Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POGODA TERAZ czerwiec 2010

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fancroatia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fancroatia » 05.06.2010 22:26

skywalker_01 napisał(a):Mnie tylko chodziło o to, że zawsze się znajdzie ktoś, kto chciałby zastępować Admina........... :D

http://korcula.net/weather/default.htm
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 06.06.2010 05:40

A ja wolę moją stronę;
http: http://www.sat24.com/Region.aspx?countr ... &type=loop
Dzisiaj chmurki tylko w "Turki".
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 06.06.2010 05:51

A dzisiaj chmurki "rozpływają" się nad Polską:
http://www.sat24.com/Region.aspx?countr ... &type=loop
tychy24
Autostopowicz
Baska Voda słoneczna

Nieprzeczytany postnapisał(a) tychy24 » 07.06.2010 08:12

na weekend czerwcowy wyjechaliśmy w środę, po drodze 10-15 st. deszcze przez całe Węgry. Dopiero sporo za Zagrzebiem niebo zaczęło się przejaśniać, ale już nad samym morzem rewelacja. Wczoraj na Rivierze Makarskiej czyściutkie niebo, 32st. C, woda w morzu dość ciepła. Super!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.06.2010 11:44

Z tym 32 to chyba jednak przesadziłeś.. (tutaj nieco inna odczuwalność niż w Pl.).Póki co temp. nie przekraczają jeszcze 30 st. (nigdzie w HR! tutaj słońce po prostu grzeje znacznie mocniej niż w Pl i daje złudzenie znacznie wyższej temperatury niż ma to miejsce w rzeczywistości) , ale do końca tygodnia najprawdopodobniej już będą...
Pozdrawiam
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 07.06.2010 13:56

Witaj Kasiu :)
Czy na Hvarze są jakiś czynne kamerki? Oprócz tej z hotelu Fontana...
Jakoś łatwiej znieść naszą pogodę (leje od miesiąca) jak można popatrezć :) na to słońce i błekit Jadrana
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.06.2010 15:02

Niestety nic mi nie wiadomo, by było ich więcej...
Pozdrawiam
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 07.06.2010 16:40

Chciałem powiedzieć, że Branża turystyczna Chorwacji nie jest zainteresowana montowaniem kamer dostępnych w internecie. Na przestrzeni ostatnich 10 lat zauważyłem ,że z roku na rok ich nie przybywa, a te np. HAK'owe pokazują tylko asfalt. Nieba nie uświadczysz, no chyba tylko w Zadarze widać aż za nadto. Wiadomo dlaczego. W przypadku opadów deszczu są nieczynne, aby turyści nie mogli zobaczyć złej pogody. Tłok na plażach, na deptakach, też może źle wpływać na turystów, którzy ze względu na to, mogą ominąć jakąś miejscowość. Taka sugestia może odbijać się negatywnie na portfelach miejscowych gospodarzy, żyjących przecież z turystyki.
Nie jest to moja teoria spisku, tylko szeroko rozumiana ekonomia turystyki. :lol:
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 08.06.2010 06:58

:lol: znaczy trzeba się pakować i tyle :lol:
tychy24
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tychy24 » 08.06.2010 14:44

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Z tym 32 to chyba jednak przesadziłeś.. (tutaj nieco inna odczuwalność niż w Pl.).Póki co temp. nie przekraczają jeszcze 30 st. (nigdzie w HR! tutaj słońce po prostu grzeje znacznie mocniej niż w Pl i daje złudzenie znacznie wyższej temperatury niż ma to miejsce w rzeczywistości) , ale do końca tygodnia najprawdopodobniej już będą...
Pozdrawiam

Nie przesadzam, komputer w samochodzie pokazywał taką temperaturę na zewnątrz, a nigdy się nie myli.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 08.06.2010 15:26

tychy24 napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Z tym 32 to chyba jednak przesadziłeś.. (tutaj nieco inna odczuwalność niż w Pl.).Póki co temp. nie przekraczają jeszcze 30 st. (nigdzie w HR! tutaj słońce po prostu grzeje znacznie mocniej niż w Pl i daje złudzenie znacznie wyższej temperatury niż ma to miejsce w rzeczywistości) , ale do końca tygodnia najprawdopodobniej już będą...
Pozdrawiam

Nie przesadzam, komputer w samochodzie pokazywał taką temperaturę na zewnątrz, a nigdy się nie myli.

Hm.. To znaczy, że krajowy zakład meteorologii się myli? Wszystko zależy, gdzie samochód sobie stoi ... dla mnie auto raczej mniej wiarygodne niż pomiary stacji meteo krajowgo zakąłdu meteorologii...
Pozdrawiam
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.06.2010 19:09

Lokalnie w Makarskiej, w cieniu też mi pokazywał ponad 30 :D
brombers
Podróżnik
w temacie ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) brombers » 08.06.2010 20:05

Pogoda w Breli / Makarska jak drut, bez widoków na pogorszenie, wg prognoz jest 26st ale nad morzem w słońcu jest dużo więcej, w dzień prawie nie wieje, wieczorem zrywa się lekki "mistral" od strony morza.

Woda jest znośna, da się pływać (dzisiaj - 5x), chociaż ciepła jest tylko z wierzchu, nurkowanie może być niebezpieczne, bo różnice temperatur są b. duże, przy dnie jest lodowata.
mars2009
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mars2009 » 09.06.2010 05:30

Moje analizy wskazują, że pierwsze krople deszczu na chorwackim wybrzeżu mogą spaść 16/17 czerwca. Potem znowu do 24,06 murowana pogoda.
W ubiegłym roku od 20 czerwca do 10 lipca była paskudna pogoda. Potem do końca lipca było super. Sprawdziłem to przed chwilą w moim niezawodnym archiwum http://www.wetter3.de/Archiv/ - pasek "Niederrschlagssumme".
ewwwa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewwwa » 09.06.2010 07:55

mars2009 napisał(a):Moje analizy wskazują, że pierwsze krople deszczu na chorwackim wybrzeżu mogą spaść 16/17 czerwca. Potem znowu do 24,06 murowana pogoda.
W ubiegłym roku od 20 czerwca do 10 lipca była paskudna pogoda. Potem do końca lipca było super. Sprawdziłem to przed chwilą w moim niezawodnym archiwum http://www.wetter3.de/Archiv/ - pasek "Niederrschlagssumme".

jadę właśnie w tym terminie czyli od 19 czerwca w Chorwacji, bardzo się cieszę że ma być murowana pogoda do 24, a czy z twojego archiwum wynika jaka może być pogoda w następnym tygodniu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

POGODA TERAZ czerwiec 2010 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone