Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POGODA TERAZ czerwiec 2010

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
smok131
Cromaniak

Postnapisał(a) smok131 » 22.06.2010 19:30

ja startuję w niedzielę na korculę mam nadzieję,że będzie fajnie w ubiegłym roku jechałem z deszczem i burzami aż do Zadaru a od poniedziałku zrobiło się fantastycznie
awram_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) awram_ » 22.06.2010 19:54

Według mnie, nie można się zbytnio sugerować prognozami. Rok temu o tej porze wyjeżdżaliśmy na Pag - ładnej pogody miało nie być, a dojeżdżając na miejsce zobaczyliśmy piękne niebieskie niebo, które towarzyszyło nam przez cały pobyt z wyjątkiem jednego wieczoru, kiedy to troszeczkę popadało ;)

Życzę wszystkim bezchmurnego nieba i pozdrawiam :)
consett0805
Cromaniak

Postnapisał(a) consett0805 » 22.06.2010 20:45

Bahama napisał(a):
consett0805 napisał(a):Może ktoś zna jakiegoś szamana i zamawia słoneczko w Brela i okolicach na 28 czerwca
Z poważaniem :D

Będzie super :)
http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR%7CHR%7CHR000%7CBRELA&metric=1

OOOOO WODZU!!! Jeśli tylko twoje czary się spełnią tuż pod większym kamieniem przy słynnej skałce złożę buteleczkę winka w ofierze dla Ciebie :D
Ps. Wskazówki później 8)
Kluska7
Plażowicz

Postnapisał(a) Kluska7 » 22.06.2010 21:52

Jestem teraz w TUCEPI , pogoda okropna prawie burza , wiatr tak wieje , że wszystko porywa i jakieś 12 C ;(
Pozdrawiam Kluska :)[/url]
joasiasok
Croentuzjasta

Postnapisał(a) joasiasok » 22.06.2010 22:57

wow! kocham accuweather! i Cro! i Was! 8dni do urlopu...... :D
Bahama
Cromaniak

Postnapisał(a) Bahama » 23.06.2010 06:40

consett0805 napisał(a):
OOOOO WODZU!!! Jeśli tylko twoje czary się spełnią tuż pod większym kamieniem przy słynnej skałce złożę buteleczkę winka w ofierze dla Ciebie :D
Ps. Wskazówki później 8)

Nie ma to jak dobre samopoczucie rodzinki przed wyjazdem ! Będzie pięknie, mama pakuje tylko wcześniej przygotowane letnie ciuszki, ojciec spokojny nie karci dzieci za byle co i myśli o tych pięknych widokach leżących na słonecznych plażach :), dzieci przygotowują sprzęt pływacki (komórki i PSP idą w kąt)... taki sielankowy okres.

Czy rzeczywistość może być inna ? :)
Pozdrowienia dla przygotowujących się :)
WIOLAB
Croentuzjasta

Postnapisał(a) WIOLAB » 23.06.2010 08:49

Kolejny dzień w Orebic.
Wczoraj pod znakiem mżawki, wieczór juz fajny.
W nocy bez deszczu ale bardzoooo mocny wiatr.
Rano wiatr mały, morze spokojne, mało chmur a jednak zaczyn delikatnie padać .....ruszamy do Dubrownika
bajluśka
Globtroter

Postnapisał(a) bajluśka » 23.06.2010 09:50

joasiasok napisał(a):Zgadzam się, nie może być. Asekuracyjnie przesunełam tegoroczny wyjazd o tydzien ( z pomocą szklanej kuli :D )i chyba dobrze zrobiłam. Drugi front niżowy, rok po roku lekko wstrząsnął by moim uwielbieniem Breli :wink:
No a słońca zyczę i tym co są w Cro i tym którzy sie wybierają. A od 2 lipca słonko zamówione!

joasiasok zaczaruj tą swoją magiczną kulę by w sierpniu też było słoneczko :)
choć powyższy link napawa mnie optymizmem :lol:
Adam,K
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam,K » 23.06.2010 10:26

WIOLAB napisał(a):Kolejny dzień w Orebic.
Wczoraj pod znakiem mżawki, wieczór juz fajny.
W nocy bez deszczu ale bardzoooo mocny wiatr.
Rano wiatr mały, morze spokojne, mało chmur a jednak zaczyn delikatnie padać .....ruszamy do Dubrownika

WIOLAB wynająłem już szamana, który odprawia modły, żeby pogoda dopisała, bo w Viganju jesteśmy już w sobotę.
Nie ma co się martwić, bo chmurki z Chorwacji odsuwają się na południe.
Mapka satelitarna: http://www.astrocd.pl/index.php?id=131
paszczak
Odkrywca

Postnapisał(a) paszczak » 23.06.2010 11:23

Adam,K napisał(a):odprawia modły, żeby pogoda dopisała, bo w Viganju jesteśmy już w sobotę.

Hej,
podobnież serwis accuweather nieźle nastraja 8)

PS.
No to będą dwie skodówki tego samego dnia, na niemal ten sam azymut z sąsiedztwa wyruszać...może się gdzieś uwidim na trasie lub antenkami namierzymy...
Pozdrowienia
mars2009
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mars2009 » 23.06.2010 11:25

Adam,K napisał(a):......, bo w Viganju jesteśmy już w sobotę.
Mapka satelitarna: http://www.astrocd.pl/index.php?id=131

Witaj Adam.
Nareszcie trafiam na zawodowca. Szkoda, że wcześniej nie zajrzałeś do tego tematu i nie przeczytałeś moich postów z 19 i 21 czerwca.
P.S.
Viganj - to tu?
http://www.interhome.pl/apartamenty/Cho ... archType=1
http://maps.mireo.hr/GElin2/ <Viganj>
Jeśli tak to chyba jest to 2 koniec galaktyki. Zaraz popatrzę na tą miejscowość z kosmosu. Chyba nie jedziesz tam "w ciemno"?
Pozdrawiam i życzę wspaniałego urlopu.
Marek.
martini444
Turysta
Rab

Postnapisał(a) martini444 » 23.06.2010 11:45

Witajcie. Moze ktoś z was wie jaka pogoda w okolicach Rabu?? W piątek jedziemy całą rodzinką i troszkę sie obawiamy deszczu...
witia
Cromaniak

Postnapisał(a) witia » 23.06.2010 13:31

Będzie dobrze :)
Poczytajcie podobne wątki z 2009 i 2008. Też ludzie panikowali.
Również jadę na Rab i jestem przekonany, że pogoda będzie super (w końcu to jubileuszowy, 10 wyjazd :wink: ).
Życzę dużo słońca i ciepłego morza :)
mars2009
Croentuzjasta
Re: Rab

Postnapisał(a) mars2009 » 23.06.2010 17:26

martini444 napisał(a):Witajcie. Moze ktoś z was wie jaka pogoda w okolicach Rabu?? W piątek jedziemy całą rodzinką i troszkę sie obawiamy deszczu...

http://www.accuweather.com/pl/EUR/HR/HR ... ecast.aspx
WIOLAB
Croentuzjasta

Postnapisał(a) WIOLAB » 23.06.2010 20:57

Wyjechaliśmy rano jak mówiłam do Dubrownika, po drodze trochę pochmurno chwilomo niewielki deszczyk.
Ogólnie dzień pod znakiem słońca i chmur, naprawdę ciepło (czasami mocny wiatr)
Po powrocie do domu, godz 20, wiaterek (Orebic chyba tak ma)i dość czyste niebo.
Mam nadzieje, że to zapowiedź jutro i słonka na maxa
pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

POGODA TERAZ czerwiec 2010 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies