http://www.yr.no/place/Croatia/%C5%A0ib ... /long.html
...oby się sprawdziła bo od 29.07 do 12.08 będę w tym rejonie...
romuald22 napisał(a):Pisałem to już w jakimś innym pogodowym wątku ale jeszce mi się nie znudziło.
Otóż, jakbyście nie wiedzieli to:
Globalne ocieplenie, huragany, trzęsienia ziemi i inne naturalne katastrofy są bezpośrednią konsekwencją spadku liczby piratów, począwszy od początków XIX wieku. Można to zobaczyć na wykresie obrazującym odwrotnie proporcjonalną korelację między liczbą piratów a temperaturą.
Życzę pogody.
Inka75 napisał(a):Ale przynudzacie z tą pogodą. Wszędzie klimat trochę się zmienia. Ja też siedzę na tarasie w Omiszu i jest fajniutko Cały dzień opalaliśmy się na plaży. Jesteśmy od 16 lipca i tamten tydzień był super, nagle dwa dni z chmurami , deszczem. Po południu słońce. A wy już chcecie rozwodzić się ,jechać do innych krajów? Myślicie że tam rewelka?. Jak byliśmy dwa lata temu w Grecji to też lało. A tu nagle dwa dni takie sobie. W tym czasie zdążyliśmy zwiedzić Split - akurat przestało padać i grzało. Na drugi dzień Makarska i też tylko pokropiło. Więcej optymizmu Po drugie nie porównujcie z naszym Bałtykiem ja nie lubię zimnej wody a tu po burzy spokojnie się chlapałam. Także dla tych co jadą prognozy maja być lepsze od 1 sierpnia wracają upały A usmażyć to można się i w solarium ! Tu chodzi o klimat - śpiewy, cykady, palmy itp.
Jest dobrze
Inka75 napisał(a): od 1 sierpnia wracają upały
waldi-ia napisał(a):solaria są szkodliwe
Arek napisał(a):Inka75 napisał(a): od 1 sierpnia wracają upały
Na długo ? Co mówią prognozy ? Bo nie wiem czy mam brać drugi urlop i jechać nad Bałtyk, czy lepiej zostać w domuwaldi-ia napisał(a):solaria są szkodliwe
Skąd czerpiesz wiedzę ?? Odnoszę wrażenie, że z programów Drzyzgi.
aga6919 napisał(a):Mówił nam chorwat że będzie ciepło od 1. Jak powiedział nam że będzie lało to sprawdziło się.
Mi już na pogodzie nie zależy bo w sobotę wyjeżdżamy. Ale jak ktoś pyta to odpowiadam. I pozdrawiam.
Pozdrawiam
[/quote]super już w sobotę wyjazd