aspx?countr ... &type=loop
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

POGODA TERAZ lipiec 2010 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies