Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 29.07.2011 09:42

Jestem pełna optymizmu (pogodowego):) Jadę 20.08... Zwiedzanie mam w programie ale nie powiem.... poplażować też chciałabym ciut, ciut...:)
drakodrako1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakodrako1 » 11.08.2011 09:14

Ja jadę 14 -08 i się zastanawiam czy nie zmienić planów...U nas zero pogody i chciałbym się wygrzać pożądanie na słoneczku,a tu widze że nadają deszcze http://www.accuweather.com/en-us/hr/spl ... cast2.aspx .
2 lata temu byłem w Grecji i tam przez 7 dni nie widziałem chmurki żadnej i jak obserwuje pogodę to tam jest tak całe lato... http://www.accuweather.com/en-us/gr/zak ... cast2.aspx
Volverine
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volverine » 11.08.2011 09:21

Kurcze.. każda prognoza inna jest. Ja znalazłem kilka prognoz długoterminowych że w okresie od 13 do 26 sierpnia ma być taka pogoda jak w linku.
http://www.yr.no/place/Croatia/Dubrovni ... /long.html

[/url]

a AccuWeather to jakieś superpesymistyczne prognozy prezentuje chyba.
drakodrako1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakodrako1 » 11.08.2011 09:56

Z tego co widzę to te prognozy bardzo kiepsko im się sprawdzaja jezeli chodzi np o moje miasto... ,wiec mam nadzieje że jak pojade do Cro to będzie ładna pogoda:)
Ta pogoda z Twojego linka to jakaś paranoja ...23-24 stopnie?Toć to kpina jakaś :twisted:
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 11.08.2011 10:08

Z tego co mi mówiły osoby powracające to takiej pogody nie było w Choprwacji conajmniej od kilku lat. Ja też mam nadzieję że się poprawi w najbliższym czasie.
winetu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) winetu » 11.08.2011 10:25

Nie wiem jaka będzie pogoda w cro w najbliższym czasie ale piatek rano na sobotę w Berlinie wszystkie portale (sprawdzałem chyba na 9) zapowiadały deszcze i 100% zachmurzenie na cały dzień. No i gotowałem się w czarnych jeansach cały dzień i twarz spaloną na raka miałem już po południu choć sporo w pomieszczeniach przebywałem.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 11.08.2011 10:29

Jeśli dobrze pójdzie to wybieramy się od 10.09 , gdzieś na Riwierę Makarską - i mam nadzieję, że pogodą będzie- nie straszcie mnie. Byliśmy w Chorwacji 9 razy zawsze koniec czerwca - lipiec i burze mieliśmy 2 razy ( po ok. 2 godz. można było iść na plażę bo upał wrócił ) i raz delikatny deszczyk ( ok. 1 godz. ). W tym roku przeżyłam już horror pogodowy na naszym Bałtykiem i mi wystarczy - NIGDY WIĘCEJ NASZEGO MORZA. Mam nadzieję, że nasz wrześniowy debiut się powiedzie.
darekvv
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekvv » 18.08.2011 20:41

Ludzie . Pogoda w Chorwacji napewno bedzie lepsza niż nad Bałtykiem.
Byłem od 30 lipca do 11 sierpnia. 2 pierwsze dni nad Plitwicami troche pokropiło ale pk. 30 stopni, potem na południu-Dalmacja, 4 dni Dubrownik i okolice ponad 30, dochodziało do 40 słońce i upał , nastepne 4 dni w okolicach Togiru( Zadar, Szybenik, Split) równiez podobnie, słońce i b. ciepło. Pozdrawiam i nie patrzcie na pogodę , pogoda , zapewniam- lepsza niż w Gdyni czy na Helu, a ceny... napewno nie wieksze. Mieszkam o okolicach Gdyni i mam dosyć tej nasze pogody i tych cen ( Chorwacja nie jest dużo droższa niż nad wybrzeżem)
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 24.08.2011 22:27

Ja byłem od 14.08 do 24.08 w Jadriji (Sibenik) i nie było ani jednej kropli deszczu. Temperatura była bardzo wysoka, słońce grzało i była ciepła woda.
robsonr39
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robsonr39 » 24.08.2011 23:24

Pogoda w Chorwacji nadrabia teraz lipcowe wpadki , Mimice ( koło Omisia) od 21.08. 2011 35-38 st.C , ani jednej chmurki i tak ma być do 2.09.2011 :D
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 25.08.2011 08:00

Dla odliczających: oprócz linków na forum, codziennie 20:00 kanał 320 dla posiadaczy nboxów lub kanał 1200 dla posiadaczy TNK ( na kartę ). Oglądasz meteo na HRT1, przełączasz i porównujesz TVP1, lub co godzinę na Euronews. :D :D :D
drakodrako1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakodrako1 » 26.08.2011 15:33

drakodrako1 napisał(a):Ja jadę 14 -08 i się zastanawiam czy nie zmienić planów...U nas zero pogody i chciałbym się wygrzać pożądanie na słoneczku,a tu widze że nadają deszcze http://www.accuweather.com/en-us/hr/spl ... cast2.aspx .
2 lata temu byłem w Grecji i tam przez 7 dni nie widziałem chmurki żadnej i jak obserwuje pogodę to tam jest tak całe lato... http://www.accuweather.com/en-us/gr/zak ... cast2.aspx

Jak widać nie ma co patrzć na te bzdurne prognozy.Byłem od 15 do 25.08 pogoda idealna.W Mostarze na wycieczce było około 39 w cieniu i Klima ledwo dawała radę:)
gakako
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gakako » 01.09.2011 22:06

Właśnie wróciłam.... Jak dla mnie to zbyt ciepło było. Ani jednego pochmurnego czy deszczowego dnia.
W przyszłym roku stawiam na wrzesień.:) Tak poniżej 30 st to dla mnie w sam raz.:)
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 04.09.2011 12:22

pogoda w Vodicach rewelacja do srody upaly po 31-34 stopnie w cieniu ,w sloncu bedzie ok 45
woda super ok 25-26 stopni
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 04.09.2011 12:27

domingos napisał(a):pogoda w Vodicach rewelacja do srody upaly po 31-34 stopnie w cieniu ,w sloncu bedzie ok 45
woda super ok 25-26 stopni

w Mlini podobnie :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat